Tältä näytti The Witcher -peli, joka ei koskaan nähnyt päivänvaloa

The Witcher kokeili onneaan pelimuodossa jo kauan ennen CD Projekt REDin menestystarinaa.

20.5.2015 10:00

Moni lienee viettänyt eilisillan tuoreen The Witcher 3: Wild Huntin parissa, mutta harva tietää, että Noituri eli pelimuodossaan jo kauan ennen CD Projekt REDin menestynyttä sarjaa.

Pelisivusto Eurogamer on kaivellut The Witcher 3:n julkistuksen kunniaksi arkistojensa kätköistä artikkelin vähemmän tunnetusta The Witcher -pelistä, joka ei koskaan päässyt kauppojen hyllyille asti. Tekeleestä vastasi 90-luvun puolessavälissä puolalainen Metropolis-studio, jonka veteraanikehittäjät ovat sittemmin puuhailleet muiden muassa Bulletstormin ja The Vanishing of Ethan Carter -seikkailupelin parissa.

Muinaista The Witcheriä kehitettiin alkuperäiset kirjat kynäilleen Andrzej Sapkowskin siunauksella. Peliprojektia johtanut Adrian Chmielarz kertoo Eurogamerin haastattelussa keksineensä englanninkielisen The Witcher -nimen paremman käännöksen puutteessa.

Peli oli pohjimmiltaan aikuisille suunnattu toimintaroolipeli, jonka lähdeteokselle uskolliset synkät teemat ja moraaliset valinnat olivat Chmielarzin mukaan 90-luvulla vielä suhteellisen harvinaisia peleissä. 

Metropoliksen The Witcher pääsi prototyyppiasteelle, mutta 15-henkiselle studiolle urakka oli lopulta liian suuri pala pureskeltavaksi. Henkiinherätysyrityksistä huolimatta Metropolis myi oikeudet The Witcheriin 2000-luvun alussa CD Projekt REDille, ja loppu on historiaa. Vuonna 2009 myös Metropolis Software itse liittyi studion riveihin.

– Vain robotti voisi olla tuntematta hieman kateellisuutta CD Projekt REDiä kohtaan, mutta olen kuitenkin onnellinen heidän puolestaan. The Witcher 2 kuuluu parhaisiin pelimuistoihini, ja studio on onnistunut kehräämään sarjasta kultaa, Chmielarz toteaa Eurogamerille.


Lähde: Eurogamer, IGN

Lisää luettavaa