Tältä yltiöharvinainen Nintendo PlayStation -retroaarre näyttää toiminnassa / Uutiset / pelaaja.fi

Tältä yltiöharvinainen Nintendo PlayStation -retroaarre näyttää toiminnassa

9.11.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
6
Tältä yltiöharvinainen Nintendo PlayStation -retroaarre näyttää toiminnassa

Rapakon takaa kantautuu retroharrastajien sydäntä lämmittäviä kaikuja menneisyydestä.

Moni tietää PlayStationin aloittaneen taipaleensa Nintendon ja Sonyn yhteistyöprojektina, mutta tarina tunnetaan tätä nykyä pitkälti kaukaisena legendana. Viime kesänä ihmiskunnan pölyisimmistä retrokätköistä kaivettiin kuitenkin prototyyppikonsoli, jonka kerrottiin olevan yksi kahdestasadasta 80- ja 90-lukujen taitteessa valmistetusta "Nintendo PlayStationista".

Vaikka kaikki levyasemaa ja logopainatuksia myöten oli kohdillaan väitettyä prototyyppiä tarkastellessa, moni kyynikko otti uutisen vastaan epäuskoisena. Elektroniikkasivusto Engadget on nyt kuitenkin jäljittänyt konsolin omistajat ja käytännössä varmistanut vempeleen aitouden retrokonsoliteknikko Daniel Cheungin avulla. Vaikka konsoli pyörittää SNES-pelejä edelleen, sen levyasema vaikuttaa läpivalaisun perusteella olevan toimintakyvytön ohjelmistotasolla.

– Näyttää vähän siltä, että se on saatettu kytkeä pois päältä tarkoituksella, konsolin omistava Dan Diebold totesi Engadgetille.

Videokuvaa ultraharvinaisesta konsolista toiminnassa voi katsastaa alta, ja rautaa voi ihailla myös yllä olevan kuvagallerian kautta.

Lähde: Engadget, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ajatelma on ehkä vähän virheellinen mutta kun miettii, että nykyiset Nintendon ja Sonyn pelit olisivat yhdellä ja samalla vehkeellä... Voi perhana, mikä unelma! Ja toki kelpaisi niinkin, että Nintendon + MS. Tai Sony + MS. Enemmän on aina enemmän, tietenkin.

Ja mitä tuohon ajatelman virheellisyyteen tulee: ehkä tosiaan kaikkia nykyisiä ja menneitä pelisarjoja ei edes olisi jos kaksi kilpailijaa olisivatkin kimpassa. Nimenomaan kilpailun takiahan noita uusia pelejä ja pelisarjoja on pitänyt ja kannattaa tehdä. Joten lopulta ehkä on todellakin vain parempi, että on olemassa (edes) nämä 3 erillistä valmistajaa, joista niistäkin oikeastaan vain 2 taistelevat samalla viivalla.

Ja pliis, älkää Nintendo-ihmiset pahastuko, tämä nyt vain on totuus erityisesti kasuaalimpien ihmisten osalta: ei Nintendo ole samalla tapaa pinnalla ja vikakin on oma; esimerkiksi mainostuksen osalta.

Käyttäjän Jester kuva
Jester

Tässä olisi todellinen master race jos Sony ja Nipa olisi yhdessä.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus käyttäjältä Jester

Tässä olisi todellinen master race jos Sony ja Nipa olisi yhdessä.

Tiedä häntä vaan, että miten ylen värikästä sekä lapsiystävällistä Sonyn tuotanto lähinnä olisi, jos näin olisi päässyt käymään. Ja kuinka paljon muutamaa valittua franchisea olisi kierrätetty konsolisukupolvesta toiseen, aina 90-luvun puolestavälistä tähän päivään asti...

Huom. en pyri nyt dissaamaan tossa Nintendoa - Mariot, Zeldat ym. ovat yleisellä tasolla varsin tasalaatuisia kestosuosikkeja, mitä videopelisarjoihin tulee. Mutta fakta on, että niiden olemassaolo on jatkunut aina NES-aikakaudelta tähän päivään saakka. Ne ovat Nintendon suurimpia valttikortteja Pokemonin ohella.

Pleikkapuolella taas ei ole kovin hirveästi sarjoja, jotka ovat pysyneet elossa PS1-kaudelta aina tähän päivään saakka. Ainoa jonka keksin tähän hätään on Gran Turismo, mutta autopelisarjana sillä ei ole tarjota vastaavanlaisia "vakiohahmoja" Pleikka-leiriin niin kuin Nintendolla on Mario ja/tai Link. Ja minusta tämä on vain hyvä asia - Pleikkareilla on omat vaihtelevat tarjontansa eri konsolisukupolville. Jos nyt joku maskotti Sonyn puolelle pitäisi keksiä, niin se olisi varmaan Ratchet & Clank, sillä tulevan PS4-Ratchetin myötä parivaljakko on seikkailut kolmella konsolilla neljästä... Joskin Nathan Drake vaikuttaa jostain syystä olevan nykyään se "ikonisin" Pleikkari-hahmo.

Mutta se maskoteista ja keulakuvista - PS-puolen kasvattina tiedostan hyvin, että minun näkemykseni eivät ole mitenkään puolueettomia. Zeldat ja Mariot häviävät minusta mennen tullen palatessa monille PS-pelisarjoille jo pelkästään siinä, että PS-peleissä sekä juonet että hahmot vaihtuvat vuodesta toiseen. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö nauttisi noista Nintendo-peleistä, en vain yksinkertaisesti näe niitä samanlaisissa parrasvaloissa tai pedestaaleilla, niin kuin monet muut pelaajat.

Ne eivät ole minun pyhiä peli-eepoksiani, eikä niiden tarvitsekaan olla.

Tästä huolimatta, en tuomitse niitä jotka minun näkökulmastani pelaavat näitä "pohjimmiltaan samankaltaisia pelejä" vuodesta toiseen.Toisille kelpaa myös tosi pitkään pyörineet pelisarjat ja toisille -kuten minulle- ei... sanoo ihminen, joka on pelannut Pokemonia jo vuodesta -99, eh heh hee...Mutta se onkin ainoa Nintendon sarja, joka on kolahtanut minuun TOSI pahasti. Ja valitettavasti sekin on menettämässä kosketuksensa pelien vaikeustason pudottua pohjamutiin ja elukoiden määrän lähennellessä 800 turria.

TL:DR-VERSIO: Olisiko näiden kahden poppoon fuusio antanut meille "nintendomaisempia Pleikka-pelejä" vai "pleikkamaisempia Nintendopelejä"? Itse ainakin koen, että valinnanvara on rikkaus. Itsenäinen Sony oli vapaa tekemään mitä sitä itseään huvitti ja Nintendo sai tehdä hommansa juuri sillä tavalla kuin se parhaaksi näki. Lopputuloksena olemme saaneet kaksi hyvin erilaista konsolisarjaa, joiden ratkaisut niin pelattavuudessa, ominaisuuksissa kuin pelitarjonnassakin eroavat selkeästi toisistaan. Pelaajat ovat sitten saaneet valita, kumman (vaiko molempien) kelkkaan he hyppäävät ja kumpi (vaiko molemmat) ovat heidän suosikkejaan.

Ja hyvä niin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Retrobrightia huutaa tuo yksilö! Tosin enpä uskaltais sitä settiä hieroa tuohon vehkeesen.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Muuten jos en väärin muista ... niin tarkoitus oli että Nitukka tekee pelit ja Sony laitteet....ja sillä piti mennä. No ilmeisesti Sony päätteli että se ei riitä...tunnetuin seurauksin.

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Todennäköisesti tämä ei olisi menestynyt ja olisi kokenut saman kohtalon kuin Sega 32X ja vastaavat. Ehkä hyvä, että tiet erkani.