Tämä kaikki muuttuu Mass Effect Legendary Editionissa, BioWare paljastaa / Uutiset / pelaaja.fi

Tämä kaikki muuttuu Mass Effect Legendary Editionissa, BioWare paljastaa

8.04.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5
BioWare, Mass Effect Legendary Edition, uudistus, remasterointi

Mass Effect Legendary Editionin kehittäjä BioWare on paljastanut trilogian mukanaan tuomat pelilliset uudistukset.

BioWaren blogipäivityksessä paljastetun uudistuslistan mukaan etenkin ensimmäisen osan pelikokemusta on laitettu uuteen uskoon Legendary Editionia varten. Ensimmäisen Mass Effectin uudessa versiossa esimerkiksi aseiden tarkkuutta ja hallittavuutta on parannettu merkittävästi. Kaikki hahmoluokat voivat myös käyttää kaikkia aseita ilman negatiivisia seuraamuksia, vaikka kykypuusta avattavat asekyvyt ovatkin edelleen sidottuja hahmoluokkiin. Hahmot voivat myös käyttää parantavaa Medi-geliä aiempaa tiuhemmin. Myös ensimmäisen pelin inventaariojärjestelmää on tehty käyttäjäystävällisemmäksi, sillä se mahdollistaa esimerkiksi esineiden merkitsemisen tarpeettomaksi ja kaikkien tarpeettomien esineiden muuntamisen Omni-geliksi tai niiden myymisen kauppiaille.

Myös ensimmäisen Mass Effectin parjattua Mako-ajoneuvoa on paranneltu. Makon ajotuntuma on uudistusten jälkeen painokkaampi, jonka lisäksi ajoneuvon suojat palautuvat alkuperäistä nopeammin. Makolla tehdyistä tapoista ei myöskään enää vähennetä kokemuspisteitä.

Muiden uudistusten joukossa on suojautumismekanismeihin tehtyjä päivityksiä kaikkiin pelisarjan osiin. Suojaan meneminen ja sieltä poistuminen toimii Legendary Editionissa aiempaa luotettavammin. Mass Effect 2:ssa taas maailmasta löytyvien ammusten määrää on lisätty alkuperäisestä pelistä.

Mass Effect 3:n lopetukseen vaikuttavaa Galaxy at War -järjestelmää on niin ikään uudistettu. Parhaan loppukohtauksen voi saavuttaa nyt pelaamalla Legendary Editionissa koko pelisarjan läpi. Vaihtoehtoisesti pelaajat voivat päästä vastaavaan lopputulokseen kaluamalla lähes kaiken Mass Effect 3 -sisällön.

Tarkempi listaus Mass Effect Legendary Editionin uudistuksista on luettavissa BioWaren blogissa. Peli julkaistaan pc:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle 14. toukokuuta.

Lähde: BioWare

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari

Ihan kivoja gameplay muutoksia mutta onko Talin kasvot korjattu?

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88
Lainaus Joku Sankari

Ihan kivoja gameplay muutoksia mutta onko Talin kasvot korjattu?

Ai kun kattoo sinne visiirin taakse liikuttamalla kameran sen naamaan? tuskin, mutta olisin positiivisesti yllättynyt. Jos ME1 oikeasti saatu gameplay, resoluutio ja aspect ratio tähän aikakauteen niin ehottomasti parhain ME <3

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari
Lainaus Kaze88

Ai kun kattoo sinne visiirin taakse liikuttamalla kameran sen naamaan? tuskin, mutta olisin positiivisesti yllättynyt.

Ei vaan 3. osassa romanssin lopussa näkee Talin maskittomat kasvot jotka on tyyliin photarin läpi vedetty shutterstockista ostettu mallin kuva.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus Joku Sankari

Ei vaan 3. osassa romanssin lopussa näkee Talin maskittomat kasvot jotka on tyyliin photarin läpi vedetty shutterstockista ostettu mallin kuva.

Ei se siitä neural networkilla suurentamalla miksikään muutu.

Käyttäjän GrumpyOldMan kuva
GrumpyOldMan

Alkuperäisen trilogian yksi suurimmista pettymyksistä oli itselleni se, ettei Talia näytetty koskaan ilman pukuaan, tai ainakaan ilman sitä kasvomaskia. Hyviä mahdollisuuksiahan oli parikin, mutta jostain syystä niitä ei hyödynnetty. Tästä syystä esimerkiksi rakkauskohtaukset Shepardin kanssa olivat kauniisti sanoen kummallisia.

Uutisessa mainitut pelilliset viilaukset trilogiaan vaikuttavat ihan asiallisilta, mutta hieman pelonsekaisin tuntein odottelen niitä muita muutoksia joita nämä pelit eivät olisi allekirjoittaneen mielestä tarvinneet.