Tämän sukupolven menestyneimmät konsolit jo menneisyyttä? / Uutiset / pelaaja.fi

Tämän sukupolven menestyneimmät konsolit jo menneisyyttä?

13.11.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
64

Tämän sukupolven menestyneimmät pelikonsolit saattavat olla jo menneisyyttä, ainakin jos Applelta kysytään. Myyntilistojen kärjestä löytyvät Nintendo DS ja Sony PSP ovat Applen mukaan menneisyyttä iPhonen ansiosta.

IPhonen markkinaosaston Greg Joswiak hehkuttaa iPhonen passittavan DS:n ja PSP:n unholaan. Joswiak uskoo Applen kosketusnäyttöluurin olevan pelialan tulevaisuus. Miehen mukaan iPhonen parhaat ominaisuudet ovat sähköisesti jaettavat pelit, kosketusnäyttö, kannettavuus ja kiihtyvyyssensori. iPhonen eduksi hän myös mainitsee pelien hinnat. Siinä missä DS ja PSP-pelit saattavat maksaa monta kymppiä, iPhonella pelin voi saada kymmenellä eurolla.

Nähdäänkö tulevaisuudessa käsikonsolien markkinoilla siis vain omenalogolla varustettu pelikonsoli? Apple vastaa kyllä.

Lähde: Computer and Videogames

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

En oikein usko että psp/ds olisi jo menneisyyttä.
hyvä myynti ja hyvät pelit ja koko on tulevaisuudessakin
niiden mahti.

Käyttäjän Fortuna kuva
Fortuna

En usko, että DS ja PSP jäävät unholaan. Ja jos iPhonen pelit maksavat 10€, niin ei varmaan kovin hyviä pelejä ole tulossa... Ja muutenkin me suomalaiset jouduttais maksaa niistä jotain 30€.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvä jos Applekin on vihdoin tosissaan tulossa peliapajille. Tosin saisivat satsata tuonne tietsikkapuolelle enemmän. Iphonesta voi tulevien luurien myötä tulla tosi hyvä alusta, mutta ei tällä ekalla vielä kuuhun päästä. Ilman nappeja pelit jäävät pikkupelitasolle ja kuten joku kriitikko sanoi, "ilman kynäohjausta ohjaaminen on kuin pelaisi DS:ää hot dogilla"!

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

No enpä oikein usko. Ensinnäkin Applella pitäisi ainakin olla todella hyviä pelejä takataskussa, mutta sekään ei pakolla riitä. PSP ja DS ovat olleet jo niin monta vuotta markkinoilla, että niitä on kyllä todella vaikea syrjäyttää.

Käyttäjän petrijuh kuva
petrijuh

Taitaapa olla I-Phone porukan märkä toiveuni. En jaksa uskoa, että pelielämykset täyttyisivät pelkästään pientä näyttöä tiiraillessa. Tietenkin kannetavien pelilaitteiden markkinoilla voisi olla kyseiselle vehkeille hyvät saumat. Kotona ollessaan on mukavampi pelata konsolilla tai pc:llä.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Ehkä menestyy jotenkin Länsimaissa, mutta tuskin Japanissa saavat pahempaa vahinkoa aikaan. Itse en ainakaan ole kyseistä värkkiä hankkimassa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos peli maksaa 10€,mietin heti ensiksi että halpa roska.Ja en usko että iPhone mikään Windos ole.

MIKSI VIIKON TOP 5 EI VAIHDU KOSKAAN??

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos peli maksaa 10€,mietin heti ensiksi että halpa roska.Ja en usko että iPhone mikään Windos ole.

Typo se on Windows

Käyttäjän Ridley kuva
Ridley

Itseltäni löytyy iPhone, mutta eipä se paljoa pelikäytössä ole ollut. Super monkey ball ja tap tap revenge ovat ihan kivoja ja halpoja pikkupelejä, mutta kalpeneavat DS:n ja PSP:n isojen pelien rinnalla.

Myös ohjattavuus joka iphonen tapauksessa tarkoittaa laitteen kallistelua ja ruudun tökkimistä häviää kilpailijoille.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Applehan yritti pelimarkkinoille jo 90-luvulla, konsolin nimi oli Pippin ja se vaipui unohduksiin nopeammin mitä ilmaantui markkinoille. Ja nyt Apple sitten toivoo jälleen pyyhkivänsä pöytää kilpailijoilla, vaikka Nintendolla ja Sonylla on kannettavien konsolien saralla miljoonen yksikköjen kaula. Saas nähä ny.