Tämän sukupolven paras pelikonsoli äänestettiin / Uutiset / pelaaja.fi

Tämän sukupolven paras pelikonsoli äänestettiin

13.09.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
234

Tämän sukupolven paras pelikonsoli äänestettiin. Äänestyksessä otettiin pelivalikoiman lisäksi huomioon konsolin ominaisuudet kuten tehot, ulkomuoto, verkko-ominaisuudet, dvd- ja blu-ray-toiston laadukkuus, ohjain ja niin edelleen.

Voittajaksi selviytyi Xbox 360. Wii piti äänestyksessä pitkään toista sijaa, mutta äänestyksen loppupuolella PlayStation 3:n kannattajat aktivoituivat ja äänestivät PS3:n niukasti Wiin edelle. Kaikkien kolmen konsolin äänimäärät olivat hyvin lähellä toisiaan ja kisa oli loppuun saakka tiukka.

Myös Nintendon DS-konsoli keräsi ääniä. Äänestyksessä mukana oli myös PSP, joka ei saanut yhtäkään ääntä.

Wii keräsi kehuja sen ohjaimen ominaisuuksista. Liikkeentunnistavan ohjauksen kehuttiin tuovan peleihin hauskuutta. Wii koettiin ulkonäkönsä puolesta tyylikkääksi ja myös konsolin halpa hinta huomioitiin. Risuja Wii sen sijaan keräsi tehojen puutteesta, flash-muistin pienuudesta sekä verkkopelin kömpelyydestä.

PS3:a äänestäneet kehuivat konsolin tehoja, sen Blu-ray-toisto mahdollisuutta, ilmaista verkkopalvelua ja muokattavuutta. PlayStation 3:n valintaa perusteltiin myös sillä, että aikaisimmissa konesukupolvissa on omistettu pleikkari. Sen sijaan laitteen hinta koettiin ongelmaksi. Myös pelivalikoimaa kritisoitiin vielä turhan suppeaksi.

Äänestyksen voittanutta Xbox 360:tä kehuttiin muun muassa sukupolven parhaaksi tosipelaajan konsoliksi. Ohjainta pidettiin mukavana ja käteen sopivana eikä verkkopalvelun laadukkuuttakaan unohdettu. Myös pelivalikoimaa muistettiin kehua. Suurimmat risut Xbox 360:lle langesivat sen kestävyysongelmista. Monet pelaajat ovat joutuneet ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun ja lähettämään konsoleitaan takuuhuoltoon. Tästä huolimatta Xbox 360:een oltiin äänestyksessä kuitenkin tyytyväisiä.

Tämän sukupolven paras konsoli:

1. Xbox 360
2. PlayStation 3
3. Wii
4. DS
5. PSP

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Newfriikki577 kuva
Newfriikki577

Voitto oikealle konsolille:) Ihmetyttää kyllä tuo, että ihmisillä XboXit hajoilee, itselläni ei oo ollu mitään ongelmaa, en kyllä pelaakaan pitkiä aikoja kerrallaan...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvä boxin pojat olen tyytyväinen tulokseen :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

no lol mikä tulos!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

ja nyt odotellaan fanipoikien invaasiota!

Käyttäjän morko82 kuva
morko82

Aika odotettu tulos. Itsekkin äänestin boxia.

Käyttäjän Pezku kuva
Pezku

Ja perkele Nintendo on paras muut kusee =D (ei playstation 3 nyt ihan huono sentään ole)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kohta kyl räjähtää konsolisota :D

Käyttäjän Riippumatto kuva
Riippumatto

Onneksi olkoon vaan voittajalle :D Osasin kyllä arvata tuon mutta eipä se mitään vaikka oma ehdokas jäikin kakkoseksi xD

Ilmeisesti aika monella pelaajan tilaajista on boxi :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

:):):9.99.):):):):):):):):):):):9:)).)::)9..9:9:9:)):9:9:9:9):):9:9:):):9:9:9::::::::::::::::::):)):)::)):)::))::):)):):):)::)):):):):):):::):)):)::)):):):):)::)):):):):):::)):)::):)):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):

Käyttäjän KarvaNoppa kuva
KarvaNoppa

Kyllä!