Tämän takia uusiksi rakennettu Spyro-trilogia lukitsee sisältöä verkkolatauksen taakse – myös syy myöhästymiselle vahvistui / Uutiset / pelaaja.fi

Tämän takia uusiksi rakennettu Spyro-trilogia lukitsee sisältöä verkkolatauksen taakse – myös syy myöhästymiselle vahvistui

3.09.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
11
Spyro Reignited Trilogy
Rakastetun Spyro-lohikäärmeen paluuseen on enää jokunen kuukausi aikaa. Insomniac Gamesin alkuperäisen PlayStation-trilogian nykypäivään uusiva Spyro Reignited Trilogy herätti viime kuussa jo jonkinmoisen kohun, kun pelit uudelleenrakentava Toys for Bob kertoi pelilevyn sisältävän vain ensimmäisen pelin ja lukitsevan kaksi jälkimmäistä peliä verkkolatauksen taakse. 
 
Pelaaja tapasi pelin tuottajan Lou Studdertin Gamescom 2018 -pelimessuilla Saksassa, jossa hän avarsi ratkaisun taustoja.
 
- Levyllä on ensimmäisen pelin lisäksi alustavat alueet myös toisesta ja kolmannesta osasta. Pelien koko on suorastaan häkellyttävä, ja törmäsimme yksinkertaisesti kokorajoituksiin. Kun koko trilogian sisällön laskee yhteen, mukana on yli 100 kenttää ja yli 400 erilaista hahmoa, Studdert kertoi.
 
Hänen mukaansa kokoon vaikuttaa myös tapa, jolla vanhat Spyro-pelit rakennettiin lukuisiin nykypeleihin verrattuna.
 
- Ennen jokainen kenttä oli käsinrakennettu, jokaisella niistä on uniikki yleisilme ja maailmansa. Muissa peleissä saatetaan seikkailla vaikkapa laavamaailman 7. kentässä, mutta meillä jokainen teema ja kenttä vaati runsasta käsityötä ja ainutlaatuisia yksityiskohtia, hän perusteli.
 
Myös kokoelman julkaisupäivä siirtyi hiljattain syyskuulta marraskuulle. Studdert vahvisti Pelaajalle, että syy lykkäykselle on yksityiskohtien hiominen, joka osittain johtuu myös sisällön määrästä.
 
- Olemme olleet suorastaan häkeltyneitä fanien reaktioista. He ansaitsevat mahdollisimman hiotun kokoelman, joka kunnioittaa alkuperäisiä pelejä. Kaikki tähän asti esittelemämme sisältö on vastaanotettu hyvin, ja haluamme antaa samanlaisen yksityiskohtaisen loppusilauksen koko kokoelmalle, Studdert totesi.
 
Spyro Reignited Trilogy julkaistaan PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle 13. marraskuuta. Pelaajalehti.com julkaisee huomenna tiistaina Lou Studdertin mittavamman haastattelun. 
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari

Mitä jos peli tulisi kahdella levyllä?

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

Kuulostaa paskapuheelta. Peli on graafisesti piirrostyylinen, joten tekstuurit saadaan mahtumaan murto-osaan siitä tilasta mitä monet muut nykyajan pelit vaativat. PS4:lla esim. God of War ja Horizon: Zero Dawn ovat kooltaan massiivisia pelejä ja käyttävät erittäin korkealaatuisia (tilaavieviä) tekstuureja, mutta mahtuvat silti yhdelle Blu-ray-levylle. Siinä on kyse vain ja ainoastaan hyvin tehdystä optimoinnista.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No jaa-a. Odotellaas ja katsellaan mitä ne vie lopulta yhteensä tilaa. Sillähän se selviää.

Nathan Drake trilogia vie alle 50 gigaa ja mahtuu yhdelle levylle, näin vertauksena. En tiedä miten pelit eroaa mutta aika oudolta kuulostaa että vanhempien pelien remasterointi vie enemmän tilaa kuin uudempien.

Tuo "käsityönä tehdyt kentät/hahmot"-selitys on nyt vähän samaa sarjaa kuin aiempi pelin hiominen julkaisuun asti. Jos syynä alunperinkin oli tila, niin miksi sitä ei voitu sitten sanoa suoraan? Senpä vuoksi edelleen vähän haiskahtaa tämä juttu.

Mutta katsellaan. Ehkä ne lyö sinne parikymmentä gigaa jotain ylimääräistä että voivat sanoa että "katsokaa nyt, ei mahdu".

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Sitten pelit kahdelle (tai kolmelle) Bluraylle. Ei ne niin kalliita ole. Switchillä toi pelien koko aiheuttaa oikeasti deveille harmaita hiuksia kun ne kasetit on niin perkeleen kalliita.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Tästä saisi kyllä hienosti jonkinlaisen "definitiivisen edition", jossa joka peli on omalla levyllään ja mukaan vielä joku taidekirja sekä soundtrack.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Useampi lätty siis koteloon pässit. Vai onko niin ahne paskafirma, ettei pysty kolmea senttiä maksamaan parista levystä? Tuo downloadkaista maksaa enemmän, niin mutta mitäs se teitä liikuttaa, kun te ette sitä maksa. Ihan saatanan kauheeta paskaa.

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

Ostamatts jää, kun eivät näköjään saa pelejä levylle..Harmi juttu, mutta tämmöistä en tue rahallisesti..

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Mitä väliä? Kuka edes ostaa pelejä enää levyversiona, paitsi ehkä jotain collector's editioneita? Eihän noissa normiversoissa tule enää pelilevyn lisäksi kuin pala muovia. Ohjeetkin ovat hävinneet jo aikapäivä sitten.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Izmou

Mitä väliä? Kuka edes ostaa pelejä enää levyversiona, paitsi ehkä jotain collector's editioneita? Eihän noissa normiversoissa tule enää pelilevyn lisäksi kuin pala muovia. Ohjeetkin ovat hävinneet jo aikapäivä sitten.

Jaa, kyllä minun peleissäni tulee vielä se peli niissä mukana vaikka ei olisi mikään "edition" ja se on se syy ostaa se fyysinen versio. Taas saa itsestäänselvyyksiä kirjoitella.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Eli syy viivytykselle oli aika lailla se mitä uumoilinkin. Hiotaan paketti niin viimeisen päälle kuntoon, että pelin joka tapauksessa ostavat pysyvät tyytyväisenä, eikä siten aiheuteta enää ylimääräistä draamaa levykohun lisäksi. Mutta ei puhettakaan siitä, että niitä loppuja pelejä saataisiin fyysisenä, ei edes usean levyn voimin.

Minunkin korviini tuo selitys "tilanpuutteesta" ja "käsityöstä" kuulostaa lähinnä prameasti sanaillulta hölynpölyltä. Korullisesti kuvailtua soopaa, sanon ma, mutta kuten Zappahkin sanoi, julkaisussa se totuus sitten selviää.

Onhan Spyrot toki avoimen maailman pelejä Crashin putkijuoksuihin verrattuna ja joidenkin kenttien koko paisuu kieltämättä varsin isoksi, kuten vaikkapa ykkösen Cliff Town, kakkosen Mystic Marsh taikka kolmosen Crystal Islands... mutta sitten löytyy myös ykkösen Dark Hollow:n kaltaisia minikenttiä noiden jättiläisten vastapainoksi. Joten on se kumma juttu, jos alkujaan kolmea PS1-kauden peliä ei muka saada tukittua samalle levylle, olkoonkin niiden päällä vaikka kuinka paljon PS4-kauden pakkelia & glitteriä.

Itseäni tuo levyratkaisu ei haittaa niin paljon, että jättäisin trilogian kokonaan ostamatta. Ärsyttää kylläkin, mutta ei boikottiin asti. Voivathan nuo tyypit toki rahastaa faneja myöhemmin uudestaan julkaisemalla jonkun "complete special editionin", jonne ne loputkin pelit on mahdutettu kuin taikaiskusta. Sitten päälle vielä jotain ehostusta taidegallerian, uusien skinien sekä fyysisen tilpehöörän voimin. Ja avot, se tekisi sitten viiskymppiä, kiitos!