Tärinä tulee takaisin PlayStationiin / Uutiset / pelaaja.fi

Tärinä tulee takaisin PlayStationiin

5.03.2007 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
52

Sony on viimein saanut sovittua oikeusriitansa tärinätoiminnon kehittäjän ja lisensoijan Immersion Corporationin kanssa. Lisäksi yhtiöt ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tuo tavalla tai toisella tärinätoiminnon myös PlayStation 3:lle.

Sonyn päätös jättää PlayStation 3:n ohjaimesta pois rumble feedback eli tärinätoiminto herätti monissa pelaajissa kummastusta ja harmistusta. Jo kahden konsolisukupolven ajan tärinätoimintoa on pidetty vakiona peliohjaimissa, mutta Sonyn viimeaikaisten puheiden mukaan se on jo niin sanotusti nähty, vanhaa sukupolvea. Tärinätoiminnon sijaan PS3:n Sixaxis-ohjain hyödyntää liikkeentunnistusta, jonka avulla pelejä voi pelata myös ohjainta kallistelemalla ja kääntämällä.

Aiemmin Sony on kertonut, että päätös tärinän poisjättämisestä Sixaxis-ohjaimesta johtui sen aiheuttamasta häiriöstä liikkeentunnistuksen havaitsimille. Yleisemmin on oletettu, että päätös johtui Sonyn riidasta Immersionin kanssa. Immersion ilmoitti jo viime vuonna, että sillä on suunnitelma tärinätoiminnon lisäämisestä PS3:lle. Vielä ei ole tiedossa, miten tämä tultaisiin toteuttamaan.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Haiskahtaa sonyn ongelmilta myyntiluvuissa. Siis se että ilman tärinää kukaan ei osta, ja nyt se halutaan korjata lisäämällä tärinät jälkeenpäin.. LoL

Käyttäjän ColdFire kuva
ColdFire

Hyvä uutinen, mutta PS3 on tosin ollut jo ennakkotilattuna ilman tärinöitäkin. 19 päivää odotusta jäljellä.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Yllättävän kauan kesti tämän uutisen saapuminen pelaajalehden sivuille vaikka sitä ollaan jauhettu jo muutaman päivää. Tosin parempi myöhemmin kuin ei milloinkaan.

Olikohan tuo Sonyn aiempi "ps3:ssa ei tulla näkemään tärinöitä" uutinen sanottu vain sen takia että Immersion parantaisi tarjoustaan huomattavasti (niin kuin nähtävästi tapahtui)
Mutta ei silti voitto-voitto tilanne kummallekin.

nyt vain kakkos pelaajat joutuvat pelaamaan ilman tärinöitä kun Ps3:n julkaisupaketissa ei tuollaista tärinä ohjainta taida löytyä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vihdoinkin joku hyvä uutinen SOny:ltä... tosin tuokin hyvä puoli on löytynyt vakiona Xbox360:stä jo reilun vuoden :D

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

"Siis se että ilman tärinää kukaan ei osta, ja nyt se halutaan korjata lisäämällä tärinät jälkeenpäin.. LoL"

Kuka ääliö ostaisi monensadan euron kapistuksen ainoastaan tärinän takia? sinä? Pelien takia niitä ostetaan!

http://ps3.ign.com/articles/713/713259p1.html

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Sonyhan sanoi todella selkeästi että tärinä efektiä ja liiketunnistusta ei voi laittaa samaan ohjaimeen, koska tärinä sotkee liiketunnistuksen. Kuinka Wii pystyy parempiin tärinöihin ja tarkempaan liiketunnistukseen, jos tämä pitäisi paikkansa?

Toisaalta Ps2:sen tärinä tuntuu todella aneemiselle, jos tärinää on kokeillut tietokoneella(kaksi tärinä moottoria, jotka voi säätää mieleisiksiin). Ps2:sen ohjain tärisee aivan liian voimakkaasti minulle eikä sitä voi säätää muutakuin päälle ja pois puhumattakaan eri voimakkuuksilla varustetuista tärinöistä ja kahdesta toisistaan riippumattomista tärinä moottoreista.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

(himopelaaja)

Vanha uutinen. Soninhan mielestä tärinät olivat edellistä sukupolvea ei tätä uutta ja sonille ne eivät vähänaikaa sitten kelvanneet. Kumma juttu.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ulkopiirin tietoa!
Sony ei lisää PS3:n ohjaimeen tärinä toimintoa, koska se aiheuttaisi häiriötä Sixaxis-ohjaimen liiketunnistukselle... Siksi Sony lisää ohjaimeen tärinätoimintoa vastaavan tekniikan, joka ei aiheuta häiriköintiä Sixaxis ohjaimen kanssa.
Tämä tekniikka niin sanotusti loikkii tiehensä pelaajansa käsistä, jolloin se antaa lisää haastetta liiketunnistusta tukeviin peleihin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Rumbe feedback kehittyy siinä missä paditkin.Hieman oudoksuttaa kommentit joissa oletetaan sen olevan tulevaisuudessakin samaa kuin PS2 padin suorastaan onneton tärinä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jees. Vähä sama ku ruottalaiset teippais viggenin persiiseen yhen lisämoottorin ku ei muuten immeisille kelpaa.

Onneksi maailmassa on viggenillekin vaihtoehtoja...