Tarinat sydämistä tyydyttävät roolipelinälkää marraskuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Tarinat sydämistä tyydyttävät roolipelinälkää marraskuussa

2.07.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Länteen suuren fanipalautevyöryn myötä alkuvuodesta lupailtu Tales of Hearts R on tosiaan hiippailemassa vähitellään Euroopan maaperälle. Bandai Namcon julkaisukoneisto on puskuttaa tällä hetkellä sellaista tahtia, että PlayStation Vitalla roolipelaillaan marraskuun 14. päivä.

Namcon lehdistötiedote antaa ymmärtää, että sarjalle poikkeuksellisesti Tales of Hearts R olisi pelattavissa ääninäyttelynsä osalta vain japanin kielellä. Käännöksen pelissä on siis nähnyt näin ollen vain pelin tekstipuoli, jonka voi kokea niin englanniksi, ranskaksi, italiaksi, saksaksi kuin espanjaksikin.

Tales of Heart R on uusioversio pian jo kuusi vuotta vanhasta, alkujaan DS:lle vain Japanissa julkaistusta Tales of Hearts -roolipelistä. Alkuperäinen Tales of Hearts oli aikoinaan järjestyksessään yhdestoista Tales of -pääsarjan osa. Vita-käsittelyn myötä peli on saanut kasvojenkohotuksen muun muassa 3D-grafiikkaan, mikä on luonnollisesti vaikuttanut myös sen pelattavuuteen.

Tales of Hearts R on toinen Namcon vielä tälle vuodelle länteen tähtäämä Tales of -sarjan peli. PlayStation 3:n Tales of Xillia 2 on tarkoitus tuoda kauppoihin  elokuun 22. päivä. Parhaillaan Namco kehittelee PlayStation 3:lle myös Tales of Zestiria -rooliseikkailua, joka sekin on tarkoitus nähdä vielä ajan myötä lännessäkin.

Lähde: Bandai Namco

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn
Lainaus

... poikkeuksellisesti Tales fo Hearts R olisi pelattavissa ääninäyttelynsä osalta vain japanin kielellä. Käännöksen pelissä on siis nähnyt näin ollen vain pelin tekstipuoli...

Niin, englanninkielisen ääninäyttelyn puuttuminen onkin paha puute, japanilainen dialogihan tunnetusti toimii huomattavasti paremmin englanniksi esitettynä, varsinkin jos käännösbudjetti on sadan euron luokkaa...

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Huvittavia nuo trailerin käännökset. Hyvä silti että Namcolla on ymmärretty, että se japsiääniraita tulisi säilyttää täälläkin päin maailmaa.

Käyttäjän snap kuva
snap
Lainaus käyttäjältä Drifu

Hyvä silti että Namcolla on ymmärretty, että se japsiääniraita tulisi säilyttää täälläkin päin maailmaa.

Olisihan se kiva ajatella, että ihan noinkin jalosta syystä olisivat jättäneet sen mutta eiköhän se syy ole ihan vain puhtaasti rahan säästämisessa kun ei tarvitse palkata näyttelijöitä muilla kielillä. Varsinkin kun kyseessä on tuttuun Tales-tyyliin näinkin myöhäinen länteen saapuminen.

Käyttäjän giga kuva
giga

Oikea päätös Namcolta. Näin omaa parastaan tietämättömät pelaajat eivät pääse vahingossa valitsemaan englanninkielistä dubbia ja ties vaikka jokunen sana japania tarttuisi pelaajien sanavarastoon. Hyvä hyvä.

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu
Lainaus käyttäjältä snap

Olisihan se kiva ajatella, että ihan noinkin jalosta syystä olisivat jättäneet sen mutta eiköhän se syy ole ihan vain puhtaasti rahan säästämisessa kun ei tarvitse palkata näyttelijöitä muilla kielillä. Varsinkin kun kyseessä on tuttuun Tales-tyyliin näinkin myöhäinen länteen saapuminen.

Olihan Symphonian uusioversiossakin japsiaudio joten eiköhän tässä oikeaan suuntaan olla menossa.

Nostoja