Omalaatuinen tasoloikkapelisarja Umihara Kawase on tehnyt katoamistempun Steamissa. Kolmesta pääpelistä koostuvan sarjan eri osia ei voi ostaa enää ollenkaan latauskaupasta, vaikka pelit tekivätkin vasta debyyttinsä pc:llä aiemmin syksyllä.

Ainakin joillain alueilla myös PlayStation Vitalle saatavilla ollut kolmas sarjan osa Sayonara Umihara Kawase näyttää sekin kadonneen myynnistä. Syy pelien lähtöön kauppapaikoilta johtunee sarjaa viime aikoina hallinnoineen japanilaisyhtiö Agatsuma Entertainmentin sulkeutumisesta, joka tapahtui vasta aiemmin joulukuussa.

Aivan täydessä Agatsuma Entertainmentin kontrollissa Umihara Kawase -sarja ei ole tosin viime aikoina ollut. 3DS:lle sarjan kolmannen osan toi nimittäin japanilaisyhtiö Natsume, minkä myötä on mahdollista, että peli pysynee vielä myynnissä Nintendon käsikonsolilla. Loput kadonneista peleistä voivat nekin kyllä ehdottomasti vielä palata kauppoihin, kunhan sarjan oikeudet on saatu sumplittua kasaan ja uusiin käsiin Agatsuman raunioista.

Kulttimaineesta maailmalla nauttiva Umihara Kawase -sarja on täyttämässä tänä vuonna jo huimat 22-vuotta. Sarja debytoi alkujaan Super Nintendolla, mistä se on lopulta levittäytynyt edellä mainittujen alustojen lisäksi myös niin alkuperäiselle PlayStationille, PSP:lle kuin myös DS:llekin. Sarja tunnetaan hyvin fysiikkavetoisesta toiminnastaan, joka haastaa pelaajat oppimaan tarttumaköyden hallinnan jalon taidon.

Lähde: NeoGAF

Lisää luettavaa