Tässä ovat Cyberpunk 2077:n laitevaatimukset – uusilla videoilla esitellään maailmaa ja jengejä / Uutiset / pelaaja.fi

Tässä ovat Cyberpunk 2077:n laitevaatimukset – uusilla videoilla esitellään maailmaa ja jengejä

19.09.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Cyberpunk 2077:n pc-laitevaatimukset ovat vahvistuneet. Tiedot tulivat julki uuden Night City Wire -lähetyksen yhteydessä, jossa tarjolle saatiin myös uusi joukko peliä esittelevää videomateriaalia.

Laitevaatimukset ovat:

 • Minimivaatimukset:
  • Käyttöjärjestelmä:  64-Bit Windows 7 tai 64-bit Windows 10
  • Suoritin: Intel Core i5-3570k tai AMD FX-8310
  • Keskusmuisti: 8 Gt RAM
  • Näytönohjain: NVIDIA GTX 780 3 Gt tai AMD Radeon RX 470
  • Kiintolevy: 70 Gt vapaata tilaa (SSD suositeltu)
  • DirectX: DX12
 • Suositusvaatimukset:
  • Käyttöjärjestelmä:  64-Bit Windows 10
  • Suoritin: Intel Core i7-4790 tai AMD Ryzen 3 3200G
  • Keskusmuisti: 12 Gt RAM
  • Näytönohjain: NVIDIA GTX 1060 6 Gt tai AMD Radeon R9 Fury
  • Kiintolevy: SSD 70 Gt
  • DirectX: DX12

Uusilla videoilla saadaan ennen kaikkea silmäys Cyberpunk 2077:n tapahtumapaikkana toimivan Night Cityn maisemiin sekä sitä asuttaviin jengeihin. Videot voi katsastaa ohesta yhdessä koko Night City Wiren kolmannen jakson kanssa.

Cyberpunk 2077 julkaistaan 19. marraskuuta pc:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Uuden sukupolven versiot odottavat myöhempänä ajankohtana.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Aika alhaiset vaatimukset ovat.
Joko nuilla suositusvaatimuksilla päästään 1080p 60fps 'Medium' tms. asetuksilla tai sitten peli on aivan h*lvetin hyvin optimoitu.

Käyttäjän Kadoogan kuva
Kadoogan

GTX 1060 suositeltu?! Onkohan lipsahtanu virhe specseihin?

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus PSPiraatti

Aika alhaiset vaatimukset ovat.
Joko nuilla suositusvaatimuksilla päästään 1080p 60fps 'Medium' tms. asetuksilla tai sitten peli on aivan h*lvetin hyvin optimoitu.

Eihän suosituksella koskaan mihinkään ultraan päästäkään. Se on vaan sellainen suositeltu minimi ja "minimi minimi" on puolestaan se bare minimum, joka vielä toimii, mutta ei ole enää kehittäjien suosittelema.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Ei sinänsä laitevaatimukset yllätä, pelin kun pitää pyöriä myös Xbox Onen ja PS4 perusmalleilla.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Videoilla esitelty peli ei vieläkään oikein vakuuta. Taistelu vaikuttaa edelleen köykäiseltä, mutta toivottavasti pelimekaniikat ovat muuten kunnossa. Mielenkiintoista nähdä kuinka vapaasti peli antaa pelaajan kokea "oma tarina" ja kuinka dynaaminen pelimaailma lopulta on.
Omaan makuun peli vaikuttaa vielä aivan liikaa GTA:lta ja öyhöttämiseltä.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw
Lainaus Haerski

Eihän suosituksella koskaan mihinkään ultraan päästäkään. Se on vaan sellainen suositeltu minimi ja "minimi minimi" on puolestaan se bare minimum, joka vielä toimii, mutta ei ole enää kehittäjien suosittelema.

Itse pelasin Witcher III:sta aikonaan kokoonpanolla, joka ei täyttänyt minimilaitteistovaatimuksia prosessorin osalta ja ihan hyvin se toimi 30fps / 720p / low-medium. Ongelmia ilmeni lähinnä Novigradissa, jossa pidempien pelisessioiden päätteeksi alkoi ilmenemään pientä nykimistä ja peli muuttui epävakaaksi, jonka takia peliä kannatti käynnistellä uudelleen säännöllisin väliajoin. Eihän tuo ideaali tapa ollut pelata peliä, mutta aika kauaksi on tultu niistä ajoista, kun minimivaatimukset tarkoittivat kokoonpanoa millä pelit ylipäätänsä lähtevät käyntiin.

Toki tuo riippuu hyvin paljon pelistä. Esimerkiksi vaikka GTA V:sta pystyy periaatteessa pelaamaan 4Gb:llä keskusmuistia, niin keskusmuisti loppuu noin tunnin pelaamisen jälkeen ja peli on pakko käynnistää uudestaan, ellei halua nauttia ihan älyttömästä diashowsta. Samoin Forzat vaativat tietokoneella mielellään 16Gb keskusmuistia, vaikka laitteistovaatimukset väittävätkin muuta.

Saa nähdä miten tämän kohdalla on. Eiköhän tuota marraskuuhun mennessä tule ainakin pahimpia pullonkauloja selvitettyä oman kokoonpanon osalta, jotka ovat HDD ja 8Gb keskusmuistia. Muuten vaatimukset täyttyy ihan hyvin.

Lainaus edqe

Omaan makuun peli vaikuttaa vielä aivan liikaa GTA:lta ja öyhöttämiseltä.

Itse en kauheasti välitä miespuolisen V:n ääninäyttelijästä, joka kuulostaa hieman epäkypsältä ja happamalta, mutta onneksi vaihtoehtoja on kaksi. Vuoden 2018 demon perusteella Cherami Leigh hoitaa naispääosan ääninäyttelyn ihan mukiinmenevästi – ellei suorastaan erinomaisesti.

Voi olla että tuossa on tarkoituksellisesti tehty toisesta hieman enemmän "cyber" ja toisesta "punk".

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Omalla kohdalla suositusvaatimukset täyttyvät näytönohjainta lukuunottamatta, joten toivon mukaan toimii edes kohtalaisesti jollain medium-asetuksilla. Tosin eipä nyt tällä haavaa ole mikään älytön polte päästä peliä heti julkaisussa pelaamaan, joten voi olla, että saa odottaa uuden kortin hankintaan asti.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Muuten suositusvaatimukset menee, mutta Windows kympille varatussa SSD:ssä on vain 140 gigaa tilaa ja vaikka suositus on 70Gt niin lisärit ja mahdolliset Enchanced Edition upgradet saattavat aika nopeasti täyttää tuon tilan.

Nostoja