Tässä sitä nyt on! Bethesdan suurroolipeli Starfieldista julkaistiin vihdoin pelikuvaa / Uutiset / pelaaja.fi

Tässä sitä nyt on! Bethesdan suurroolipeli Starfieldista julkaistiin vihdoin pelikuvaa

12.06.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
23
Starfield, Todd Howard, bethesda, Bethesda Game Studios, scifi, 2023, Microsoft, roolipeli

Bethesdan seuraava suurroolipeli Starfield on näyttäytynyt ensimmäistä kertaa virallisesti pelikuvan merkeissä.

Uudella videolla pelin ohjaaja Todd Howard saattaa katsojat läpi usean eri vaiheen, jotka kukin esittelevät erilaisia osia tulevasta pelistä. Ensin maistiaisia saadaan pelialueiden läheisestä tutkiskelusta sekä toiminnasta Kreet-nimisen kuun pinnalla, jossa pelaaja ajautuu ottamaan yhteen paikalle myöskin päätyneiden avaruuspiraattien kanssa..

Tästä edetään pelimaailman asukkaiden kanssa tapahtuvaan vuorovaikuttamiseen sekä hahmoeditorin, hahmonkehityksen ja omien tukikohtien ja avaruusaluksien rakentelun esittelyyn. Lopuksi matkaa jatketaan vielä avaruuteen Howardin esitellessä varsinkin pelin lentotoimintaa.

Videon aikana katsojia kiusoitellaan myös pelimaailman koolla, sillä Starfieldin hehkutetaan tarjoavan tutkittavaksi yli tuhat planeettaa, joihin kaikkiin eri kolkkiin on mahdollista laskeutua vapaasti. Kaikki alueet eivät ole toki täynnä elämää, vaan osa planeetoista voivat olla esimerkiksi enemmän resurssipainotteisempia kohteita.

Xbox Seriesille ja pc:lle kehitteillä oleva Starfield oli yhdessä vaiheessa tarkoitus julkaista vielä tämän vuoden aikana, mutta hiljattaisen lykkäyksen myötä peliä sopii odottaa ulos nyt vuoden 2023 aikana. Tarkempaa julkaisuajankohtaa sille ei ole toistaiseksi annettu.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

No niin, Howardin vuoro yrittää No Man's Skyta. Ei voi mitään mutta haukottelin varmaan kolmetoista kertaa ja ei, se ei johdu kellon ajasta. 🥱🥱

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0

Vähän aatelinkin ettei ole grafiikalla siunattu peli, mutta kyllä silti noita maisemia katselee.
Paljon hienoja ominaisuuksia kuten Basen/Aluksen rakentaminen.
Toivottavasti yhtä mielenkiintoinen maailma/tarina mitä Elder Scrolls/Fallout sarjoissa ollut.
Ainoa mikä osui omaan silmään negatiivisessa mielessä oli tuo Combat kohta. Ihme älykääpiö vihollisia jotka eivät osaa ottaa suojaa. Noh kai vielä moni asia ehtii muuttumaan ennen julkaisua, eikä ole deal breaker itselleni.
Toivottavasti tähänkin tulee täysverinen modaus tuki.
Tähän asti vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta teokselta jota odottaa varauksella.

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

Ei kyllä säväyttänyt millään osa-alueella. Ja sanoisin saman vaikka tulisikin PlayStationille.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Huonolta näyttää. Xboxin striimissä oli monta indie peliä jotka kiinnostaa enemmän kuin Starfield.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Taattua Bethesdaa tulossa. Tönkköä taistelua, niin paljon bugeja että peli on julkaisussa pelikelvoton, tarina umpigeneeristä "sinä olet valittu, etsi muukalaisten reliikit" -höttöä. Hahmot vaikuttavat yhtä persoonattomilta pahvitauluilta kuin Skyrimissä. Levelöinnissä pääsee valitsemaan jännittävistä "+10% vahinkoa pistooleilla" -tyylin bonuksista.

Tutkimusmatkailu vaikutti sentään mielenkiintoiselta. Videolla vilahti monipuolisia luonnonmaisemia ja kaupunkeja, joita olisi hauska päästä koluamaan. Muuten pelissä ei enää kiinnosta muu kuin teema.

Odotukseni tipahtivat alelaarin pohjille. Ihmeitä voi silti vielä sattua.

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

No mans sky lisäri? Ei hitto mikä pettymys. Ei haittaa kyllä enää yhtään että tulee vaan boxille konsoleista. Pleikalla vähä kovemmat pelit edelleen.

Joku aika sitten mietin vielä että hommais seriesin tän takia, no en mieti enään.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Katseltaisiinpa nyt ES6:n gameplay esittelyä. Nobody asked for this.

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

No niin, missä se oikea pelikuva on?

Käyttäjän Pelaaja 7 kuva
Pelaaja 7

Tämä ja Hideo Kojiman projekti Microsoftin kans tuovat varmana jonkun uuden XBox -asiakkaan. Ei kylläkään täältä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Täytyy sanoa kans ettei säväyttänyt tämä yhtään. Peli näytti ja tuntui kierrätykseltä Bethesda Game Studiosin omia vanhoja pelejä maustettuna No Man Skylla ja Outer Worldsilla.

Tässä ei vaikuttanut olevan niin minkäänlaista omaa juttua, jotain joka olisi todella säväyttänyt tai herättänyt mielenkiinnon. Jos esim vertaa tätä Obsidianin Outer Worldsia niin jälkimmäisen eduksi voi sentään laskea huumorin.

Pahoin myös pelkään että pelin yli 1000 planeetasta valta osa tulee olemaan tyhjiä ja täynnä itseään toistavia tehtäviä kuten jo No Man's Skyn kohdalla nähtiin.

Toki hienoa että välillä yritetään kehittää uuttakin IP:tä, muttta nyt nähdyn perusteella Bethesda Game Studiosin ja Todd Howardin olisi kannattanut vain pysyä Elder Scrollsin ja Falloutin parissa.