Tässäkö verkkomoninpelin evoluutio? Haastattelussa Evolve-tuottaja

Left 4 Dead -tekijöiden uutukainen on hirviöjahti Evolve, jota mainostetaan verkkomoninpelin evoluutioksi. Haastattelimme pelin tuottajaa Ian Willowsia.

11.2.2014 15:00

Evolve on Counter-Strike: Sourcen kenttäsuunnittelusta ja Left 4 Deadistä sekä sen lisäosista tutun Turtle Rock Studiosin uusi peli, joka ilmestyy myöhemmin tänä vuonna. Pelaaja pääsi testaamaan Evolvea Lontoossa ja piti kokemastaan. Ennakon pelistä löydät maaliskuun Pelaajasta.

Pääsimme haastattelemaan Evolven tuottajaa Iain Willowsia pelin tiimoilta.

Testaamassamme kentässä hiippaillaan hirviöllä viidakkomaisemissa, ja häntä jahtaa neljä metsästäjää. Tästä tulee mieleen melkoisesti Arnold Schwarzeneggerin kulttiklassikko Predator. Oliko Predator esikuva pelille?

Ei ainoastaan Predator vaan James Cameronin elokuvat noin yleensä ovat toimineet pelin ja sen maailman innoittajina. Muitakin vaikuttajia tietenkin löytyy. Pääsit testaamaan Goliath-hirviötä, ja eräs sen suurimpia esikuvia on ollut King Kong – jättimäinen otus, joka yrittää selviytyä metsästäjien kynsistä. Myös muissa hirviöhahmoissa on vaikutteita popkulttuurista, mutta niistä en valitettavasti voi vielä tässä vaiheessa puhua sen enempää.

Kuinka paljon Evolve otti mallia Left 4 Deadistä, Turtle Rockin edellisestä pelistä? Otettiinko siitä jotain ominaisuuksia suoraan mukaan Evolveen?

Tietenkin keskittyminen moninpeliin on yksi tällainen osa-alue. Evolve on pääasiallisesti moninpeli, jossa sinun pitää kommunikoida toisten pelaajien kanssa ja pitää pakka kasassa. Muuten sinun käy kalpaten, etenkin jos hirviöllä pelaava pelaaja hallitsee pelin temput kunnolla. Pelissä on myös kilpapelaamisominaisuus, ja se on tietenkin tuttu Counter-Strike: Source -peleistä. Evolve ei ole kuitenkaan mikään tappomatsihenkinen peli sanan varsinaisessa merkityksessä. Left 4 Deadistä tuli suosittu sen toimivan moninpelimuotonsa takia, ja se toi meille jopa hieman paineita. Minusta Evolve on yhdistelmä Left 4 Deadiä ja Counter-Strikea.

Left 4 Deadin jaetun ruudun moninpeli on silkkaa hunajaa, ja olen pelannut sitä lukemattomia kertoja ystävieni kanssa. Onko Evolveen tulossa jaetun ruudun moninpeliä?

Ei ole. Olisi hieman vaikea piileskellä metsästäjiltä hirviöllä, jos he näkisivät sinut jaetun ruudun jossakin nurkkauksessa. Entä voiko peliä pelata ystävien kanssa verkon välityksellä? En voi valitettavasti vielä paljastaa, millä tavoin aiomme pelin teknisen puolen toteuttaa. Sen verran voin paljastaa, että ilman kavereita ei peliä tarvitse pelata, vaikka jaetun ruudun moninpeliä ei olekaan.

Pelissä voi pelata joko hirviöllä tai neljällä eri metsästäjällä: lähitaistelijalla, lääkintänaisella, taustatukea antavalla yleismiehellä tai ansoittajalla. Itse kuitenkin rakastin pelata pakenevalla hirviöllä, sillä inhoan moninpelejä, joissa kaikki pelaajat eivät välttämättä pelaa tosissaan. Emme päässeet testaamaan kuin yhtä hirviötyyppiä, mutta olet itse päässyt kokeilemaan myös muita pelin otuksia. Mikä näistä kaikista hahmoista on oma suosikkisi?

Olen pelannut peliä kymmeniä ja taas kymmeniä tunteja, ja henkilökohtaisesti nautin eniten hirviöillä pelaamisesta. Hirviöllä voi valita itse oman pelitaktiikkansa. Voin yrittää pakoilla metsästäjiä ja olla piilossa, mutta voin etenkin kestävämmäksi kehityttyäni hyökätä suoraan metsästäjien kimppuun. Hirviöllä pelaamisessa on vapautta, jota ei osana metsästäjäryhmää välttämättä ole. Siksi uskonkin, että Evolve saattaa muodostua hitiksi. Sooloilijat voivat pelata peliä yksin, kun taas tottuneet verkkopelaajat voivat metsästää sooloilijaa ryhmässä.

 

Lisää luettavaa