Tästä se hupi alkaa! Star Wars: Squadrons -lentely esiteltiin kunnolla pelikuvan kera / Uutiset / pelaaja.fi

Tästä se hupi alkaa! Star Wars: Squadrons -lentely esiteltiin kunnolla pelikuvan kera

19.06.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
11
Star Wars: Squadrons -pelikuvaa

EA esitteli ensimmäisen pelikuvakatsauksen maanantaina paljastettuun Star Wars: Squadrons -lentelypeliin. Videolla esitellään muun muassa aiemmin vahvistettuja 5 vastaan 5 -moninpelimuotoja, kuten suoraan toimintaan keskittyvää Dogfightsia ja useaan vaiheeseen jakautuvia Fleet Battles -laivastotaistoita, joissa pyritään puolustamaan omaa ja tuhoamaan vastapuolen lippulaivaa. Esittelyvideon voi katsastaa ohesta.

Kuten luvattua, Squardons sisältää myös Star Wars Episodi VI: Jedin paluu -elokuvan jälkeiseen aikaan. Tähän asti julkistuilla videoilla vilahtaa uusien hahmojen lisäksi myös jokusia tuttuja kasvoja, kuten Rebels-animaatiosarjasta tuttu Hera Syndulla. Kampanjassa lennellään niin Uuden tasavallan kuin Imperiumin alusten ohjaamoissa, ja tarinallisen annin kuvaillaan olevankin oivaa harjoittelua verkkoareenoita varten.

Kummallakin puolella on tarjolla lukuisia eri alustyyppejä hävittäjistä pommittajiin, joilla tehtäviä voi lähestyä eri tavoin. Alusten ominaisuuksien lisäksi  aluksien kustomointi on äärimmäisen tärkeässä roolissa, niin visuaalisen annin kuin varustusten osalta. Squardonsin kaikkien pelinsisäisten kustomointimahdollisuuksien luvataan olevan avattavissa ilmaiseksi pelin edetessä.

Star Wars: Squardons julkaistaan 2. lokakuuta 2020 PS4.lle, Xbox Onelle sekä pc:lle Steamin, Epic Games Storen ja Originin kautta. Mukaan on vahvistettu  alustojen välinen moninpeli, minkä lisäksi PS4- ja PC-versiot ovat pelattavissa kokonaisuudessaan VR-visiireillä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Ei kyllä montaa sekunttia ollut sitä pelikuvaa

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Vr-tuki? Kattava yksinpelikampanja, joka on perinteille uskollisesti pelattavissa molempien osapuolien näkökulmasta? Vielä jos on täysi kustomoitava tuki pc-periferiaaleille, niin tippahan tässä meinaa tulla linssiin. Viimeistä ei siis videolla vahvistettu, mutta ilmeisesti tässä on otettu tuo simulaatioaspekti vakavasti.

EA:lta tämä kaikki kuulostaa ihan liian hyvältä ollakseen totta.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Vaikka esittelyvideon perusteella en kohderyhmään kuulukaan, niin kyllä simppeleille puhtaille avaruusräiskinnöille aina hyvin tilaa on.

Käyttäjän Doms kuva
Doms
Lainaus edqe

Vaikka esittelyvideon perusteella en kohderyhmään kuulukaan, niin kyllä simppeleille puhtaille avaruusräiskinnöille aina hyvin tilaa on.

Jep. Kuitenkin sen verran harvakseltaan kyseisen peligenren edustajia ilmestyy, että mielenkiinnolla kyllä odotan peliä.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Pelin hintakin kun sielä alle 40€ niin en mitään kovin kummoista odottele

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0
Lainaus

unlock everything you need to customize your pilot and starfighters, simply by playing the game

Tuota videossa sanottua lausetta ei olisi uskonut ea:lta kuulevansa, mutta mahtavaa jos oikeasti on noin että skinit ja varusteet avataan näkemällä vaivaa ja pelaamalla peliä, eikä vinguttamalla visaa.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Tuo yksi imperiumin sotilas näyttää vähän samalta joka oli Buffy sarjasta oleva Spike

Spike

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus Doms

Jep. Kuitenkin sen verran harvakseltaan kyseisen peligenren edustajia ilmestyy, että mielenkiinnolla kyllä odotan peliä.

Tästä pelistä ei paljoa vielä tiedetä, mutta videon perusteella peli keskittyy räiskintään lentämisen sijasta - "FPS in space". Ei näitäkään tosiaan liikaa markkinoille tule.

Itseäni kiinnostaa avaruuspelit huomattavasti enemmän, joissa lentäminen on etusijalla. Esimerkiksi In The Black

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus frozen

Pelin hintakin kun sielä alle 40€ niin en mitään kovin kummoista odottele

Suhteellisen perinteinen avaruuslentely ei kyllä nykyään millään menisikään täyden AAA-pelin kategoriaan, eikä minusta tarvitsekaan. En esimerkiksi odota mitään huippuluokan välianimaatioita tai välttämätöntä tarinallista selkärankaa syvällisempää tarinankerrontaa.

Toinen positiivinen asia tässä hintatasossa on se, että EA näyttäisi taas arvostavan pienempiäkin pelejä, eikä kaikilta odoteta enää pelkkiä miljoonamyyntejä ja massiivista monetisaatiopotentiaalia. Linja on selvästi muuttunut.

Kahden aan pelit on taas muodissa ja itse olen kehityksestä erittäin mielissäni.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Tulisipa ps5:lle, lyhyillä latausajoilla vaikuttaisi sopivan casuaalilta lentelyltä jonka puikkoihin voisi hypätä aina silloin tällöin hetken mielijohteesta. Nykyään jää monet casuaalimmat pelit pelailematta kun ei viitsi odotella latautumista, varsinkaan taas sen aaa pelin jonka pariin haluaa palata hetken päästä.

Vielä jos sieltä tulee paremmat vr lasit jossain kohdin niin huhhuh.