Tätä on luvassa PS4:n seuraavassa isossa järjestelmäpäivityksessä / Uutiset / pelaaja.fi

Tätä on luvassa PS4:n seuraavassa isossa järjestelmäpäivityksessä

16.08.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
10

Sony on paljastanut tarkempia tietoja PS4:n tulevasta järjestelmäpäivityksestä.

Lähiaikoina betatestiin saapuva PS4:n 4.00-päivitys sisältää tukun viilauksia konsolin käyttöliittymään. Konsolin pikavalikot toimivat jatkossa aiempaa nopeammin, eivätkä ne peitä enää koko kuvaruutua. Näin ollen esimerkiksi kuvien ja videoleikkeiden jakaminen ei edellytä koko pelikuvan peittävää valikkoa. Lisäksi Twitterissä jaettavien videoiden enimmäiskestoa on pidennetty 10 sekunnista 140 sekuntiin.

PS4-pelaajat voivat jatkossa myös organisoida sisältöään aiempaa helpommin. Pelejä on mahdollista jakaa kansioihin niin käynnistysvalikossa kuin pelikirjastossakin. Lisäksi sisällön löytämistä helpotetaan uusilla haku- ja järjestelytoiminnoilla.

Käyttöliittymää on paranneltu myös käyttäjäprofiilien ja pelaajien ansaitsemien palkintojen osalta. Palkintoja on mahdollista selata päivityksen myötä ilman Internet-yhteyttä. Palkintojen harvinaisuusastetta esitetään uudella pyramidi-ikonilla, jossa harvinaisimmat palkinnot ovat pyramidin huipulla. Omaa ja kaverien edistymistä palkintojen keräämisessä voi vertailla aiempaa helpommin profiilisivujen avulla.

PS4-päivitys 4.00 saapuu betatestiin lähiaikoina. Päivityksen lopullinen julkaisuaikataulu vahvistetaan lähiviikkoina.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Aiemmat päivitykset eivät ole mitenkään erityisesti itselle tuntuneet hyviltä mutta tässä lienee jo useampikin ominaisuus, jota tulee käytettyä.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Kansioitakaan ei ole pyydetty kuin vain julkaisusta lähtien :D ei sillä, olen hyvin pärjännyt ilmankin. Hienoa että saapuvat viimein!

Vielä kun saamme sen tuen ulkoiselle kovalevylle kuten XONEssa. Digi- ja korjaustiedostojen aikana se on melkoinen välttämättömyys. Voi sitten pelata pelejään vielä 20v päästä kun päivityspalvelimet ovat alhaalla.

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Toivottavasti ei pilaa mitään

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Helpottaa kyllä paljon ettei tarvi kirjastoa tsekkailla kun pelejä yli 100:n nimikkeen seasta etsii.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hyviä uudistuksia luvassa, mutta toivottavasti mikään näistä ei rampauta systeemin tämän hetken loistavaa käyettävyyttä mitenkään.

Käyttäjän zadfa kuva
zadfa

Vihdoinkin!

Käyttäjän pikkis-95 kuva
pikkis-95
Lainaus käyttäjältä ELTP

Vielä kun saamme sen tuen ulkoiselle kovalevylle kuten XONEssa. Digi- ja korjaustiedostojen aikana se on melkoinen välttämättömyys. Voi sitten pelata pelejään vielä 20v päästä kun päivityspalvelimet ovat alhaalla.

itselle tuo kovalevyn tila ei ole ollut ongelma, kahlaan pelin läpi, sitten poistan tilaa säästyy ja voi rauhassa asennella uusia pelejä.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä pikkis-95

Lainaus käyttäjältä ELTPVielä kun saamme sen tuen ulkoiselle kovalevylle kuten XONEssa. Digi- ja korjaustiedostojen aikana se on melkoinen välttämättömyys. Voi sitten pelata pelejään vielä 20v päästä kun päivityspalvelimet ovat alhaalla.

itselle tuo kovalevyn tila ei ole ollut ongelma, kahlaan pelin läpi, sitten poistan tilaa säästyy ja voi rauhassa asennella uusia pelejä.

Vaikkei se satu olemaan juuri sinulle ongelma, se on silti ongelma ja ihan naurettavaa ettei sitä ominaisuutta vieläkään ole PS4:ssä ja lähes yhtä naurettavaa on puolustella sen puuttumista. Sen tuen lisääminen kun ei olisi keltään mistään pois, toisin kuin se sen uupuminen.

Tuo tuleva retro pelaaminenkin on hyvä pointti tuohon lisätilan tarpeeseen, siinä sitten pelaat 20 vuoden päästä pelejä ilman day one patchejä onnea vaan niille pelikokemuksille.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Onhan tuo nyt edelleen hieman tyhmän oloista kun päävalikossa kuitenkin selaus pelkällä X-akselilla. Nintendolla sentään on ruudukko kuvakkeita ja kansiotuki ja silti tuntuu välillä että on hieman tilanahtautta ja järjestelyvaikeutta varsinkin 3DS:llä jossa paljon digiostoksia.

Mutta kaikki on parempaan suuntaan, joten siinä ei voi valittaa.

Käyttäjän ramse kuva
ramse

Jos joku on saanu beta koodin eikä halua käyttää niin otan vastaan vaikka pleikkarin viestillä.