Tätäkö se tulevaisuus nyt on? Microsoft paljasti futuristiset HoloLens-lasit / Uutiset / pelaaja.fi

Tätäkö se tulevaisuus nyt on? Microsoft paljasti futuristiset HoloLens-lasit

21.01.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
20

Microsoft on paljastanut uuden laitehankkeensa, jota se kutsuu futuristisesti nimellä HoloLens. Kyseessä on päähän asetettava tietokone, jonka on määrä kyetä heijastamaan käyttäjänsä silmien eteen "hologrammina" esimerkiksi erilaisia kolmiulotteisia objekteja ja kuvia, joiden kanssa voi myös vuorovaikuttaa.

Microsoftin mukaan HoloLens on itsenäinen laite, joka ei vaadi kytkeytymistä esimerkiksi pc:hen tai muihin lisälaitteisiin. Asettamalla HoloLensin vain ylleen pitäisi laitteen kyetä sensoreillaan havaita, mitä sen käyttäjä mahtaakaan milloinkin katsoa, ja pystyypä se ymmärtämään myös käsien liikkeitä ja ääntä.

HoloLensin on tarkoitus olla Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmän varaan rakentuva laite. Julkaisunsa sen pitäisikin nähdä vielä jossain vaiheessa osana Windows 10:n elinkaarta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hugopeikko kuva
Hugopeikko

Oh mään täts kuul!!

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Pienet lirut tuli innostuksen takia housuun. (kuvaannollisesti onneksi)

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

Inb4 jonkun hololensin kaappaa ilkeä tekoäly ja alkaa ohjastamaan henkilöä maailmanvalloitukseen.

5/5

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Tekniikka sinänsä kiinnostavaa, mutta olen vähän skeptinen sen suhteen miten tämä oikeasti mullistaa kenekään television ja tietokoneen omistajan elämää. Joka ikisessä tekniikkamainosvideossa ikinä kun kaikki hoituu pepsodent-hymyä irvokkaasti venyttäen vain sormea heillauttamalla, mutta aina vaan tuntuu utopia yhä vaan utopialta.

Ehkä tuostakin tekniikasta saadaan joskus jotain irti, mutta pari seuraavaa vuosikymmentä väittäisin sen olevan tavallisen kuluttajan kannalta täysturha ja samanlainen kusetusgimmick kuin liikeohjaus ja 3D-elokuvat, eikä kehitä ainakaan pelialaa kuin teknillisellä eksotiikalla ratsastuksen suuntaan ja yhä syvemmäs kasuaalin kuoppaan. Minusta pelien pitäisi kehittyä ja monipuolistua ensisijaisesti, ei tekniikan, joka toimii välikätenä pelaamisen mahdollistamiseksi. Kumma kun ei töllö, padi ja hiiri-näppis enää muka riitä, prkl t. Vanha tosipelaajapieru

Käyttäjän Burning kuva
Burning

Mielenkiintoista, liiankin hyvää ollakseen totta. Miten hyvin tälläistä perinteisten rajojen rikkojaa osataan sitten hyödyntää käytännössä ja peleissä on eri asia.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Hieno konsepti, mutta olen kyllä hyvin skeptinen sen suhteen, tuleeko se oikeasti toimimaan vielä lähitulevaisuudessa. Onhan noita hienoja videoita nähty Kinectistä, googlelaseista, Illumiroomeista yms....Hyvä silti, että jotkut kehittävät tällaisia.

Käyttäjän Tompsoni kuva
Tompsoni

Hienolta näyttää! Mut niinhän ne aina mainoksissa näyttääkin...

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Tompsoni

Hienolta näyttää! Mut niinhän ne aina mainoksissa näyttääkin...

Niimpä. Lyön satasesta vetoa, ettei Se toimi noin hyvin.

Käyttäjän SCORPIO kuva
SCORPIO
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Lainaus käyttäjältä TompsoniHienolta näyttää! Mut niinhän ne aina mainoksissa näyttääkin...

Niimpä. Lyön satasesta vetoa, ettei Se toimi noin hyvin.

Näytti tuo jo ihan hyvin toimivan kun näyttivät livenä sitä yleisölle.

Käyttäjän Core kuva
Core

En sikäli epäile toimivuutta, mutta on selvää että tämä on pienen marginaalin kiva nichelelu. Eli vähän sama kuin VR-lasit: ihan siisti idea ja toteutus, mutta ei tule olemaan mikään valtavirran juttu.