Tatsumi Kimishima siirtyy pois Nintendon johdosta, uusi pääjohtaja valittu / Uutiset / pelaaja.fi

Tatsumi Kimishima siirtyy pois Nintendon johdosta, uusi pääjohtaja valittu

26.04.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Nintendoa kaksi ja puoli vuotta johtanut Tatsumi Kimishima siirtyy pois roolistaan, uusi johtaja valittu

Nintendoa kaksi ja puoli vuotta johtanut Tatsumi Kimishima siirtyy pois roolistaan. Kimishiman tilalle nousee 46-vuotias Shuntaro Furukawa.

Vuodesta 1994 asti Nintendolla työskennelleestä Furukawasta tulee nimityksen myötä 128-vuotiaan Nintendon kuudes pääjohtaja. Nintendon ja The Pokémon Companyn hallituksenjäsenenä viime vuosina toiminut Furukawa on myös ollut osallisena Nintendo Switch -konsolin myynti- ja markkinointisuunnittelussa.

Roolista syrjään siirtyvä 68-vuotias Kimishima jää Nintendolle neuvonantajan rooliin. Vaihdos ei ole raporttien mukaan seurausta Kimishiman suorituksesta, vaan Nintendon hallitus haluaa siirtää roolin nuoremmalle sukupolvelle nyt, kun yhtiön tulot ovat lähteneet nousuun.

Kimishima olikin merkittävässä roolissa menestykseksi muodostuneeen Nintendo Switchin lanseerauksessa flopanneen Wii U:n jälkeen. Hän astui pääjohtajan rooliin vuonna 2015, kun hänen rakastettu edeltäjänsä Satoru Iwata menehtyi sappiteiden syöpään.

Nintendo sisällä tapahtuu myös muita muutoksia. Esimerkiksi Euroopan Nintendon johtaja Shatoru Shibata siirtyy Japaniin merkittävämpään rooliin.

Tatsumi Kimishima vasemmalla ja Shuntaro Furukawa oikealla.

Lähde: Kotaku, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja