Tautinen strategiapeli Plague Inc. uhkaa ilmiskuntaa vielä moninpelin voimin / Uutiset / pelaaja.fi

Tautinen strategiapeli Plague Inc. uhkaa ilmiskuntaa vielä moninpelin voimin

29.11.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Yksinpelattavaa hupia ihmiskunnan sairastuttamisen merkeissä tarjoillut Plague Inc. on tekemässä uusia aluevaltauksia vielä reilun kolmen vuoden iässä.  Ensi viikolla 1. joulukuuta pelin pc-versio on vastaanottamassa uuden päivityksen, joka laajentaa kokemusta kokonaan uudella moninpelitilalla.

Ainakin toistaiseksi ihan vain VS.-tilaksi kutsuttu uusi ominaisuus haastaa kaksi pelaajaa kilpailemaan samanaikaisesti keskenään maailmanvalloituksesta. Peruspelin tapaan pelaajat kyllä luovat jälleen oman tautinsa, jonka olisi tarkoitus joko pyyhkiä kaikki vähäkarvaiset apinat maan päältä tai saada nämä jollain muulla tapaa hallintaansa, mutta samalla tärkeää on nyt myös varmistaa, ettei vastustajan tauti tee tätä kaikkea ensiksi.

Yksi keino kamppailla kilpailijaansa vastaan on esimerkiksi auttaa ihmisiä kehittämään parannuskeino muita kuin omaa tautiaan vastaan. Vastaavasti aina on tietenkin myös mahdollista yrittää iskeä ihmisiin samantien sellaisella aggressiivisuudella, ettei vastustaja ehdi juuri saamaan itse mitään aikaiseksi.

Toistaiseksi uusi moninpelitila on vahvistettu vain Plague Incin pc-versiota varten. Kehittäjä Ndemic Creationsilla ei ole ainakaan toistaiseksi suunnitelmissa tuoda uutta tilaa mobiililaitteille, mutta pelin Xbox One -version omistajat saattavat vielä hekin päästä tautisen kilpailun makuun.

Lähde: Steam, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Tämän myötä voisi harkita ostamista PC:lle. Käsitääkseni pelillä ei ole nykyisessä tilassaan juuri mitään eroja noin euron hintaiseen mobiiliversioon, joten en ole nähnyt syytä pulittaa päälle kymppiä PC-versiosta. Pelin tavoite on kuitenkin niin lähellä sydäntä, että olisi sääli jäädä paitsi full HD kokemuksesta.