Android- ja iOS-laitteet saavat uuden ja täysiveriseksi kuvaillun The Elder Scrolls -roolipelin. The Elder Scrolls: Blades -nimen saanut ilmaispeli julkaistaan syksyllä, mutta ennakkoon rekisteröityvillä on mahdollisuus päästä pelaamaan pelin varhaisversiota.
 
Blades pitää sisällään lukuisia sarjan pääpiirteitä, kuten konsolitasoisella yleisilmeellä varustetun massiivisen pelimaailman, taikoja. kerättäviä varusteita, kehitettäviä taitoja sekä reaaliaikaisia taisteluita. Peli ja sen taistelut ovat suunniteltu kosketusnäyttöjä silmälläpitäen, pelasipa laitteellaan vaaka- tai pystyasennossa.
 
Pelimaailma on sekoitus käsintehtyjä ja proseduraalisesti luotuja alueita, ja mukana on kolme eri pelimoodia. Abyssissa pyritään selviytymään mahdollisimman pitkälle päättymättömässä luolastossa, kun taas Arenassa käydään kaksintaistoja muiden pelaajien kanssa. Päämoodi on kuitenkin Town, joka kertoo tarinan Blades-järjestöön kuuluvasta omasta hahmosta, joka palaa uudelleenrakentamista kaipaavaan kotikyläänsä. Pelaajilla onkin varsin vapaat kädet oman kotikylänsä kunnostuksessa ja laajentamisessa.
 
Mielenkiintoista kyllä, Bethesda kaavailee tuovansa The Elder Scrolls: Bladesin mobiilialustojen lisäksi kaikille mahdollisille alustoille, kuten pc:lle, konsoleille ja virtuaalitodellisuuteen. Julkaisijan toiveena olisi, että kaikki versiot olisivat kytköksissä toisiinsa.

Lisää luettavaa