Tekijänoikeuksien valvonta kiristyi Twitchissa – videoita hiljaiseksi ääniskannauksella / Uutiset / pelaaja.fi

Tekijänoikeuksien valvonta kiristyi Twitchissa – videoita hiljaiseksi ääniskannauksella

7.08.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Peleihin erikoistunut videopalvelu Twitch on ryhtynyt skannaamaan sen sivuille arkistoituja videoita tekijänoikeuksin suojatun musiikin varalta. Palvelun mukaan se on esitellyt uuden toimintonsa vapaaehtoisesti pyrkimyksenä kunnioittaa tekijänoikeuksia.

Twitch hyödyntää skannauksessa apunaan ohjelmistoyhtiö Audible Magicin kehittämää tunnistusteknologiaa. Jatkossa Twitch skannaa automaattisesti läpi jokaisen palveluun arkistoidun videon 30 minuutin pätkissä ja mikäli jokin pätkä sisältää Audible Magicin asiakastietokantoihin sopivaa materiaalia, poistaa Twitch äänet koko kyseisestä puolen tunnin lohkosta.

Videon hiljennyksen voi aiheuttaa pelimusiikki siinä missä muunlaisetkin kappaleet.

Vastaavahkoja äänentunnistusmenetelmiä on aiemmin hyödynnetty muun muassa YouTubessa.

Kirjoitushetkeen mennessä Twitch on ehtinyt hiljentämään yllättäen jo useita erilaisia videopätkiä ja jopa eräs sen omista virallisista videoista on joutunut skannausjärjestelmän kynsiin. Palvelu on myöntänyt, ettei skannaus toimi välttämättä aina sataprosenttisesti ja näin ollen se on valmistautunut ottamaan vastaan valituksia, mikäli joku kokee joutuneensa hiljennetyksi täysin vääristä syistä.

Twitch on vakuutellut, että skannaus koskee nimenomaan vain palvelun arkistoituja videoita. Suorista videolähetyksistä Twitch ei ole aikeissa lähteä poistamaan ääniä.

Uusi ääniskannaus on toinen suuri uudistus, jonka Twitch esitteli käyttäjilleen tällä viikolla. Samalla yhtiö on myös ilmoittanut, ettei se ole enää sallimassa kokonaisten videolähetysten ikuista arkistointia sivuilleen. Jatkossa käyttäjien on muokattava arkistoiduista lähetyksistään niin sanottuja Highlight-pätkiä, joiden maksimipituus saa olla kaksi tuntia, jos videonsa haluaa pitää palvelussa saatavilla kauemmin kuin vain pari viikkoa.

Arkistointimuutosten on määrä muun muassa auttaa parantamaan arkistoitujen Twitch-videoiden teknistä laatua.

Päivitys 8.8. kello 20.50: Twitch on ilmoittanut poistavansa kahden tunnin aikarajoituksen Highlight-videoista käyttäjäpalautteen myötä.

Lähde: Twitch(1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Fortzon kuva
Fortzon

"Palvelu on myöntänyt, ettei skannaus toimi välttämättä aina sataprosenttisesti."

Jumalauta twitch, tuon kaltaiset 100% AUTOMAATTISET järjestelmät eivät toimi KOSKAAN "sataprosenttisesti"...

RIP in pepperinos twitch.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kuulin sanan Google ja Twitch samassa lauseessa niin tän näki jo kaukaa, ei yllätyksiä. Onneksi oma striimausura ei ehtinyt vielä alkamaan sillain, että tästä tulisi kolhuja.

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Alkoi kummasti ketuttamaan vaikka en edes ole säännöllinen Twitchin käyttäjä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Hauskinta on että flagaa myös pelien soundtrackejä vaikka on pelien striimaukseen keskittyvä sivu.

Käyttäjän Dremora90 kuva
Dremora90

Eli jatkossa turvallisinta on kääntää pelistä music 0%. Naurettavaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

Hauskinta on että flagaa myös pelien soundtrackejä vaikka on pelien striimaukseen keskittyvä sivu.

Lainaus käyttäjältä Dremora90

Eli jatkossa turvallisinta on kääntää pelistä music 0%. Naurettavaa.

Luitteko uutisen? Ei ääniä streamauksesta oteta pois vaan vasta tallenteesta. Itse en Twitchiä ole katsonut kuin pari lyhyttä pätkää mutta olen ymmärtänyt että palvelu on keskittynyt live-videoihin eikä youtube-tyylisten tallenteiden katseluun vaikka mahdollisuus molempiin onkin olemassa. Sitä paitsi jo Youtube on sen verran täynnä pelaamisvideoita että ihan hyväkin ettei jokaisen jokaikinen video jää palveluun ikiajoiksi.

Toki ymmärrän että tuo ärsyttää. Itseäni ärsyttää Youtubessa samainen asia. Omista videoista ei ole vielä mitään poistettu mutta varoituksia on tube antanut videoille sisältöjen suhteen joissain maissa jne.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Musiikkiteollisuus, tuo tekijänoikeusmaailman syöpärutto ja viihteen vihollinen numero yksi taas kusemassa pelaajan muroihin. Voitaisiin laittaa teostolle ja kumppaneille joku korvausvelvoite joka kerta, kun video bännätään väärin perustein tai musiikkikappale kuuluu esimerkiksi pelissä, josta rojaltit ovat varmasti löytäneet jo tiensä artistien... tai sitten levy-yhtiön taskuihin. Tulisi ehkä joku järki tähän mafiameininkiin. Olet aina ensitilassa rikollinen, kunnes toisin todistat.

Nostoja