Tekken 7 vahvistettu virallisesti konsoleille – katso viimeisin traileri / Uutiset / pelaaja.fi

Tekken 7 vahvistettu virallisesti konsoleille – katso viimeisin traileri

27.10.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Bandai Namco on ryhtynyt vihdoin virallisissa merkeissä puhumaan Tekken 7:n konsoliversioista. Osana Sonyn Paris Games Week -lehdistötilaisuutta pelitalo vahvisti pelin tekevän tuloaan PlayStation 4:lle, minkä lisäksi sen tuore lehdistötiedote vihjaa tietenkin myös Xbox One -version olemassaolosta.

Vieläkään tiedossa ei vain ole, milloin tarkalleen rautanyrkki heiluu taas kotioloissa.

Tähän mennessä Tekken 7 on ollut koettavissa vain kolikkopeliversiona, joka debytoi maailmalla alkuvuodesta. Konsoleille Namco on luvannut tuoda pelistä sen kaikkein täyteläisimmän version, mikä näyttää tarkoittavan, että peliin on luvassa hieman jopa yllättävääkin sisältöä. Jo nyt pelin on esimerkiksi luvattu tukevan Sonyn PlayStation VR -virtuaalitodellisuuslaseja.

Kolikkopeliversion perusteella Tekken 7 on tarjomassa taistelijoita käytettäväksi ainakin sellaiset 27 kappaletta. Lisää voi kuitenkin olla vielä luvassa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Hienoa että julkistivat konsoliversion viimeinkin! Virtuaalirilli-tuki tuntuu hieman hassulta ominaisuudelta tosin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Vihdoinkin! Tekken > kaikki muut tappelupelit.

Käyttäjän Jester kuva
Jester

Ei vieläkään julkaisupäivää.... Tämä osa on kyllä aika pelottava uudistuksineen. Katsoo nyt millainen on sitten pelata. Toivottavasti konsoliversio saa enemmän hahmoja kuin arcade. Niin on ilmeisesti ollut joissain osissa. Näyttääkö Asukan tissit isommilta virtuaalitodellisuuslaseilla? Jos ei, niin ei kiinnosta lasit.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Toivottavasti lyövät taas mahdollisimman paljon kaikkea peliin, kuten näissä on mukavasti ollut tapana. Pelimoodeja ja erikoisempia tiloja, kuten kolmosen loistavat lentopallo ja katutaistelutila(?) toivon erityisesti mukaan.

Edelleen kolmas osa on ylivoimaisesti se paras, siinä vain oli ja toimi aika lailla kaikki. Neljäs osa oli pieni pettymys ja kuudeskin vain ihan ok. Toinen osakin oli muistaakseni hyvä mutta jäänyt muistoissa aika täysin kolmannen varjoon, joka taisikin parantaa joka osa-alueella.

Tulisikohan nyt lopulta kolmannen voittaja? En usko mutta katsotaan. Toisaalta myös oma innostus genreä kohtaan lienee vuosien saatossa laimentunut. Tekken muutenkin ainoa genren pelisarja, joka edes vähän kiinnostaa. Vähän samalla tapaa fiilikset kuin Sonic-pelien faneilla: joskus ollut niin loistava että yhä odottaa niiden tasoista tai mieluummin parempaa. Vaikka ei mitään Sonicien tapaisia faileja olekaan ollut niin silti aika vaimealta ovat kaikki kolmannen osan jälkeen tuntuneet.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell
Lainaus käyttäjältä zappah

Edelleen kolmas osa on ylivoimaisesti se paras, siinä vain oli ja toimi aika lailla kaikki. Neljäs osa oli pieni pettymys ja kuudeskin vain ihan ok. Toinen osakin oli muistaakseni hyvä mutta jäänyt muistoissa aika täysin kolmannen varjoon, joka taisikin parantaa joka osa-alueella.

Ainakin kun yleensä luen kommentteja netissä, Tekken 3 on aika monen suosikkiosa. Itse olen tosin kallistunut sarjan uusimpaan konsoli-osaan eli Tekken Tag Tournament 2:een. Jokaisella on oma suosikkinsa ja niin pitää ollakin, tosin aina joskus mietin että kuinka hyvin peli on oikeasti aikaa kestänyt. Esim. ensimmäinen asia jota moni ei edes tule ajatelleeksi, on se kuinka hitaampi ja jäykempi tekken oli vielä PS1-aikana verrattuna siihen mitä se on nyt. Sitä ei kauheasti pysty selittämään, mutta voin lähestulkoon taata että kontrolli on parantunut valtavasti. Ainakin itelläni on vaikea palata esim kolmoseen TTT2:n jälkeen. Tietysti siihen ne paremmat animaatiot, hahmojen määrä, liikkeiden määrä, customization ja muut herkut. Ja tietysti nettipeli, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on itelleni tarjonnut loputonta viihdettä vaikka ihan tuntemattomia vastaan olenkin aina pelannut. Kuutonen oli omallakin kohdalla pettymys, mutta voin ainakin lämpimästi suositella TTT2:sta jos kyseistä teosta et vielä ole kokeillut. Minusta korjasti lähes kaiken mistä en tykännyt kuutosessa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä BlueShell

-- voin ainakin lämpimästi suositella TTT2:sta jos kyseistä teosta et vielä ole kokeillut.

Unohdin koko Tag-pelien olemassaolon. Ne on olleet harkinnassa joskus, erityisesti kun niitä kehutaan aika ajoin. Itsehän en ole tosiaan pelannut kuin listaamiani osia. Viides osakin on ilmeisesti yksi sarjan hyviin kuuluvista, mikäli olen oikein ymmärtänyt. Tuntuu että kolmannen osan jälkeen on onnistunut ostamaan ne huonoimmat osat, eli 4 ja 6. Enkä sano siis että ne ovat huonoja mutta ovat huonoimpia muihin osiin verraten. Ja toki varmaan jokainen on ensimmäistä parempi mutta ehkä tarkoitinkin sitä kipinää ja innostusta, jonka kolmannen osan pelaamisesta sai. Tiedostan myös, että osasyy voi olla ihan vain nuori ikä ja se, että Tekken taisi olla ensimmäisiä taistelupelejä, joihin ylipäätänsä pääsi (ja halusi) sisälle.