Tekken-kehittäjien Pokémon-taistelupeli Pokkén Tournament vahvistui länteen / Uutiset / pelaaja.fi

Tekken-kehittäjien Pokémon-taistelupeli Pokkén Tournament vahvistui länteen

22.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Japanilaisissa kolikkopelihalleissa jo tovin aikaa koettavissa ollut Pokémon-taistelupeli Pokkén Tournament on virallisesti matkalla länteen. Tekken-sarjasta muun muassa tutun Bandai Namcon kehittämä nimike saapuu Eurooppaan ja Amerikkaan Wii U -pelinä, jonka on tarkoitus saada julkaisunsa niinkin pian kuin ensi keväänä.

Tyylillisesti Pokkén Tournament on taistelupeli hieman siitä toiminnallisemmasta päästä. Peli sijoittaa taistelunsa pieniin kolmiulotteisiin areenoihin, joissa tukkanuottasilla olevat taskuhirviöt voivat niin juosta kuin loikkiakin vapaasti yrittäessään etsiä hyvää väliä iskeä vastustajaansa. Aina välillä taistelijat voivat kutsua avukseen myös tukihirviöitä, jotka piipahtavat taisteluringeissä tekemässä kutsujaansa auttavia erikoisiskuja.

Toistaiseksi Pokkén Tournamentiin on ehditty vahvistamaan kymmenen pelattavaa taistelijaa. Nämä ovat Pikachu, Lucario, Machamp, Suicune, Gardevoir, Gengar, Weavile, Charizard, Blaziken ja sähköisiin showpainiliikkeisiin luottava Pikachu Libre. Tukitaskuhirviöiksi peliin on vahvistettu tähän mennessä vastaavasti niin Emolga, Fennekin, Snivy, Frogadier, Eevee, Lapras, Whimsicott kuin myös Jirachi.

Alunperin Pokkén Tournament tuli virallisesti maailman tietoisuuteen aika tarkalleen vuosi sitten.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Wii u, kerranki jotain hyvää. Tietenki muutama muuki hyvä löytyy

Käyttäjän Wili kuva
Wili

Tämän takia voisin hankkia Wii U:n. Tosin mistäpä sitä tietää, josko sama peli ilmestyisi myös Nipan NX -masiinalle. Onneksi Pokkén Tournamentin julkaisu on lykätty noin myhään, jolloin NX:stäkin on tullut todennäköisesti enemmän informaatiota ulos.

Namcon toinen projekti, Tekken 7, se vain antaa odottaa itseään. Ei minkäänlaista vihiäkään konsolijulkaisusta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ostan tämän ihan piruuttaan, jos vaikka käynnistäis Wii U:n pitkästä aikaa ja jotenkin tuntuu, että tämä tulee olemaan arvokas peli tulevaisuudessa.

Käyttäjän mNef kuva
mNef

Jep jep. Ykkösgeni edustettuna todella vahvasti, tommoset 700 mahdollista pelattavaa hahmoa ja silti mukaan ympätään klooneja. Odotan Mewtwota ja Greninjaa DLC:ksi mahdollisimman pian. Joitain tyyppejä, vitosgenistä puhumattakaan, ei pelattavana näy eikä kuulu. Sitten tietysti myös vähäsen huvittaa että Weavile on ympätty mukaan joka oikeissa peleissä on nelinkertaisesti heikko Fighting-tyypin iskuille.

Ideanahan tämä on mahdottoman hieno, mutta jokin tässä toteutuksessa mättää.

Käyttäjän Krademuzy kuva
Krademuzy

Yksi syy lisää ostaa Wii U. Vielä kun pari kiinnostavaa peliä tulisi niin voisi jo konsolin hommatakin.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä mNef

Sitten tietysti myös vähäsen huvittaa että Weavile on ympätty mukaan joka oikeissa peleissä on nelinkertaisesti heikko Fighting-tyypin iskuille.

En nyt oikein ymmärrä tätä huvitusta, kun taistelua se Weavile niissä "oikeissakin peleissä" harrastaa. Sehän vasta kaameaa olisi, jos Pokkén rakennettaisiin täysin fighting-poppoon ympärille.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Tästä voi tulla jotain tosi siistiä! Eka itseäni kiinnostava tappelupeli maailmassa.

Käyttäjän Juhis815 kuva
Juhis815

Vaikka tämä peli kiinnostaa minua, mutta mulla on vahva epäillys että Wii U -version grafiikoita joudutaan varmaan karsimaan kovalla kädellä, sillä Wii U -konsoli ei voi olla tehokas Arcade -versioon verrattuna.