Tekkenin matka jatkuu taistelupareittain / Uutiset / pelaaja.fi

Tekkenin matka jatkuu taistelupareittain

17.04.2012 // Kirjoittanut: Riot
0

Katsuhiro Harada on työskennellyt Tekken-sarjan parissa jo kuusitoista vuotta. Voi vain ihailla sitä intohimoa ja pientä hulluutta, jota mies tuntee sarjaa kohtaan. Tai ehkä hän on vain työskennellyt liian kauan sen parissa. Jos jotakin, Harada on ottanut oppia Capcomin mainiolta Street Fighter -tuottajalta Yoshinoro Onolta ja tehnyt itsestään elämää suuremman persoonan, joka kuvastaa hyvin Tekken-pelejä. Harada liikkui pitkin Namco Bandain Global Gamers Day -tapahtumaa valkoisessa puvussa mustat aurinkolasit päässään. Ehkä hän sittenkin muistutti tyyliltään (mutta ei asenteeltaan) enemmän entistä Team Ninjan Itagakia!

Harada esitteli Tekken Tag Tournament 2:n, jonka merkittävin ero ”pääsarjan” peleihin on se, että ottelut käydään kahdella kahta tai kahdella yhtä vastaan. Yksin kahta vastaan pelatessa soolotaistelijan hyökkäykset tekevät enemmän vahinkoa ja kaksikon puolestaan vähemmän. Jälkimmäinen voi kuitenkin suorittaa useita erilaisia kombohyökkäyksiä ja pelastaa toisen taistelijan pulasta, jos tämä ottaa pahasti turpiinsa.

Uutta pelissä on Fight Lab -tila. Sen taustaksi Harada kertoo, että aiemmissa Tekken-peleissä niin hardcore- kuin kasuaalimmatkin Tekken-pelaajat ovat pitäneet sarjan tavaramerkiksi nousseista omituisuuksista, kuten Tekken Bowling- ja Force-pelitiloista.

Tekken-faneja ei tutoriaali kiinnosta, vaan lähinnä ärsyttää. Fight Lab -pelitilassa treenaamisesta on kuitenkin tehty peli, jonka kautta voi myös avata kustomointimahdollisuuksia. Fight Labissa on kaikenlaisia erilaisia pelityylejä ja minipelejä, joista meidät tunnetaan. Fight Labia pelaamalla aloittelijat oppivat aivan kuin ohimennen paremmiksi Tekken-pelaajiksi ja ammattilaiset taas voivat kerätä uusia ominaisuuksia itselleen, Harada kertoo Fight Labin tavoitteista.

Fight Lab -pelitilassa pelataan Combotilla, jolle voi avata kustomointimahdollisuuksia sekä muiden hahmojen taisteluliikkeitä. Harada toteaakin, ettei Combotilla voi pelata rankattuja otteluita netissä, mutta muissa tiloissa häntä voi hyödyntää.

Tekken Tag Tournament 2 ilmestyy PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle syyskuussa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.