Tell Me Why on uusi peli Life is Strange -kehittäjiltä / Uutiset / pelaaja.fi

Tell Me Why on uusi peli Life is Strange -kehittäjiltä

15.11.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Tell Me Why, Life is Strange, Dontnod, transmies, GLAAD

Jälleen yksi seikkailupeli tekee tuloaan Life is Strange -sarjaa tehneeltä Dontnod Entertainmentiltä. Kyseessä on Microsoftin tuella tehty Tell Me Why, joka tuodaan kesällä 2020 sekä Xbox Onelle että pc:lle.

Alaskaan sijoittuvan Tell Me Whyn päähenkilöinä nähdään kaksoset Tyler ja Alyson, joiden kanssa käydään läpi muistoja näiden ongelmallisesta lapsuudesta. Pelin keskeisimpiä ideoita on se, että sisaruksista molemmat muistavat asioita erilaisin tavoin ja näin ollen pelaajien vastuulle jää päättää, mitä uskoa. Pelin varrella tehtävillä valinnoilla on lopulta vaikutusta Tylerin ja Alysonin väliseen siteeseen ja tulevaisuuteen.

Tell Me Why on kehitetty yhteistyössä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen autenttista mediaesittämistä ajavan GLAAD-järjestön kanssa, sillä päähahmoista Tyler on transmies. Rakenteeltaan seikkailu koostuu kolmesta osasta, jotka julkaistaan erillään, mutta joiden kaikkien luvataan silti ilmestyvän vielä ensi kesän aikana.

Lähde: Xbox Wire

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Gta IV kuva
Gta IV

No jääpä tämä ostamatta..

Käyttäjän CarbonarA kuva
CarbonarA

Tuntuu, että DontnoD:illa vältellään tietoisesti sitä, että kolikolla on aina kaksi kääntöpuolta mitä lähemmäs oikean maailman ongelmallisia aiheita peleissä mennään.

Jos Tell Me Why esittää asiat vain käyttäen sitä kolikon toista puolta eikä anna pelaajalle mitään vaihtoehtoja tutkia asiaa toisesta näkökulmasta, on vaikeaa nähdä pelistä tulevan mitään muuta kuin pahempi tapaus mitä Life is Strange 2 on.

Aika räikeää olisi liputtaa sen puolesta, että kuka vaan saa olla mitä vaan kunhan teet sen näin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Yllä kaksi kommenttia, jotka menevät niin sanotusti samaan leiriin. Näistä vain toinen on kuitenkin sellainen, jolla on jotain annettavaakin kommenttikenttään.

Trailerin perusteella mielenkiintoinen. Olkoot miten "SJW" tahansa. Hyviä huomioita silti CorbanarA:lla. LiS2:n "pahemmuudesta" en tiedä. Odottelen ne loputkin episodit ennen kuin sitä pelaan ja kohtahan ne pääsee pelaamaan Game Passin kautta.

Nostoja