Telltale Games potkii peräti 25 prosenttia työväestään – teknologian vaihto samalla edessä / Uutiset / pelaaja.fi

Telltale Games potkii peräti 25 prosenttia työväestään – teknologian vaihto samalla edessä

7.11.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Mittava irtisanomisten aalto on osunut Telltale Gamesin kohdalle. The Walking Deadin ja Minecraft: Story Moden kaltaisia seikkailupelejä tehnyt yhtiö on ilmoittanut potkivansa pihalle 90 henkeä, mikä muodostaa noin neljänneksen sen työvoimasta.

Telltale kertoo, että potkut ovat osa yhtiön uudelleenjärjestelyjä. Niiden voimin se kuvailee tekevänsä itsestään kilpailullisemman kehittäjän ja julkaisijan. Tarkoituksena sillä olisi samalla kyllä jatkaa vielä tulevinakin vuosina "rajoja rikkovien" tarinavetoisten pelikokemusten tekemistä korkeaa laatua painottaen.

Irtisanomisten ei ole määrä vaikuttaa yhtiön tämänhetkisiä pelejä koskeviin julkaisusuunnitelmiin. Firma on kuitenkin kertonut, että se on tulevia projektejaan varten siirtymässä käyttämään muita hyväksi todettuja tekniikoita oman sisäisen teknologian sijaan. Tämän on määrä varsinkin nopeuttaa studion työskentelyä. Se aikoo keskittyä jatkossa tekemään myös aiempaa vähemmän pelejä nimenomaan juuri laadun nimissä.

Vasta aiemmin syksyllä Telltale Gamesin ilmoitettiin siirtyvän uuden toimitusjohtajan vetämäksi.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe

Tästä tuli mieleen tämä Rovion tilanne jokin aika sitten, jossa siis myös vähennettiin tuntuva osa työvoimasta aika lailla heti firman hurjan nousun jälkeen vedoten "uudelleenjärjestelyihin". Mitä Telltaleen kuitenkin tulee, niin vaikka potkut ovat aina ikävä juttu, niin uskon että ehkä tästä irtoaa jotain uutta tuleviin peliprojekteihin. Jengiä kun vissiin alkaa jo tympimään nykyinen Telltale-formaatti.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Nykyinen peli engine on kyllä niin vanha ja rajoittunu että jätän kyllä pelit ostamatta kunnes tulee uusi

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Teknologian päivitys/vaihto erittäin hyvä! Aika pitkään olen jo "itkenyt" tuosta ikivanhasta tekniikasta pelin takana.

Puolustelijat nojasivat/nojaavat aina siihen ettei haittaa jos on koneessa tehoja. Ihan kuin optimisointi ja sujuva peli jokaisella alustalla ja kokoonpanolla ei olisi minkään arvoinen jos/kun itsellä on tarpeeksi tehokas kone.

Kyllä ne Telltalet minullakin tarpeeksi hyvin pyörii mutta useimmiten ajattelen näitä asioita vähän laajemmin kuin vain omalta kohdaltani. Tekisi hyvää muillekin edes joskus.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Aina näissä jutuissa on se pr-syy ja sitten se todellinen syy. Veikkaan, että tuo pelitulva on oikeasti alkanut kostautua Telltalelle ja myynnit tippuvat. Myönnetään, etten ole itsekään jaksanut enää Wolf Among Usin jälkeen perehtyä pelitalon tuotoksiin lainkaan.

Väsymystä on vain lisännyt se, että kaikki pelit käyttää sitä samaa engineä ja siksi näyttävät samalta ja pelaavat about samalla tavalla.

Todennäköisesti tuo uusi toimari tuotiin sisään nimenomaan pistämään vähän pullahtanutta toimintaa takaisin kuosiin. Kevin Bruner, aikaisempi toimari, oli yhtiön perustajia, joten tunteet on voineet olla kovien päätösten esteenä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Miten olisi hyviä pelejä vaihteeksi? Tykkään genrestä, mutta joku roti tekniselle toimivuudelle ja ulkonäölle pitää olla.