Telltale-työntekijät reagoivat yhtiön paluuseen ristiriitaisin tuntein / Uutiset / pelaaja.fi

Telltale-työntekijät reagoivat yhtiön paluuseen ristiriitaisin tuntein

1.09.2019 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
1
Telltale-työntekijät

Suljettu pelistudio Telltale Games heräsi henkiin aiemmin tällä viikolla, kun kalifornialainen LCG Entertainment osti sen, mitä yhtiön konkurssista oli jäljellä. LCG:n tarkoituksena on tuoda takaisin niin yhtiön vanhoja tuotoksia kuin työntekijöitäkin. Uuden Telltalen toimitusjohtaja Jamie Ottilie on kuitenkin kertonut Polygon-sivustolle, että pelialan realiteettien takia kaikkia ei ole mahdollista palkata uudelleen.

Jotkut entisen Telltalen työntekijöistä on jo värvätty uudenkin firman palkkalistoille urakkasopimuspohjalla. Toiset taas ovat siirtyneet muihin tehtäviin edeltäjäyhtiön mentyä konkurssiin. Pääosin entisten työntekijöiden reaktio Telltale Gamesin paluuhun on ollut skeptinen. Entinen johtava käsikirjoittaja Jessica Krause ilmaisi Twitter-tilillään toivovansa paluun onnistuvan, mutta hän näkee ongelmia entisten työntekijöiden palkkaamisessa ja yhtiön päämajana toimivan San Franciscon alueen hintatasossa.

Toinen entinen työntekijä, narratiivinen suunnittelija Emily Grace Buck, kertoi, että palkatut työntekijät ovat kertoneet hänelle olevansa innoissaan, mutta myös varuillaan uuden Telltalen tulevaisuudesta. Monet eivät ole vielä kertoneet osallisuudestaan uuden studion toiminnassa. Buck itse on skeptinen ja toivoo yhtiön kohtelevan työntekijöitään hyvin.

Yksi jo takaisin palkattu työntekijä on valaistukseen erikoistunut Brett Rogstad, joka kertoi Polygonille hänen tekemänsä sopimuksen olevan reilu. Rogstadin reaktio uutiseen Telltalen paluusta oli huvittuneen, skeptisen ja toiveikkaan välimaastossa, mutta toistaiseksi varoitusmerkkejä uusien omistajien toiminnassa ei ole hänen mukaansa näkynyt. Rogstad on myös saanut uuden studion alaisuudessa enemmän vastuuta kuin aikaisemmin.

Paluuta koordinoi omistajien lisäksi samassa virassa ennenkin työskennellyt toiminnanjohtaja Sara Guinness, joka toivoo syytön, kunnes toisin todistetaan -asennetta Telltalen uutta johtoa kohtaan. Guinness vakuutti Polygonille, että omistajat aidosti haluavat herättää henkiin pelistudion, jonka he uskoivat saaneen loppunsa liian aikaisin. Guinnessin mukaan entiset työntekijät ovat myös ensimmäisinä listalla, kun uusia tarpeita erilaiselle osaamiselle nousee esille.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lockdownn kuva
Lockdownn

Toivottavasti päivittävät pelimoottorinsa ja unohtavat asenteen, että pelien määrä korvaa laadun

Nostoja