Terroristit uhkaavat virtuaalimaailmassa? / Uutiset / pelaaja.fi

Terroristit uhkaavat virtuaalimaailmassa?

2.03.2007 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
6

Tiedusteluasiantuntija pelkää, että oikeat terroristit käyttävät hyväkseen netin virtuaalimaailmoja. Yksityistä tiedusteluyhtiötä johtava Roderick Jones väittää Counterterrorism-blogissa, että pelin ja chat-huoneen risteyttävä Second Life on näppärä rahanpesu-, värväys- ja koulutustyökalu kansainvälisille terroristijärjestöille.

Roderickin pelkojen taustalla on oikean valuutan ja linden-virtuaalirahan vaihtamisen helppous. Terrorismin rahoittajat voisivat siirtää varoja toiselle puolelle maapalloa ilman Paypalin kaltaisia välikäsiä. Pommintekoa opastettaisiin tämän teorian mukaan peliin ladatuilla videoilla, ja hyökkäyksiä harjoiteltaisiin virtuaalisiin rakennuksiin. Tiedustelumies harmittelee tekstissään sitä, että virtuaalimaailmojen opettavaisuus ja sosiaalisuus voivat kääntyä helposti ääriainesten käyttöön.

Roderickin perustama Metaterror-sivusto listaa haavoittuvien pelien listalle myös huippusuositun World of Warcraftin. Jos terrorismin ja massiivisten nettipelien yhteyteen todella uskoo, on mahdollista kuvitella, että dollareihin kultarahoja vaihtava nettityöläinen ahkeroikin rahoitusta pommi-iskua varten.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tuo rahanvaihto on vielä ihan aiheellinen huoli, mutta nuo muut ovat aika sontaa. Kyllä ne terroristit rekrytoi väkensä ihan muilla tavoilla kuin virtuaalimaailmassa jossa kiinnijääminenkin on yleistä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

niin... kyllähän pelipointsien huikeat myyntivoitot aina huume-, ihmis- ja asekaupat voittaa.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Tuskin nyt terroristit käyttäisivät moista tapaa ainakaan harjoitteluun. raha, juttu voinee joo pitää paikkaansakkin, mutten usko sitä monenkaan harrastavan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mahtaakohan kyseinen herra olla amerikkalainen?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kevyt havainnollistaminen siitä miten vainoharhaiseksi kaikki touhu on mennyt USA:ssa. "Terroristeja" nähdään joka paperipussissakin, jolloin väistämättä silloin tällöin ollaan ainakin pikkasen oikeassa. Ongelma on siinä, että näiden kasvottomien "terroristien" henkinen yliote yksityisestä kansalaisesta aiheuttaa jo enemmän vahinkoa kuin itse "terroristihyökkäykset".

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

adezj gmobaunxe jxzqcutk imdnk bxgfla jkxtuqeo mhpkx