Testasimme Facebreakerin / Uutiset / pelaaja.fi

Testasimme Facebreakerin

30.07.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
16

Tekijä: EA Canada
Julkaistija: Electronic Arts
Pelikoneet: Xbox 360 (testattu), PS3, Wii
Julkaisuaika: Loppuvuosi 2008

Electronic Artsin BIG-brändin pelit olivat kova juttu edellisen sukupolven koneilla. SSX, NBA- ja Fifa Street sekä monet muut arcade-tyyliset pelit toivat kaivattua piristystä EA:n muuten niin vakavamielisiin urheilupeleihin. Facebreaker kuuluu samaan kastiin, vaikka sen kannesta ei EA BIG -logoa löydykään.

Kaverin kanssa hauskempaa

Erityisesti kaverin kanssa pelattavaksi suunniteltu Facebreaker tuo vahvasti mieleen Ready 2 Rumblen. Naamansärkijä on selvästi velkaa takavuosien nyrkkeilyhulluttelulle. Piirrosmainen grafiikka, superiskut ja pelin värikkäät ottelijat ovat kuin suoraan Midwayn arcade-nyrkkeilystä.

Se, että pelaaminen on hauskaa, on ehdottomasti tärkein ominaisuus tämän tyylisessä pelissä. Vasta hauskuuden jälkeen tulevat sellaiset asiat kuin tasapaino, syvyys ja haaste. Tämä filosofia on sisäistetty EA:lla, sillä Facebreakerin pelaaminen on hauskaa. Tiukka iskujen vaihto on aina yhtä tyydyttävää, vaikka suojaussysteemi tuntuukin ennakkoversiossa vielä keskeneräiseltä eikä kaikkein tiukimpia sarjoja voi oikeastaan mitenkään paeta.

Nyrkkeilyn tai fysiikan sääntöjä ja lakeja ei pelissä noudateta. Vastustajan voi paiskata kulmaukseen ja mättää oikein kunnolla turpaan. Isoimmat ottelijat heittävät kehätoverinsa kevyesti oman pään yli vain yhtä kättä käyttäen, pienempien nyrkkeilijöiden luottaessa akrobaattisiin ja nopeisiin liikkeisiin. Ottelijat hyppivät metrien korkeuteen antaessaan armoniskuja hakatuille kilpakumppaneilleen, ja joskus iskut ohjautuvat myös kipeästi vyön alle.

Monenlaisia iskuja

Facebreakerin varsinainen koukku löytyy sen iskusysteemistä. Iskuihin voi ladata lisää voimaa pitämällä nappulaa pohjassa. Mitä pidempään iskua jännitetään, sitä tyrmäävämpi se on. Iskua jännittäessä nyrkkeilijä on kuitenkin täysin puolustuskyvytön ja ottaa herkästi lättyynsä. Nappia voi myös napauttaa nopeasti, jolloin itse iskukin on äärimmäisen nopea, mutta lyöntivoima vastaa tyynyllä iskua.

Kaikkein kovin iskuvoima löytyy kuitenkin heijari-napin takaa. Kun tällainen isku menee perille, se alkaa olla jo lopun alkua. Peli kehottaa pelaajaa lyömään vastustajaa uudelleen, ja mikäli tämä onnistuu, avautuu pelaajalle mahdollisuus iskeä Facebreaker-isku, joka lopettaa ottelun saman tien. Tämä osoittautui vähän turhan ylivoimaiseksi pelaamassani versiossa, ja niinpä ottelut päättyivätkin usein heti ensimmäisessä erässä. Kahden perättäisen ison iskun suorittaminen ei kuitenkaan onnistu sormia napsauttamalla, joten pelin tasapaino ei vielä välttämättä ole vaarassa.

Väkivaltaiset bileet

Facebreaker ei tunnu helpoimmalta mahdolliselta tapaukselta. Sen pelaaminen on hulvatonta ja erityisesti kaverin kanssa pelatessa sen parissa kyllä viihtyy. Toisaalta taas bilepelikin kaipaa jotain sisältöä ja jonkinlaista tasapainoa, jotta pelaaminen säilyy mielekkäänä kerrasta toiseen. Facebreaker tuntuu olevan tällä hetkellä hyvässä vauhdissa, mutta hiomista sen konseptissa riittää silti.

Facebreaker julkaistaan vuoden loppuun mennessä Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle ja Wiille.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Näyttää ja vaikuttaa hauskalta. Realistisuushan tuosta on kaukana,mutta kukapa sitä aina kaipaakaan. Tällaisille arcademaisille peleillekin on tilaa varmasti ja paljon.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No huoh, tämä on sivusta kuvattu mätkintä ja vielä nyrkkeilyä! Ei sovi nyrkkeilyyn tommonen meininki...

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Idea on varmasti monellekin tervetullut, mutta ei tätä ainakaan mistään suuremmasta erikoisuudesta voi syyttäää. Hahmojen väliset eroavaisuudet ovat vielä ihan siisti idea, mutta muut tuntuvat useista muuista peleistä lainatulta, mikä tosin on ollut muotia jo vuosia.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

minäkin pääsin testaamaan tuota ihan kotisohvalla.

Käyttäjän kAmui kuva
kAmui

Ihan kivan näköinen ja varmasti hauska ainakin kaveriporukalla. Yksinpeli ei varmaankaan ole niin hyvä. Ottelijat on ainakin kuvista päätellen hauskan näköisiä ja erilaisia. Ready 2 Rumble oli kyllä Dreamcastilla hyvä peli, kun kavereitten kanssa mäiskittiin aikoinaan.

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Pelin on mukavan näköinen, mutta itseäni ei kyllä peli kiinnosta. Moninpelinä tämä voi olla hauskaa kavereiden kanssa, mutta yksin tämä saattaa ollakkin sitten aika tylsää.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

näyttää ihan perseeltä, yök!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

varmaan hauskinta wiillä

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Lapsille suunnattua paskaa jota putkahtelee joka lävestä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vaikuttaa juuri ja juuri pelattavalta, MUTTA kuka tämmöisestä maksaa?

Nostoja