Testasimme Wario Land: Shake Dimensionin / Uutiset / pelaaja.fi

Testasimme Wario Land: Shake Dimensionin

17.09.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
43

Kehittäjä: Good-feel
Julkaisija: Nintendo
Pelikoneet: Wii
Julkaisuaika: 26.9.2008

Nimestään huolimatta Wario Land: Shake Dimension ei sisällä paljoakaan ohjaimen heiluttelua. Sen sijaan tuorein Wario koostuu tiukasta 2d-tasoloikinnasta, jossa ohjaimen heilutukset ovat lähinnä sivuosassa.

2d on täällä taas!

Kaksiulotteisia tasoloikkia on viime aikoina nähty ikävän vähän, ja lajityypin edustajia onkin julkaistu lähinnä konsolien latauspalveluiden kautta. Parisen vuotta sitten julkaistu DS:n New Super Mario Bros. oli kuitenkin miljoonamenestys ympäri maailmaa, mikä todistaa, että myös kaksiulotteiselle tasoloikallekin on vielä kysyntää.

Wario Land: Shake Dimension julkaistaan Wiille. Sitä ei jaella WiiWaren tai Virtual Consolen kautta, vaan peli julkaistaan normaalisti levyllä. Myös minipelikokoelmistaan tunnettu Wario ei ole yhtä suosittu hahmo kuin Mario, mutta sillä on oma vankkumaton kannattajakuntansa, jonka ansiosta uusia pelejäkin nähdään aika-ajoin.

Hyvä fiilis

Shake Dimensionin pelilliset ominaisuudet ja ulkoasu lämmittävät varmasti vanhan koulukunnan pelaajia. Pelin aloituskynnys tuntuu matalalta, mutta edetessä vaikeuskin lisääntyy. Pelissä edetään tasoittain, joista jokainen sisältää neljä kenttää ja pomotaistelun. Jokaisessa tasossa on myös salakenttiä. Testaamani pomotaistelut olivat kekseliäitä ja virkistäviä. Esimerkiksi kakkostason lopussa nähty takaa-ajo oli niin hauska, että sen halusi heti pelata uudelleen läpi. Siinä Wario ajaa takaa kilpa-autolla pakenevaa vihollista, joka heittelee autonrenkailla Wariota. Wario voi kuitenkin iskeä renkaat vauhdissa takaisin. Tarpeeksi monen osuman jälkeen Wario pääsee kurittamaan autoa, joka lopulta hajoaa.

Itse kentätkin tuntuivat tarjoavan riittävästi erilaisia elementtejä ja kikkoja. Wario ratkoo pulmia muun muassa palloja heittelemällä, jolloin pallon heittokulman voi valita Wiimotea kallistelemalla. Shake Dimensionia pelataan pitämällä Wiimotea poikittain kädessä, jolloin pelaaja saa käyttöönsä ristiohjaimen ja kaksi toimintanappia.

Vastoin kuin yleensä tasoloikinnoissa, Wario ei kuole osuttuaan viholliseen, vaan pompauttaa tätä hieman mahallaan eteenpäin. Vihuja voi tappaa syöksymällä niitä kohti, mutta mukana on myös perinteisiä piikein peitettyjä vihollisia, joita kannattaa välttää. Jokaisen tason lopussa Wario juoksutetaan takaisin kentän alkuun. Joskus mennään samaa reittiä pitkin, mutta useimmiten oiotaan aika reilusti. Kun matka kentän alkuun jatkuu, Wario saa päälle buustin. Taitava pelaaja pitää tämän buustin loppuun saakka päällä, mutta itse ainakin tuppasin törmäilemään seiniin melkoisen paljon. Buustia käyttäen voi kuitenkin päästä salareitteihin, joista saa kerättyä rutkasti ylimääräisiä kolikoita.

Hauskoja ideoita ja upeaa grafiikkaa

Ulkoisesti Wario Landia on mukava katsella. Animaatiot saavat hymyn huuleen ja grafiikka on upeaa. Wariota pelatessa pelaajalle välittyy ruudulta se tietty Nintendo-tunnelma, jota peli huokuu.

Erikoinen Wario-huumori, upea grafiikka, hyvä pelattavuus ja hauskat ideat povaavat hyvää Wario Land: Shake Dimensionille. Peli ilmestyy kauppojen hyllyille syyskuun 26. päivä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

voishan tuon ostaakkii

Käyttäjän ONL250195 kuva
ONL250195

en oo pelannut wario pelejä pahemmin, mutta saattaa tämä peli ostoskärryyn tipahtaakin. Nyt vaan pitäis hommata sitä rahaa...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

2d-tasoloikkien ja retroilun suurena ystävänä täytyy sanoa, että hyvältä vaikuttaa. Täysin uusi 2d-Mario wiille olisi poikaa.

Käyttäjän Mito-san kuva
Mito-san

Vaikuttaa hauskalta ja näyttää myös varsin komealta. Näitä wii tarvitsee.

Käyttäjän ONL250195 kuva
ONL250195

en oo wario pelejä pahemmin pelannut mutta tämä kuulostaa hyvältä

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Mieleen tuli lukiessa aikalailla monipuolisempi Wario Land 4, jolloin myös epäilys pelin kestosta nousee esiin. Toivottavasti ravistelua kestää enemmän kuin vain yhdeksi illaksi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ennen kuin luin tämän olin ajatellut EHKÄ ostaa Wario Land: Shake Dimensionin. Kun luin tämän arvostelun peli siirtyi pakkohankinta listalleni.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

yämä tekee sitä kultaista ''gutaa''

Käyttäjän Pinworm kuva
Pinworm

Tätä on odotettu vesi kielellä. Lähtee heti ensi kuussa mukaan, kun opintotuet tulee. Kiitos tästä ennakosta!

Käyttäjän Misfire kuva
Misfire

Wariolandit GBC:llä säväyttivät aika mukavasti aikoinaan ja jo pelkästään siksi tämä vaikuttaa lupaavalta. Varsinkin tämän jutun perusteella ostoon menee!

P.S. Aika mukava juttu, että tuo "kuolemattomuus" Wariolla on säilytetty. Tekee Wario peleissä vaikeustasosta juuri sopivan imo.