Testi: Uusi PS4-versio on hiljaisempi ja energiatehokkaampi / Uutiset / pelaaja.fi

Testi: Uusi PS4-versio on hiljaisempi ja energiatehokkaampi

7.07.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
15

PS4:n uusi malli on hiljaisempi ja energiatehokkaampi, konsoliin tutustunut teknologiablogi kertoo.

Japanilaisblogi Pocket News on laittanut Japanissa julkaistun uuden PS4-mallin testiin. Versionimellä CUH-1200 tunnettu malli on PS4-pelaajan näkökulmasta pitkälti tuttu laite, vaikka uudistuksilla on vaikutuksia myös käytännön kokemuksiin.

Pocket Newsin mukaan uuden PS4-mallin tehonkulutus lepotilassa on laskenut alkuperäisestä versiosta jopa 30-50 prosenttia. Pelikäytössä uuden mallin mitattiin kuluttavan 122 wattia, 18 prosenttia julkaisumallia vähemmän. Tuloksia tulkinneen Digital Foundryn mukaan uusi malli tuokin PS4:n kulutuksen vastaavalle tasolle Xbox Onen kanssa.

Myös PS4:n äänitasojen kerrotaan laskeneen huomattavasti uudistusten myötä. Vanhan konsolimallin äänenvoimakkuudeksi kerrottiin Pocket Newsin testissä enimmillään 60 desibeliä, kun uusi CUH-1200 oli äänekkäimmillään 56 dB:n tasolla. Keskimäärin uuden mallin äänitasot olivat jopa 5 desibeliä alhaisemmat kuin julkaisumallissa.

Muita CUH-1200:n teknisiä uudistuksia ovat mm. muistimoduulien määrän puolittaminen sekä uusi virtalähde, joiden arvellaankin laskeneen PS4:n tehonkulutusta. Myös muita komponentteja on päivitetty uuteen malliin, vaikka näiden uudistusten vaikutuksia tuskin huomaa pelikäytössä.

Uusi PS4-malli on toistaiseksi saatavilla vain Japanissa. Uuden version Euroopan julkaisuaikataulua ei tällä hetkellä tiedetä, sillä ensi viikolla markkinoille saapuva teratavun kiintolevyllä varustettu malli luottaa vielä alkuperäiseen PS4-teknologiaan.

Lähde: Digital Foundry, Pocket News

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän twizti kuva
twizti

Täytynee vähän vielä siirtää PS4:n ostoa ja käydä poimimassa tää sitten kun tulee Suomessa myyntiin. Tuo energiankulutus ei niin naposta mutta hiljaisempi laite on kyllä aina plussaa.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Vauva haluaa uuden konsolin! Saattaa olla, että odotan sitten mieluummin kyseistä versiota.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus

muistimoduulien määrän puolittaminen

Mitäköhän muistiväylän bittisyydelle tulee tapahtumaan?

Ihan hyvä, että virtalähteen laatu paranee, mutta odottelen vielä sitä FinFET PS4:sta (alhaisempi virrankulutus ja slim vieläpä), mikä todennäköisesti tulee seuraavana vuonna. Onneksi ei ole tullut erityisemmin kiinostavia pelejä (no oikeestaan ei tule nyt yhtään mieleen).

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Saavatpahan muka syyn pitää hinnan entisellään. Ei varmaan monikaan osta tota "uutta" versiota "parempien" ominaisuuksien takia. Eiköhän sieltä tuu vielä se oikeasti parempi versio lähitulevaisuudessa.

Käyttäjän Gta IV kuva
Gta IV

Ite ostin tällä viikolla PS4 White Editionin. :) Itelle toi äänen taso ei haittaa.. ei sitä kuule ku pelaa..

Käyttäjän Ripper kuva
Ripper

jatkaen edellistä kommentti ni nykypäivänä toi pelaaminen on vieläpäs aika sosiaalista touhua ja porukka luultavasti pelaa headsetit päässä, itse ainakin, ei sitä kuule lähes mitään mitä ympärillä tapahtuu, pleikkarin pienestä "puhinasta" puhumattakaan :D

Käyttäjän SilentHill kuva
SilentHill

Ostan hiljaisemman version kun on laitteella enemmän kiinnostavia pelejä. Until Dawn ja Uncharted 4 on ainoat jotka kiinnostaa tällä hetkellä.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Eiköhän sieltä tuu vielä se oikeasti parempi versio lähitulevaisuudessa.

Minkälainen se versio olisi?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä twizti

Täytynee vähän vielä siirtää PS4:n ostoa ja käydä poimimassa tää sitten kun tulee Suomessa myyntiin. Tuo energiankulutus ei niin naposta mutta hiljaisempi laite on kyllä aina plussaa.

Itseäni taas ei kuurikaan tuo ääni kiinnosta, kun nykyinenkään malli ei ole äänekäs. Pienempi sähkölasku kylläkin, mutta ei niin paljoa että lähtisin toisen konsolin ostamaan. Saa muutama sähkölasku tulla ja mennä ennen ku jää voitolle.

Käyttäjän AV_VA kuva
AV_VA

Kyllä tuo energiatehokkuus on jo sen verta hyvällä tasolla, ettei sitä suurena etuna ostopäätöksiä tehdessä voi tässä tapauksessa pitää.