Testissä Hitman: Sniper Challenge

Pelaaja-lehden toimitus pääsi ennakkoon käsiksi ensi viikolla kaikille Hitman: Absolutionin ennakkotilanneille avautuvaan minipeliin Hitman: Sniper Challengeen. Kyseessä on täysin itsenäinen kokonaisuus, joka on tarkoitettu lievittämään uuden Hitman-pelin odotusta, joka julkaistaan marraskuussa.

Sniper Challenge on nimensä mukaisesti tarkka-ammuntatehtävä, jossa agentti 47:n tehtävänä on surmata Stallion Armamentsin mitä ilmeisimmin mätä toimitusjohtaja Richard Strong Jr. ja tämän henkivartijat. Tehtävää varten agentti 47 asettuu äänenvaimennetun tarkkuuskiväärin kanssa katolle vastapäätä Stallion Armamentsin kattoterassijuhlia.

Homma ei ole pelkkä läpihuutojuttu, sillä tilanteessa pätee Hitman-pelien perussääntö: kohteet on pyrittävä pudottamaan huomaamatta, tai vartijat käyvät epäluuloisiksi ja alkavat tutkia ympäristöä. Kohdatessaan ruumiin ne tekevät hälytyksen ja pahimmillaan pääkohde ja loput henkivartijat karkaavat paikalta. Niinpä maalit pitää valikoida tarkkaan, kuten myös milloin ne napsii. Ammuksiakin on käytössä vain rajallinen määrä. Ympäristöjä voi käyttää apunaan ja ne ovat myös täynnä piilotettuja asioita ja esineitä, joista osa auttaa tehtävässä ja osasta saa erilaisia saavutuksia, jotka lisäävät pistekerrointa. Esimerkiksi jossain agentti 47:n näkökentässä piileskelee salaperäinen hahmo, jonka pudottaminen on oma saavutuksensa.

Pisteitä ja pistekertoimia keräämällä kartutetaan pistesaalista, jolla voi kilpailla netin leaderboradien kautta kavereiden ja muun maailman kanssa. Pisteet myös avaavat erilaisia bonuksia agentti 47:n aseeseen, kuten enemmän ammuksia, vakaampi tähtäys ja niin edelleen. Useimmat näistä siirtyvät myös Hitman: Absolutioniin, kuten myös Sniper Challengessa käytetty Kazo TGR –kivääri.

Kyseessä on varsin näppärä tarkka-ammuntaa ja pikkupulmia sisältävä kokonaisuus, joka on myös ensimmäinen kerta sitten vuoden 2006 Hitman: Blood Moneyn, kun pelaajat pääsevät agentti 47:n kenkiin. Sniper Challenge on siis saatavissa 15.5. lähtien kaikille Hitman: Absolutionin Xbox 360 tai PS3 –version ennakotilaajille. Pc-pelaajat pääsevät siihen käsiksi vasta elokuun 1. päivä. Lisää tietoa löytää osoitteesta: www.hitmansniper.com.

Lisää luettavaa