Testissä Wiin ensimmäinen verkkopeli / Uutiset / pelaaja.fi

Testissä Wiin ensimmäinen verkkopeli

20.05.2007 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
97

Mario Strikers: Charged Football

Tekijä: Next Level Games
Julkaisija: Nintendo
Pelikoneet: Wii
Julkaisuaika: 25.5.

Nintendon kestomaskotti Mario on vuosien varrella tehnyt radikaalejakin syrjähyppyjä tasoloikkien turvallisesta maailmasta. Putkimies ystävineen on nähty muun muassa lautapelibileissä, mikroauton ratissa ja erilaisten mailapelien parissa. Nyt Nintendon suosikkihahmot pääsevät potkimaan nahkakuulaa toistamiseen Marion johdolla.

Mario Strikers: Charged Football on jatkoa vuonna 2005 GameCubelle julkaistulle Super Mario Strikersille. Samalla kyseessä on Wiin ensimmäinen verkkomoninpeliä tukeva peli Euroopassa. Realismista irtautuvan paketin perusidean mukaan kaksi viiden pelaajan joukkuetta mittelevät paremmuudestaan yllätyksellisissä jalkapallo-otteluissa minikentillä.

strikers3.jpg

Kaikki keinot sallittu

Kun puhutaan Nintendon urheilupelistä, sanalle urheiluhenki on annettava aivan uusi merkitys. Kenttätapahtumat eivät perustu millään muulla tavalla oikeaan jalkapalloon kuin, että enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa. Muuten viheriöllä saa tehdä lähes mitä tahansa. Jokaisella hahmolla on oma erikoisliikkeensä, jonka voi suorittaa silloin, kun kepulikonsteille on eniten tarvetta. Esimerkiksi Mario voi muuttua jättiläiseksi, joka jättää kaikki pienemmät jalkoihinsa. Warion ilmavaivat purkautuvat puolestaan aina juuri oikealla hetkellä ja tainnuttavat vastustajat hetkeksi.

Kentällä nähtävät joukkueet koostuvat siis videstä pelaajasta. Mukana on maalivahdin lisäksi Mario-pelien tunnetuimpien hahmojen joukosta valittava kapteeni sekä kolme muuta pelaajaa. Veräjänvartijoiden virkaa hoitavat Donkey Kong -sarjasta tuttuja kremlingejä muistuttavat krokotiilit. Kapteenin apulaisiksikin kutsuttuun pelaajavalikoimaan kuuluvat puolestaan Mario-peleissä nähdyt viholliset, kuten kummitukset ja koopat.

Kokoonpano rakentaessa myös taktiset elementit ovat läsnä, sillä jokaisella hahmolla on vahvuutensa ja erikoisosa-alueensa. Esimerkiksi Donkey Kong on järisyttävän voimakas verrattuna hyvin liikkuviin pienempiin hahmoihin. Kovan laukauksen omaavan järkäleen taakse voi halutessaan muodostaa esimerkiksi syöttötyöskentelyyn panostavan takarivistön.

strikers2.jpg

Matka mestaruuteen

Paketin pelimuotovalikoima vaikuttaa mukavan monipuoliselta. Perusrungon muodostaa uramoodi, jossa valitaan kapteeni, jonka tavoitteena on johdattaa joukkueensa aina kauden mestaruusotteluihin asti. Yksinpelikokemusta laajennetaan myös haastetilassa, jossa pelaaja joutuu selviytymään poikkeuksellisen vaikeista pelitilanteista. Tehtävänä voi olla esimerkiksi ottelun voittaminen miesalivoimalla tai selvästä tappioasemasta nouseminen. Yksinpelimuotojen tahkoaminen kannattaa vähintäänkin siksi, että siitä palkitaan uusilla hahmoilla ja peliareenoilla.

Pohjimmiltaan Mario Strikers: Charged Football tuntuu olevan omimmillaan moninpelirintamalla. Ensimmäisten fiilisten perusteella kaveria vastaan potkiminen on sopivan nopeatempoista, muttei liian maalirikasta. Nopeiten häkkejä syntyy superpotkuista, joiden seurauksena maalivahti joutuu pallosateeseen. Yksi superpotku voi tuottaa peräti seitsemän maalia, mikäli vastassa on mämmikoura: maalivahti yrittää torjua vetoja minipelissä, jossa hyödynnetään Wiin liikkeentunnistusominaisuutta.

Moninpeliä voi harrastaa myös nyt ensimmäistä kertaa verkossa Wiillä. Testiaikana netissä pyöri lähinnä kreikkalaisia ja venäläisiä kollegoita, joita vastaan yhteydet pelasivat pääasiassa moitteettomasti. Normaalien ystävyysotteluiden lisäksi tarjolla on taso-otteluita, joiden perusteella pelaajat saavat kokemuspisteitä. Lyhyen testauksen perusteella on vielä vaikea sanoa mitään lopullista, mutta on selvää, että verkkopuolen toimivuus on tärkeä oljenkorsi pelin menestysmahdollisuuksissa.

Mario Strikers: Charged Football rantautuu Eurooppaan 25. toukokuuta.

strikers1.jpg

Onnistuu, jos...verkkopeli toimii.

Epäonnistuu, jos...kokonaisuus ei koukuta pidemmäksi aikaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Yanathan kuva
Yanathan

Ostan!

Käyttäjän slaverstrike kuva
slaverstrike

Menee tilaukseen tiistaina tai keskiviikkona.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ehkä itsekkin ostan tämän. Melkeinpä nettipelin takia.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

en osta. verkkopelissä ei kuitenkaan voi hyödyntää äänikeskustelua ja eiköhän ne nintendolla saastuta tämänkin pelin ds:stä tutuilla friend codeilla.. todennäköisesti tulee olemaan täyttä roskaa. Odotan suosiolla resident evil uc:tä ja super paper mariota =)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

paska.
halo on parempi.
nintendo sucks.

Käyttäjän Yanathan kuva
Yanathan

"paska.
halo on parempi.
nintendo sucks."

Miten räiskintäpeliä voi verrata urheilu-party peliin?
Ja kiitos konsolisodan aloittamisesta taas kerran!

Käyttäjän Gold kuva
Gold

Ostan heti, kun on mahdollista. Ja tämän arvostelu on sitten pakko tultava uuteen Pelaaja-lehteen, ja arvosana on 8-10 luokkaa

Käyttäjän The Rellu kuva
The Rellu

In your face, America! Vihdoinkin me Eurooppalaiset saadaan laatupeli ennen amerikkalaisia tai japanilaisia.

”paska.
halo on parempi.
nintendo sucks.”

Alkaa pikkuhiljaa ärsyttää nämä vierailijoiden kommentit. Miksei systeemi täällä voi olla samanlainen kuin esim. konsolifinissä? Kaikkihan voi tulla tänne ja kirjoittaa "Wii Sucks" ja "PS3 on paska" välittämättä yhtään mistään.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

HARKITSEN, wiin ostamista, mutta ei tuo kyllä hetkauta.. Loppujen lopuksi en välitä liikesensorista, koska kestää hetken ennen kuin siitä tulee tavallista kamaa. Sitten ratkaisevana on vain pelien laatu. Pari
nimeä kiinnostaa wiillä. Minulla on jo ps3 ja xboxia on turha ostaa, koska ps3 + wii = enemmän kuin 2 x x0360:sta... Eikä iske nettipelaamisesta maksu.
Niin, siis meni offtopiciksi mutta siinä noille muille vierailijoille.

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Järjetön ystäväkoodisysteemi hieman pilaa muuten varmasti hyvinkin toimivan nettipelin.

Nostoja