Tetris-valta vaihtuu mobiililaitteilla – vanhat EA-pelit korvaantuivat uudella tulokkaalla / Uutiset / pelaaja.fi

Tetris-valta vaihtuu mobiililaitteilla – vanhat EA-pelit korvaantuivat uudella tulokkaalla

24.01.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Tetris, Tetris Blitz, Tetris 2011, ea, Electronic Arts, pulma, mobiili, N3twork

Uusi Tetris-valtakausi on käynnistynyt Android- ja iOS-laitteilla. Virallista Tetris-lippua alustoilla vuosia heiluttanut Electronic Artsin pelikaksikko Tetris 2011 ja Tetris Blitz on alkanut vetäytyä pois saatavilta ja tilalle on saapunut N3tworkin kehittämä tuore ihan vain Tetris-nimeä kantava nimike.

Virallista syytä vaihdokselle ei ole annettu, mutta on selvää, että lisenssipohjalta vahvasti toimivan sarjan mobiilioikeudet ovat siirtyneet eteenpäin.

Ainakin näin alkuun vaihdosta on ollut helppo harmitella, sillä esimerkiksi pelitilatarjonnaltaan ja ohjaustyyleiltä uuden Tetriksen on katsottu olleen laihempi kuin EA:n vanhat vastineet. Uusi peli kun käytännössä tarjoaa tällä hetkellä yhden peruspelitilan ja muutaman vaihtoehtoisen ulkoasun, eikä netin pistelistojakaan vielä tueta. Monet olivat todennäköisesti ehtineet myös sijoittaa rahaa EA:n vanhoihin julkaisuihin.

N3tworkilta on kyllä kerrottu, että se on aikeissa jatkaa Tetris-pelinsä kehittämistä. Aiemmin viime vuonna se vahvisti yhdessä The Tetris Companyn kanssa myös Tetris Royalen, jonka pitäisi tarjota mobiililaitteilla vielä battle royale -henkistä pulmailua. Nintendon ja Arikan Switchille tuomaan Tetris 99 -luomukseen nähden kyseessä on kuitenkin täysin oma pelinsä.

Vaikka EA:n pelit on vedetty pois ladattavista, tuetaan niiden palvelimia huhtikuun 21. päivään asti. Tämän jälkeen niiden ei pitäisi olla enää pelattavissa.

Lähde: App Store, N3twork, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja