The Division puristaa viimeisetkin mehut pelialustoista – "kunniakysymys" kehittäjille / Uutiset / pelaaja.fi

The Division puristaa viimeisetkin mehut pelialustoista – "kunniakysymys" kehittäjille

20.01.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
10
The Division puristaa viimeisetkin mehut pelialustoista – "kunniakysymys"

Maaliskuussa ilmestyvä Tom Clancy's The Division ruoskii pelialustoja kuin viimeistä päivää.

Ubisoft Massiven luova johtaja Magnus Jansen kertoo pelin SnowDrop-moottorista ylpeänä EPNdotTV-kanavalle antamassaan tuoreessa videohaastattelussa. Jansenin mukaan kyse ei ole siitä, etteikö peli pyörisi keskinkertaisemmillakin kokoonpanoilla, vaan nimenomaan niidenkin täysien tehojen käyttämisestä kokonaisuudessaan.

– Meille on kunniakysymys tukea kaikkia, jotka pelin ostavat, ja antaa heidän ottaa kaikki irti raudastaan. Käytämme jokaisen alustan pienimpiäkin prosesseja tappiin asti. Se, ettemme haaskaa toisten laitteistoja, on meistä kunniallista, Jansen selittää videolla.

Vaikka myös konsolit pääsevät Jansenin mukaan esittelemään täyttä potentiaaliaan The Divisionin parissa, teknologian mittoihin venyvä peli pääsee oikeuksiinsa pc:llä. Mies kertoo pelin pc-version tukevan juuri niitä ominaisuuksia, jotka saavat pelaajat valitsemaan alustan.

– Pc on supermonipuolinen alusta: kokoonpanoja ja mahdollisuuksia on niin monia. Jos haluamme saada kaiken irti kaikista alustoista, meidän täytyy tukea pc:llä suurempaa resoluutiota, lukitsematonta ruudunpäivitystä ja useampia näytönohjaimia, koska ne ovat sen alustan juttu, Jansen pohtii.

The Division ilmestyy Xbox Onelle, PS4:lle sekä pc:lle 8. maaliskuuta.

Lähde: GamingBolt

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Miten sitten se optimointi? Ubin track record tällä saralla vähän kyseenalainen.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus käyttäjältä Kaze88

Miten sitten se optimointi? Ubin track record tällä saralla vähän kyseenalainen.

Niinpä. Kyllähän se Assassin's Creed: Unitykin aika hyvin puristi viimeisetkin mehut konsoleista, koska se oli tehty niin päin vittua.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Enemmänkin itseäni kiinnostaisi tietää näyttääkö peli pc:llä enemmän samalta konsoliversioiden kanssa vai enemmän siltä mitä näytettiin pari vuotta sitten E3:ssa. Jos muistuttaa enemmän jälkimmäistä, niin ostan pelin ja kaikki tulevat dlc:eet. En halua tuhlata alustani tehoja mihinkään anti-aliasointeihin, supersamplauksiin tai super tarkkoihin varjoihin vaan siihen, että peli on huomattavasti paremman näköinen kuin konsoleilla, sen näköinen kun modernit näytönohjaimet pystyisi ruudulle dataa loihtimaan.

Ennakkovideoita katsoneena selvä downgrade on tapahtunut, ainakin siis konsoleilla (Xbone versioista se matsku vissiin). Jos tätä downgradea ei ole tapahtunut pc:llä niin hattua nostan ja aion sitä tukea. Ainakin Angry Joe vähän uumoili, että pelin pitäisi olla aika loistavan näköinen pc:llä.

Itse gameplay näytti olevan ihan ok, kunhan muistaa, että tämä on RPG eikä mikään tusina shooteri. Hypeni tätä peliä kohtaan oli jo täysin sammunut, mutta eilen kun katsoin noita videoita, niin taas meinasin vähän innostua. Kunhan vain se pc-versio edelleen näyttää siltä miltä tämän pelin kuuluisi näyttää. Ubisoft yliarvioi tämän sukupolven konsoleiden tehot hieman yläkanttiin.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Saa nähdä millanen lopputulos tulee, kun alpha-testi oli vasta muutama viikko sitten ja julkasu muutaman viikon päästä. Luultavasti Unityn kaltanen kasa paskaa.

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

Lyhyesti sanoen peli on optimoitu päin helvettiä. Rumastakin pelistä saadaan niin todella raskas ja videoiden perusteella The Division on kaukana kauneimmista peleistä (vertaa esim. Uncharted 4).

Käyttäjän jani kuva
jani

En malta odottaa. Vaikuttaa uusien gameplayn perusteella mainiolta. 7 viikkoa vielä.

Käyttäjän Core kuva
Core

Ite olin tossa Xbox Onen alphassa ja en toki odottanut mitään ihmeitä graafisesti, mutta emmä kyllä ite siihen mitenkään ulkonäöllisesti pettynyt. Ei mitään päätä huimaavaa, mutta ei mitenkään epätavallisen huonoakaan next gen konsolien perus tasoon nähden. Jonkun verran kyllä tekstuurit poppasi ja muuta sellasta, mutta ei nyt mitään mitä ei välttämättä ehdittäisi vielä korjata, tai vaikka ei ehdittäiskään ni ei mun pelinautinto ihan hirveesti siitä kärsis.

Pelinä vaikutti erittäin lupaavalta, varsinkin jos saa kaveriporukkaa kasaan. Tää on mulle varmaan melkeen ainoita varmoja ostoksia koko vuonna.

Käyttäjän Tupexi kuva
Tupexi
Lainaus käyttäjältä Kornholic

Niinpä. Kyllähän se Assassin's Creed: Unitykin aika hyvin puristi viimeisetkin mehut konsoleista, koska se oli tehty niin päin vittua.

Ei hitto et repesin! :D
+1

Käyttäjän Zmoik kuva
Zmoik

Ubi ja Nvidia heitti betalla, reilun viikon päästä nähdään miltä se pc versio näyttää.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Tuo on vaan niin sikamaisen härskiä myyntipuhetta, ettei mitään järkeä. Miten edes viittivät sanoa noin historian tuntien. Antaisivat vaan pelin puhua puolestaan. Jos se oikeasti tulee olemaan mitä TAAS sanovat, niin kyllä sana kirii nopeasti ja peli myy kuin häkä. Mutta jos puheet ei pidä, niin näkisin sen vain huonommaksi bisnekseksi pidemmällä aikavälillä. Vai mitä?!