Tom Clancy’s The Divisionin julkaisupäivä ei toistaiseksi ole ollut helpoimmasta päästä.

Peli on kärsinyt pitkin aamua pahoista palvelinongelmista, jotka ovat muodostuneet jo lähes perinteeksi uusien verkkopelijulkaisujen kohdalla. Porrastamaton julkaisu ylikuormitti The Divisionin palvelimet kaikilla alustoilla täysin, ja aamuyöstä peliin pääsy oli käytännössä mahdoton tehtävä.

Ubisoftin sanojen mukaan suurimmat rypyt on nyt oiottu, mutta esimerkiksi pelin Reddit-foorumin perusteella palvelimet tarjoilevat useammalle pelaajalle edelleen virheilmoituksia.

Käyttäjäraporttien mukaan ongelmat ovat vaivanneet myös Ubisoftin muiden pelien palvelimia, ja myös yhtiön oma pelialusta Uplay on ollut ajoittain käyttökelvottomassa kunnossa. Moinen saattaa vihjata ulkopuolisista palvelunestoyrityksistä, mutta Ubisoft ei itse ole vahvistanut huhuja. 

Palvelimet eivät ole myöskään olleet pelin ainoa murheenkryyni tänä aamuna. Elektroniikkajätti Nvidia tapaa julkaista uudet ajurit näytönohjaimilleen ennen odotetuimpien pelien ilmestymistä, mutta The Divisionin kohdalla jokin näyttäisi menneen mönkään. Ajurien aiheuttamat ongelmat kattavat laajan kirjon Windowsin kaatuilusta siniseen näyttöön, ja Nvidia on kehottanut eritoten useampaa näyttöä käyttäviä pysymään toistaiseksi erossa päivityksestä. Jos ajurit on kuitenkin jo ehtinyt asentaa, ne voi poistaa käynnistämällä koneen vikasietotilassa.

Tom Clancy’s The Division on nyt saatavilla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle.

Lähde: Ubisoft, VG247, VentureBeat, Kotaku

Lisää luettavaa