The Elder Scrolls Online pyörii kuukausimaksujen voimalla / Uutiset / pelaaja.fi

The Elder Scrolls Online pyörii kuukausimaksujen voimalla

22.08.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
27

Bethesdan tuloaan tekevä massiiviroolipeli The Elder Scrolls Online on noudattamassa vanhaa genrelle tuttua rahoitusmallia. Haastattelussaan GameStar-sivuston kanssa kehittäjä Zenimax Onlinen vetäjä Matt Firor paljasti, että peliä pelatakseen pelaajien on maksettava kuukausimaksuja.

– Kiinteän kuukausimaksun veloittaminen tarkoittaa, että olemme tarjoamassa pelaajille pelin, jollaista lähdimme tekemään ja jollaista fanit haluavat pelata. Toisenlaisen mallin hyödyntäminen olisi tarkoittanut, että olisimme joutuneet tekemään uhrauksia ja muutoksia, mihin emme halunneet ryhtyä, Firor perusteli saksalaissivustolle.

Päätös onkin mielenkiintoinen, sillä jo viimeisen vuoden aikana monet massiiviroolipelit ovat siirtyneet nimenomaan kuukausimaksuista ilmaispelimalliin. Aivan yksinään The Elder Scrolls Online ei lajiaan kuitenkaan toki vielä edusta, sillä esimerkiksi jopa elokuun lopulla julkaistava Final Fantasy XIV: A Realm Rebornkin on edelleen luottamassa myös kuukausimaksujen voimaan.

Firorin antamien tietojen mukaan The Elder Scrolls Onlinen peruskuukausimaksu on 13 euron luokkaa. Toki kuitenkin mikäli kuukausia tilaa enemmän kerralla, saa pelaaja alennusta. Ensimmäiset pelin ostoa seuraavat 30 päivää ovat myös ilmaisia.

The Elder Scrolls Online saadaan kehiin joskus ensi vuoden alun paikkeilla. Pc:n ja Macin ohella Bethesda tuo pelin PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Lähde: GameStar

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Truther kuva
Truther

Jaa. Eli eipä tuu tähä sitte kostettua pitkällä tikullakaan.
Varaa olis mut periaatteesta en enää tuoho kiviakutiseen systeemiin lähde.

Käyttäjän äxäbox kuva
äxäbox

kummallista bethesdalta

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Aivan hanurista. Jokaisen MMO:n julkaisussa mukana tulevan ilmaisen peliajan jälkeen serverit ovat tyhjiillään. Sitten ihmetellään kun mitään ei tapahdu. Kai tätäkin peliä voisi kokeilla, mutta julkaisussa jätän kyllä väliin.

Käyttäjän Osiris kuva
Osiris

Jääkööt pelaamatta sitten. Koskaan en ole noita kuukausimaksuja vaativia MMO-pelejä pelannut, eikä tämä tule muuttamaan asiaa.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Rohkea veto. Tyhmää, mutta tohkeaa. Kyllä sitä itsekin tulee ajateltua mörppien kohdalla että jos kuukausimaksuja pitää maksella, olisi pelikin sitten laadukkaampi. Olisi silti kannattanut aloittaa kehittämään free-to-play muottiin silloin kun tajuttiin että SWTOR ei menesty.

Käyttäjän Bleemak kuva
Bleemak

En sittenkään pelaa. Aluksi ajattelin, mutta en maksa siitä ekstraa, jotta voin pelata peliä kuukauden jälkeen.

Käyttäjän Mykki kuva
Mykki

Täähän on paras konsepti mitä voi olla. 99% tapauksist F2P pelit ovat P2W modellil tai sit ne ei saa updatei tai mitään muutakaan vuosiin.

Onpa kauheata maksaa 10-13e / kk ja tukee pelitaloo ja saada lisää contenttii. Paljon mielummin näin kun se et ostat gearii tai jotain muuta joka tekee sust lähes kuolemattoman cash shopist. Eipä taida ihmiset ymmärtää tai halua ymmärtää minkä takia tää kk maksu on paljon parempi kuin f2p

Käyttäjän Truther kuva
Truther

Puhuu selvästikki asiasta mitään tietämätön teini pelle. Pappa betaalar tjsp.
TERA'n kaltanen laadukas MMO on F2P. Ja ainoat asiat mitä siinä voi ostaa on kehnot exp boonukset.
ja loput onki kosmetiikkaa ja mountteja. no Pay to win there. Jote elä itke ruma lapsi, ota keksi.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Tuntuu jotenkin siltä, että tekijät kaivavat omaa hautaansa. Nykymaailman kuluttujat ovat tottuneet pelaamaan pelinsä "ilmaiseksi", joten miksipä he olisivat valmiita maksamaan kuukausimaksuja jostakin tällaisesta? Toisaalta, onhan Wowillakin vielä pelaajia, mutta he lienevät ainoita, jotka ovat valmiita kukkaroaan avaamaan kerran kuukaudessa.

Toisaalta, tarjoaahan TES Online (toivottavasti) uudenlaisen pelikokemuksen. Ja vaikka ei tarjoaisikaan, voihan peli yrittää ratsastaa Elder Scrollsin brändin avulla, löytäen näin tiensä pelaajien koneille.

Luulenpa vain, että peli myy parin ensimmäisen kuukauden aikana varsin mukavasti, mutta jossain vaiheessa pelaajakanta kutistuu roimasti, aiheuttaen pelin muuttumisen free-2-playksi. Mutta saattaa tämä onnistua kuukausimaksuissaan, en minä sitä kiellä, voihan maailmanloppukin tulla huomenna. Mutta se todennäköisyys...

Sitten vielä yksi ajatus: eikös tällainen projekti syö resursseja tulevilta Elder Scrolls -peleiltä. Sitä paitsi, jos kerran Online sisältää koko Tamrielin (vai mikä sen nimi olikaan), niin mille aluiella tulevat TES:it julkaistaan? Jos minulta kysytään, saisivat lopettaa tämän projektin ja muuttaa sen kokonaan yksinpeliksi. En nimittäin halua joutojonneja pelleilemään kesken maailman tutkimisen. Elder Scrolls -sarja toimii mielestäni vain yksinpelinä. Piste.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Sitten vielä yksi ajatus: eikös tällainen projekti syö resursseja tulevilta Elder Scrolls -peleiltä. Sitä paitsi, jos kerran Online sisältää koko Tamrielin (vai mikä sen nimi olikaan), niin mille aluiella tulevat TES:it julkaistaan? Jos minulta kysytään, saisivat lopettaa tämän projektin ja muuttaa sen kokonaan yksinpeliksi. En nimittäin halua joutojonneja pelleilemään kesken maailman tutkimisen. Elder Scrolls -sarja toimii mielestäni vain yksinpelinä. Piste.

Ei syö, koska Bethesda Game Studiosin porukalla ei ole mitään tekemistä tämän pelin kanssa...no okei, korkeintaan ehkä antavat neuvoja pelimaailman ja sen historian suhteen, jotta peli olisi lorelle uskollinen, mutta TES Onlinen kehitystiimi on kuitenkin aivan eri, eli Zenimax Online Studios ja tuota peliä on kehitetty jo vuodesta 2007, ja tuona aikana Bethesda Game Studios julkaisi Fallout 3:n ja Skyrimin DLC-sisältöineen, joten siitä on aivan turha huolehtia.

Ja mikäs tulevia TES-pelejä estää sijoittumasta näille samoille alueille? TES Online kuitenkin sijoittuu aikaan 1000 vuotta ennen Skyrimin ja 800 vuotta ennen Oblivionin ja Morrowindin tapahtumia, joten ei tuostakaan pitäisi löytyä mitään valittamisen aihetta...

Itse tulen tälle kuitenkin antamaan mahdollisuuden, kk-maksuista huolimatta... tosin ihan heti en peliä ole ostamassa ja voi olla että siihen mennessä tämäkin MMO on joutunut pelaakadon seurauksena taipumaan F2P (tai P2W) malliin