The Last of Us 2 -ideat jäissä - ainakin Uncharted 4:n ajaksi / Uutiset / pelaaja.fi

The Last of Us 2 -ideat jäissä - ainakin Uncharted 4:n ajaksi

13.01.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
6

Saako menestyspeli The Last of Us jatkoa? Sonyn luottostudio Naughty Dog on jo pitkään pallotellut idealla, että kehuttu selviytymisrymistely saisi tulevaisuudessa jatkoa. Pelin avainkehittäjät Bruce Straley ja Neil Druckmann ovat tuoreessa haastattelussa myöntäneet, ettei mahdollista jatkoa kannata odottaa ainakaan kovin pian.

Straley ja Druckmann kertovat keskittävänsä tällä hetkellä kaikki resurssinsa 110 prosenttisesti Uncharted 4: A Thief's Endin viimeistelyyn. Viime vuoden puolella PlayStation 4:lle paljastettu toimintaseikkailu julkaistaan nykyaikataulun mukaan vielä tämän vuoden aikana.

Ajatus The Last of Usin jatkamisesta on jakanut pelikansaa. Osa haluaisi nähdä jatkoa viime vuosien yhdelle parhaimpia arvosanoja haalineelle pelille, mutta osa toivoisi The Last of Usin pysyvän täysin omana pelikokemuksenaan. Druckmann itse tuntuisi olevan samoilla linjoilla, vaikka ideoita jatko-osaa varten onkin.

- Ymmärrämme täysin puheet [jatko-osaa vastaan], koska meillä on studion sisälläkin samoja tuntemuksia. Olemme kuitenkin käyneet läpi ideoita niin The Last of Usin jatkon kuin uusienkin pelien osalta, mutta kaikki suunnitelmat ovat toistaiseksi jäissä Uncharted 4:n kehityksen ajan, Druckmann kertoo.

Koska mitään ei lyödä lukkoon ennen Unchartedin valmistumista, The Last of Usin jatko onkin miesten mukaan toistaiseksi vain erittäin iso oletus pelikansalta.

Alkuperäinen The Last of Us julkaistiin vuonna 2013 PlayStation 3:lle, myyden yli 6 miljoonaa kappaletta. Uusioversio The Last of Us Remastered nähtiin viime vuonna PlayStation 4:llä.

Lähde: Game Informer, GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Toivon mukaan jatkoa tulee vielä lähivuosina, onneksi kuitenkin uusi Uncharted tulee tässä välissä. On hienoa nähdä, että mitä Naughty Dog tulee saamaan aikaan uuden sukupolven konsoleilla.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä OsKu

Toivon mukaan jatkoa tulee vielä lähivuosina, onneksi kuitenkin uusi Uncharted tulee tässä välissä. On hienoa nähdä, että mitä Naughty Dog tulee saamaan aikaan uuden sukupolven konsoleilla.

Jep, tosiaan. Todella mielenkiintoista nähdä mitä saavat aikaan!
Tulisi vaan The Last of Us 2, mutta vain sillä ehdolla että pelistä tehdään niin timanttinen kuin mahdollista, eikä tyydytä samaan kuin ensimmäisessä osassa? Joka on kyllä loistava, mutta ajatus siitä että parantaisivat peliä tietyillä osa-alueilla voisi tuoda meille todellisen superklassikon.

Käyttäjän Alluxus kuva
Alluxus

Eikös Naughty Dogilla ole kaksi studiota vai muistanko väärin? Aika kovasti on töitä Uncharted 4:ssä, jos molemmat ahertavat sen parissa.

Käyttäjän Narastel kuva
Narastel
Lainaus käyttäjältä Alluxus

Eikös Naughty Dogilla ole kaksi studiota vai muistanko väärin? Aika kovasti on töitä Uncharted 4:ssä, jos molemmat ahertavat sen parissa.

Tosiaan Uncharted 2 jälkeen ND jakaantui kahteen ryhmään, joista tosin Uncharted 3 porukka oli huomattavasti TLOU porukkaa isompi. Käytännössähän homma toimi silleen, että suurinosa porukasta työskenteli Uncharted 3 parissa (varsinkin loppuvaiheessa), jonka jälkeen lössi siirtyi TLOUn pariin ja pieni porukka (Amy Hennig sun muut) alkoivat suunnittelemaan Uncharted 4. TLOUn valmistuttua lössi siirtyi sitten takaisin Uncharted 3 tiimin mukaan. Viimevuonna Amy Hennigillä ja parilla muulla tuli ilmeisesti jotakin kränää muiden kanssa, jolloin hommat siirtyivät TLOU vetäneille Neil Druckmannille ja Bruce Straleylle. Joten tällähetkellä NDllä on ainaoastaan nuo kaks edellä mainittua peliohjaajaa, joten sitä kautta studio on todennäköisesti palannut yhden tiimin rakenteeseen. Tosin toki, kuten tekstissäkin mainittiin, niin uusia ideoitakin pyöritellään kokoajan, vaikkakin itse uskon, että seuraava projekti on jo suurinpiirtein lyöty lukkoon ja sitä valmistelemaan on kasattu pieni koodaaja ja artisti porukka (Neil ja Bruce varmasti heitä johtamassa).

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jatkoa vaan ja minulle ihan sama jatkavatko entistä tarinaa vai tuleeko enemmänkin uutta näkökulmaa tai vastaavaa, sillä uskon että ND tekee oikean päätöksen tuon valinnan suhteen. Itse olen enemmän sitä mieltä että Joel & Ellie saisivat olla rauhassa, sen verran toimiva paketti tuo ensimmäinen on, mutta mikäli studio keksii jotain toimivaa heidän suhteen niin otan sen ilolla vastaan. Ihan kuten uutisessa mainittiin, studion sisällä ollaan ilmeisen tietoisia tuosta alkuperäisen toimivuudesta ja varmasti tekevät siten oikean ratkaisun jatkon suhteen.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Laatupelit kelpaa aina. Ihan sama onko jatkoa vai joku uusi peli. Tietysti jos saisin valita niin ottaisin jonkun täysin uuden pelin.

Nostoja