The Last of Us sensuroitiin Suomessakin - Saksako syypää? / Uutiset / pelaaja.fi

The Last of Us sensuroitiin Suomessakin - Saksako syypää?

1.08.2013 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
27

PlayStation 3:n hittipeli The Last of Us on sensuroitu koko Euroopassa ja siis myös Suomessa. Alle 18-vuotiailta kielletyn seikkailun yksinpelitarinaan ei ole koskettu, mutta sensuuri on iskenyt moninpeliin.

Aiheeseen erikoistunut Movie-censorship.com -sivusto huomasi, että moninpelissä, jossa pelaajien ohjaamat selviytyjäklaanit taistelavat keskenään, ei ole USA:n tapaan raajojen katkeamisia. Aiemmin Sonyn Saksan osasto rauhoitteli sensuurista huolestuneita saksalaispelaajia kertomalla, että heidän pelinsä on identtinen muun Euroopan kanssa. Se onkin totta, sillä The Last of Us on sensuroitu samaan tapaan koko Euroopassa.

Asia vahvistettiin eilen Naughty Dog -studion keskustelualueella, ja syyksi annettiin "eri maiden valvontaviranomaiset". Sony ei vain ole ilmeisesti tahtonut tehdä erillistä peliversiota Saksan markkinoille.

Kysyä voi tietysti, onko pelaajien todella tarpeen nähdä verisiä kuolemia moninpelissä. Toisaalta jo kultalevyn verran Suomessa myynyt The Last of Us on vain aikuisille pelaajille tarkoitettu peli, jonka epämiellyttävä väkivalta on osa pelin sanomaa. 

Lähteet: Naughty Dog forums, Escapist, Movie-Censorship

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Oroku kuva
Oroku

Eipä itseä ole kyllä pahemmin haitannut.

Käyttäjän Janne Pyykkönen kuva
Janne Pyykkönen

Minua ei koko moninpeli edes kiinnosta. Enemmän tämä huolestuttaa taas yhtenä ennakkotapauksena. Onko julkaisijoilla tulevaisuudessa enemmänkin kiusausta säästää aikaa ja rahaa antamalla meille saksalaisen lainsäädännön mukaan saksittuja pelejä? Pelien markkina-alueena Saksa on Euroopassa valtava.

Käyttäjän Ravenwood kuva
Ravenwood

Kyllähän se moninpeli ihan tarpeeksi brutaali on ilman raajojen irtoiluakin. Enpä edes ollut asiaan kiinnittänyt huomiota vaikka aika montakymmentä tuntia tuota moninpeliä on tullut hakattua. Perseestähän tuo periaattessa kuitenkin on että sensuroidaan peliä joka on suunnattu aikuisille.

Käyttäjän Miika Huttunen kuva
Miika Huttunen

Asiasta viidenteen, Pyykkönenkin näemmä löytänyt Paintin salat :D

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa

Saksa ja niiden sensurointi, ei se niin kauaa haittaa kunhan ei täällä sensuroida. Mutta kun aletaan sensuroimaan koko Euroopassa yhden maan lakien ja periaatteiden takia niin... Hippi-versiot on kivoja :)

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Kuten Räty aikoinaan sanoi "saksa on paska maa"

Käyttäjän LordZalor kuva
LordZalor

Tämä ei voi olla kuin huono uutinen. Juurikin ennakkotapauksena tuollainen on huolestuttavaa. Toisaalta äkkiä joku tajuaa laittaa pystyyn firman, joka tuo USAsta importteja suuria määriä euroopan hurmeen haluisille kansalaisille.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Eihän tuo vaikuta pelin laatuun millään muotoa, mutta silti toiminta on kummallista. En oikein ymmärrä miksi eurooppalaisia pitäisi suojella tällaiselta.

Käyttäjän Narastel kuva
Narastel

Enpä tällaisesta tiennytkään. Piti tubesta oikein käydä katsomassa ameriikan meininkia ja onhan se huomattavasti brutaalimpaa (executioneissa esim pää posautetaan tuhannen ****** päreiksi). Peli on k18, joten sensuuria en ymmärrä (ihankuin ihmiset amerikassa olisivat eurooppalaisia ns" aikuismaisempia" käsittelemään graaffista väkivaltaa). Sitten älähdän kovempaa, jos esim. MGS5sta aletaan sensuroimaan isommalla kädellä.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Taas se nähtiin, Sony on laiska firma.

Nostoja