The Last of Us -vetäjät johtamaan PS4-Unchartedin kehitystä / Uutiset / pelaaja.fi

The Last of Us -vetäjät johtamaan PS4-Unchartedin kehitystä

2.06.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Menestyspeli The Last of Usin vetäjät Neil Druckmann ja Bruce Straley ovat ottamassa seuraavan Uncharted-pelin kehityksen hallintaansa. Game Informer -lehden tuoreessa haastattelussa Naughty Dog -johtajat Evan Wells ja Christophe Balestra paljastivat pyytäneensä itse kaksikkoa projektin johtoon, mistä miehet ovat ilmeisesti myös varsin innoissaan.

Sekä Druckmann että Straley ovat kummatkin vaikuttaneet Naughty Dogilla jo vuosia ja näin ollen heillä on myös historiaa kahden ensimmäisen Uncharted-pelin kanssa. Druckmann on kummassakin pelissä toiminut pelisuunnittelijan asemassa, kun taas Straley toimi Drake's Fortunessa ensin mukana taidesuunnan kehityksessä ja nousi lopulta Among Thievesin ohjaajaksi.

Uusin Uncharted-peli paljastettiin viime vuoden puolella lyhyellä teaser-videolla, joka vahvisti pelin olevan matkalla PlayStation 4:lle. Tämän vuoden puolella sen kehityksessä ilmeni kuitenkin joukko kupruja, sillä pelin luova vetäjä Amy Hennig ja ohjaaja Justin Richmond päättivät lähteä Naughty Dogilta muihin hommiin. Myöhemmin myös uuden Unchartedin teaser-trailerissa kuultu näyttelijä Todd Stashwick ilmoitti olevansa ulkona projektista.

Game Informerin haastattelussa Wells ja Balestra sivuavat lähtöjä toteamalla, ettei niissä varsinaisesti ole mitään erikoista. Miehet muistuttavat, että pelejä tehdessä pakka tapaa sekoittua jatkuvasti.

– Viime sukupolven aikana meiltä on lähtenyt taideohjaajia, luovia johtajia ja studion vetäjä- sekä perustajajäseniä, mutta me vain jatkamme matkaa. Olemme korvanneet lähteneet lahjakkuudet uusilla ja täyttäneet kolot, Evan Wells selittää.

Vaikka Druckmann ja Straley siirtyvät suoraan Naughty Dogin viimeisimmästä suuresta projektista seuraavaan suureen projektiin, ei se tarkoita, etteikö studiolla olisi tällä hetkellä taustalla myllerryksessä myös jotain muutakin uutta. Wellsin mukaan Naughty Dog on asettanut varhaiseen esituotantoon yhden uuden projektin, jonka pitäisi olla mittakaavaltaan Unchartedin luokkaa. Ja tämäkin kaikki tapahtuu siis senkin ohella, että Naughty Dog valmistelee parhaillaan kesäksi myös The Last Us Remasteredin tuomista PlayStation 4:lle.

Lähde: Game Informer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän KreisaPlayer kuva
KreisaPlayer

Paljon on rautoja tulessa samaan aikaan. Toivottavasti laatu pysyy siedettävänä.

Käyttäjän Narastel kuva
Narastel

Eipä tämä mikään suuri yllätys ollut, mutta silti erittäin positiivinen juttu. Parempi päästää jo taitavuutensa todistaneet puikkoihin, kuin jotkut ensikertalaiset (toki esim. Neil voisi ottaa jonkun apulaiskäsikirjoittajan oppipojakseen, jotta hän pystyisi tulevaisuudessa keskittymään yhteen projektiin kerralla). Neil Druckmannin kirjoituskykyihin on itselläni ainakin täysi luotto ja olihan Straley monien mielestä parhaan Uncharted osan (eli 2) (gameplay) ohjaaja, joten en usko että siltäkään osalta tarvitse olla mitenkään huolissaan. Eritoten toivon, että NDn tiimillä on edelleenkin mielessä aikaisemman ohjaajan (Richmond) toteama ongelma siitä, että Unchartedeissa elokuvamaiset "äksön" kohtaukset (kiipeilytiilten tippumiset sun muut) ovat jo niin ennakoitavissa, että kaavaa pitäisi jotenkin muuttaa. Lisäksi TLOUsta opitut niksit ja parannukset saisivat olla mukana (esim. myös cut-scenejen ulkopuolelle jätetty tarinankerronta, joka toki oli jo mukana aikaisemmissa Unchartedeissa, mutta TLOU vei sen uudelle tasolle). Itselleni kelpaisi hieman vakavampi tarina, mutta tiedähäntä kuinkapaljon Neilillä on enää tässä vaiheessa varaa muuttaa Hennigin jo luomaa tekstiä. Toki en tarkoita, että pelistä pitäisi TLOU tulla, vaan toki huumori pitää edelleen säilyttää, mutta jonkun näköistä uudenlaista panosta hahmoille on luotava (esim. nyt vaikka se kliseinen esimerkki, eli hahmojen tappaminen).

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Katoin hetken, että "Sehän on Paul Giamatti!", ja sit luin uutisen ja tuli kunnon "Häh?"

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

Uncharted 3 oli 100% sypä ja pelisarja kuoli siihen. Osoittivat, että ei ole ideoita eikä taitoa tarinaan. The Last of Us naulasi sitten sen viimeisen naulan arkkuun.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Teppo-Man

Uncharted 3 oli 100% sypä ja pelisarja kuoli siihen. Osoittivat, että ei ole ideoita eikä taitoa tarinaan. The Last of Us naulasi sitten sen viimeisen naulan arkkuun.

Niinpä niin Last of Ussin tarina sai paljon moitteita huonoudestaan.

Nostoja