The Last of Usille kiitosta seksuaalivähemmistöjen etujärjestöltä

Naughty Dogin The Last of Usista löytyvä selviytyjähahmo Bill on etujärjestö GLAADin mukaan vuoden 2013 eräs kiinnostavimmista uusista HLBT-hahmoista.

2.1.2014 16:15

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen mediakuvaa valvova yhdysvaltalainen etujärjestö GLAAD on nimennyt vuoden 2013 kiehtovimmat uudet HLBT-hahmot. Listalla nousee esiin kaikkiaan hieman yli kymmenen nimeä ja yksi niistä sattuu olemaan The Last of Usissa tavattava selviytyjä Bill.

– Sekä avulias että riidanhaluinen Bill on puutteellinen mutta täysin ainutlaatuinen homohahmo tämän vuoden tarinankerronnallisen median joukossa, GLAAD perusteli joulukuun lopulla tekemäänsä valintaansa.

Bill tavataan The Last of Usissa varsin varhaisessa vaiheessa päähenkilö Joelin yrittäessä hankkia itselleen ajoneuvoa. Matkatessaan tovin aikaa Billin kanssa pelaajalle ajan myötä selviää, ettei mies ole joutunut selviämään kovassa maailmassa täysin yksin, vaan häneltä on löytynyt myös kumppani nimeltä Frank.

GLAADin mukaan pelien valtavirrasta ei vuoden 2013 aikana löytynyt noin muuten juuri montaa uutta seksuaali- tai sukupuolivähemmistöä edustavaa hahmoa. Indiepelipuolta järjestö ei siis välttämättä seurannut ollenkaan.

Muita listalla esille nousseita hahmoja olivat esimerkiksi Adelen elämä: osat 1 ja 2 -elokuvan päähenkilö Adele ja Orange is the New Black -sarjasta tuttu kampaaja Sophia.

Lähde: GLAAD

Lisää luettavaa