Electronic Arts on tarjonnut ensimmäisen kunnon katsauksen The Sims 4:ään Gamescom-lehdistötilaisuudessaan. Tuoreen simuloidun nukkekodin esittelyssä merkittävämmän roolin otti pelin tunteisiin sidottu pelattavuus.

The Sims 4:ssä simien toimia ajavat vahvasti eteenpäin se, ovatko he kenties esimerkiksi iloisia tai masentuneita. Tunnetiloihin vaikuttavat niin ympäristö kuin muutkin simit, joten hahmot elävät vahvasti sen mukaan, millaisiin tilanteisiin ne ajautuvat. Muun muassa masentuneena on hankala keskustella muiden kanssa, mutta tähän voi yrittää hakea muutosta vaikkapa musiikilla.

Konkreettisemman esimerkin tunteiden toiminnasta löytää alimmaisesta trailerista.

Uusien luomistyökalujen osalta EA hehkutti esittelyssään luonnollisesti aiempaa vapaampia muokkausmahdollisuuksia. The Sims 4:ssä simit ovat paikoin kuin muovailuvahaa, mikä tarkoittaa, että hiiren avulla pelaajat pystyvät varsin vapaasti määrittelemään erilaisia yksityiskohtia hahmojen kehoihin. Kun tämä on tehty, voivat pelaajat myös lisäksi määrittää vahvemmin virtuaalihahmojen persoonallisuutta muokkaamalla muun muassa näiden kävelytyyliä.

Ohessa pelistä julkaistut videot. The Sims 4 nähdään kaupoissa ensi vuonna.

Lisää luettavaa