The Technomancer tuo tieteisroolipelattavaa kesään / Uutiset / pelaaja.fi

The Technomancer tuo tieteisroolipelattavaa kesään

23.04.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Ranskalaiskehittäjä Spidersin viimeisin toimintaroolipeli The Technomancer julkaistaan 21. kesäkuuta, julkaisija Focus Home Interactive on paljastanut.

Scifi-toiminnalla kyllästetty peli sijoittaa tapahtumansa Marsiin, jossa pelaajien silmätikuksi nousee elektronisilla kyvyillä varustettu technomancer-taistelija Zachariah. Spidersin monien aiempien pelien tapaan myös The Technomancerin on tarkoitus tarjota monenlaisia pelin tarinaan suuresti vaikuttavia valintoja, minkä ohella pelaajat pääsevät kasvattamaan Zachariah'sta myös omanlaisensa taistelijan hyödyntäen pelin kaikkiaan neljää erilaista kykypuuta hahmon kehittämiseen.

Varsin kattavan yleiskuvan pelin ydinideoista saa katsomalla ohesta The Technomancerin tuoreimman trailerin.

The Technomancer on järjestyksessään Spidersin viides oma alkuperäispelinsä. Studion aiempia luomuksia ovat olleet Faery: Legends of Avalon, Of Orcs and Men, Mars: War Logs ja Bound by Flame, joista itse kukin on monesti sisältänyt usein mielenkiintoisia ideoita, mutta samalla niiden laatu on jättänyt myös monesti paljon toivomisen varaa. Nähtäväksi jääkin, miten ansiokkaasti The Technomancer lopulta lupauksensa täyttääkään.

Pelaaja-lehden ennakon The Technomancerista voi lukaista tästä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Näyttää aika tylsältä ja jostain syystä tuli yllätyksenä tuo nextgen yksinoikeus.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Mitä tulee Spidersin aikaisempiin peleihin, niin Faery oli ihastuttava keijukaiskevytrope ja Mars: War Logs puolestaan ideoiltaan, tunnelmaltaan ja hahmoiltaan mielenkiintoinen, mutta aivan liian torso. M:WL innosti oikeastaan ensimmäisestä traileristaan lähtien, mutta tämä taas näyttää tylsältä ja toteutukseltaan mitäänsanomattomalta. Tulossa varmaan Bound by Flamen perintöä jatkava kalkkuna. Hahmonluonti olisi minimivaatimus toimintaroolipelissäkin, ei siihen riitä pelkkä pinnallinen ihon-tai hiustenvärin vaihtaminen, varsinkaan kun sukupuoltakaan ei tässä saa valita. Ei Marsissakaan tosin, mutta se olikin vähemmän rope kuin mitä tämä näyttäisi olevan. Faeryssa taas oli vallan erinomainen hahmoeditori. Ihme, että Spiders ei ole sen pohjia muissa peleissään käyttänyt.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Mars: War Logs oli (puutteistaan huolimatta) peli josta tykkäsin, joten siitä lähtien kun kuulin, että Spiders kehittää samaan universumiin sijoittuvaa Technomancer peliä, olen sitä mielenkiinnolla odottanut. Technomancerit olivat Mars WL:n parhaimpia puolia.

Omaan silmään tuo The Techomancer traileri näyttää hyvältä. Ja vaikka Spiders ei ole ennenkään mihinkään AAA laatuun päässyt peleissään, on heidän peleistään yleensä löytynyt sitä jotain, mitä ei monesta muusta löydy. Toteutus on vain usein jättänyt toivomisen varaa. En siis usko, että tämäkään on mikään huippuunsa hiottu mestariteos, mutta aihepiiri kiinnostaa, eikä traileri ainakaan kiinnostusta vähentänyt.