Päättyneellä viikolla punnittiin hieman uusittujen Crash bandicoot -pelien haastetta ja kuultiin myös Telltale Gamesin tulevista peleistä. Pokémonit olivat nekin taas valokeilassa Pokémon GOn voimin ja saipa BioWarekin uuden johtajan tutuista kasvoista.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Lugia vahvistui Pokémon GOn ensimmäiseksi legendaariseksi hirviöksi – ongelmallisesta viikonlopusta huolimatta

Pokémon GO -pelaajille nyt viikonloppuna järjestetty mittava erikoistapahtuma ei ole sujunut aivan suunnitellulla tavalla.

Pelaajat kokoontuivat lauantaina Chicagon Grant Parkiin pelaamaan peliä erikoisolosuhteissa, mikä osoittautui lopulta kuitenkin ongelmalliseksi paristakin syystä. Tästä huolimatta ensimmäiset legendaariset taskuhriviöt on päästetty nyt vapauteen pelissä. Niistä kiusoiteltiin aiemmin viikolla.

Lue koko uutinen

Näytti jo Articunokin olevan lähigymillä raidbossina. -Kertsu

Articuno tuli tänään napattua, Lugia vaatinee vielä useamman raidin, mutta eiköhän sekin pian dexiin pamahda. Sitten on taas tovin aikaa suomidexi täysi. -Airus

Mega Man on saamassa oman valkokangassovituksen

Capcomin suosittu tasoloikintasarja Mega Man ollaan aikeissa sovittaa viralliseksi elokuvaksi saakka. 20th Century Fox nappasi oikeudet pelisarjaan ja tuottaa yhdessä Chernin Entertainmentin ja Masi Okan kanssa sovitusta valkokankaalle.

Lue koko uutinen

Tuleekohan liveaction vai animaatio? Mega Manin asu tuskin näyttäisi tuollaisenaan kenenkään päällä hyvältä. -Teräskäsine

Megamanin tapauksessa pelien maailma, hahmot, toiminta – oikeastaan kaikki – ovat niin piirrettymäisiä kuin olla ja voi. Jos kyseinen pelisarja olisi tyyliltään huomattavasti realistisempi, sen muuttaminen live actioniksi olisi paljon kivuttomampaa. Piirretyillä on kummiskin ne omat, hyvin piirrettymäiset tropeensa, joiden väkinen änkeäminen live actioniin saa ainaskin meikät kavahtamaan inhosta. -mecha_no_maniac


Doom päivittyi versioon 6.66 – kaikki lisäsisältö on nyt ilmaista ja moninpelikin uudistui

Uusi mittava päivitys on rantautumassa parhaillaan id Softwaren uusimpaan Doom-räiskintään. Osuvasti versionumeroa 6.66 kantava päivitys tekee pelin kaikesta lisäsisällöstä aina sen lisäkarttoja ja -varusteita myöten ilmaisia, minkä lisäksi se muutenkin muovaa pelin verkkopuolta uuteen kuosiin.

Lue koko uutinen

Nyt on sellainen versionumero, että aika harkita ostamista. -snaketus

No nyt on ainakin (pirun) hyvä syy laittaa peli taas tulille! -Armaceptor


The Walking Dead saa vielä yhden viimeisen kauden, Batmanille ja The Wolf Among Usille luvassa myös jatkoa

Telltale Games on vahvistanut uudet tuotantokaudet kolmelle pelisarjalleen. Tänä vuonna paluun tekee Batman, kun ensi vuonna odotettavissa on lisää The Walking Deadia ja The Wolf Among Usia.

Lue koko uutinen

Walking Dead on vähän nähty. Minecraft ei kiinnosta. Borderlands oli kova. Batman kiinnostaa mutta on kokematta ja Wolf Among Us ansaitsee jatkoa joten julkistukset kuullostavat hyvältä. Harmi vain että TellTale on aina ollut todella lisenssikone joka tekee pelejä kaavan kautta. -Joku Sankari

Itselleni ovat telltalen tuotokset aina kelvannut joten varmasti nämäkin menevät ostoon. -Stan


Alkuperäisen Mass Effect -trilogian vetäjä Casey Hudson palaa BioWarelle

Alkuperäisen Mass Effect -trilogian ja Star Wars: Knights of the Old Republicin ohjaaja Casey Hudson on palannut BioWarelle. Mies jätti pelitalon alunperin kolme vuotta sitten, mutta on nyt ottamassa haltuunsa sen pääjohtajan pestin.

Lue koko uutinen


Tekijänoikeusväite veti River City Ransom: Undergroundin pois Steam-myynnistä

Helmikuussa julkaistu River City Ransom: Underground on vedetty ainakin toistaiseksi pois myynnistä Steamista. Syynä on peliin kohdistettu DMCA-pohjainen väitös tekijänoikeusrikkeestä, jonka on tehnyt peliin musiikkia työstämässä ollut Alex Mauer.

Lue koko uutinen

Hyvä että kerkesin ostaa Steamin kesämyynnistä, tällä Alex-likkalla on kuulemma mielenterveysongelmia joita käsittääkseni hänen olisi pitänyt jo mennä hoitoonkin, toisaalta en ole tutkinut asiaa yhtä Jimquisition-jaksoa enempää. -Brutal1ty


Julkaisija vahvistaa: uusituista Crash Bandicoot -peleistä tuli osin vaikeampia kuin alkuperäisistä

Kolme ensimmäistä Crash Bandicoot -peliä PlayStation 4:lle uusinut Crash Bandicoot N. Sane Trilogy on kuin onkin haastavampi pelattavuudeltakuin alkuperäiset pelit. Paketin julkaissut Activision on myöntänyt asian tuoreessa blogikirjoituksessa, jossa käydään läpi hieman uusien pelien fysiikkamallinnusta ja osumatunnistusta.

Aiheeseen liittyen Crash Bandicoot N Sane Trilogy sai tällä viikolla myös lisäsisältöä alkuperäisen Crash-pelin kadonneen Stormy Ascent -kentän muodossa.

Lue koko uutinen

Crashin fysiikka on aina ollut hieman ”liukuva”. Varsinkin ensimmäisessä osassa, jossa oli paljon nimenomaan tasoloikallisesti vaikeita kenttiä, se lisäsi vaikeutta. Ja nämä uudet näyttävät hieman jopa pahentaneen tuota asiaa. Ellei reuna ole oikeasti tasainen siitä voi liukua pois. Vesikentät esim ovat osin hieman turhauttavia tämän takia. -Zhinarkos

Kyllä, eron huomaa alkuperäisiin kontrolleihin, mutta olen silti nauttinut pelistä täysin rinnoin, vaikka lihasmuisti itsellänikin noihin peleihin kehittyi. Omasta mielestäni tällä uudella kokoelmalla eka oli paljon helpompi kuin alkuperäinen, kakkonen taas tuntuu aavistuksen vaikeammalta. Tiedä sitten, edustanko vähemmistöä mielipiteeni kanssa mutta kyllä omasta mielestä Vicarious Visions on tehnyt kelpo työtä tämän kanssa. -Panthour89


Atarin uudesta pelilaitteesta tiedetään taas hippusen enemmän, joukkorahoitus mahdollinen

Atari on paljastanut hippusen verran lisätietoja sen tuoreesta Atariboxiksi kutsutusta pelilaitehankkeesta. Yksityiskohdat ovat edelleen hyvinkin heppoisia, mutta niiden myötä laitteen ulkoasusta ja toiminnallisuudesta tiedetään nyt ainakin jotain.

Lue koko uutinen

Joukkorahoitus ja tosi epämääräiset infot mitä se edes tekee ja (todennäkösesti) mahdollisuus pelata jotain Atari 2600 pelejä, jotka ei mee edes pahimmissa nostalgiapörinöissä. Varmasti tooooosi hyvin menee tää hanke. Toivon, että toisivat konsolimarkkinoiden kannalta jotaki relevanttia, siistiä ja fressiä, mutta aika vaikea uskoa nykysillä infoilla että tuota haluais kukaan. Hienon näkönen tosin tuo puinen laatikko. -kribmeister

Muotoilu on ainakin upea -Megaman


MMO-vanhus RuneScape levittäytyy pc:ltä kannettavaan muotoon

Reilut 16 vuotta vanha verkkoroolipeli RuneScape on ottamassa haltuunsa seuraavaksi mobiililaitteet. Talvesta alkaen pelin vanhempaa Old-School-inkarnaatiota voi pelata virallisesti sekä kännyköillä että tableteilla, ja myöhempänä ajankohtana myös pelin nykyversion on tarkoitus seurata perässä.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tämän viikon aikana – Nintendo laittaa taas räiskien ja uusi Layton-pulmailu ilmestyy

Päättyvällä viikolla laitettiin erityisesti roiskien, sillä Splatoon 2 saapui Nintendon Switch-konsolille. Mobiililaitteille saatiin samalla pulmailtavaa uuden Layton-pelin muodossa, ja saipa esimerkiksi uusi MOBA-genren edustaja Gigantic sekin nyt virallisen julkaisunsa.

Lue koko uutinen

Orcs Must Die Unchainedia voisi testata, sillä se muistaakseni oli free to play. -zappah


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa