The Witcher 3 ei syrji – älä odota alustakohtaista yksinoikeussisältöä / Uutiset / pelaaja.fi

The Witcher 3 ei syrji – älä odota alustakohtaista yksinoikeussisältöä

20.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Puolalaiskehittäjä CD Projekt RED pyrkii kohtelemaan pelaajia tasa-arvoisesti uudella The Witcher 3: Wild Hunt -roolipelillään.  Lähestyvien E3-messujen herättäessä keskustelua pelinkehittäjien ja konsolivalmistajien välisistä mahdollisista yksinoikeussopimuksista on CD Projekt -pomo Marcin Iwinski jo tehnyt selväksi, miten hänen yhtiönsä tulee asian suhteen toimimaan.

– Emme toimita yksinoikeussisältöä yhdellekään alustalle emmekä ole keinotekoisesti myöhästyttämässä peliä jollain alustalla, koska joku on meille sellaisesta maksanut. Tälläinen on täysin arvojemme vastaista, Iwinski selitti Eurogamer-sivuston haastattelussa.

Ratkaisu ei kuitenkaan tarkoita, etteikö CD Projekt tekisi koskaan konsolivalmistajien kanssa yhteistyötä. Vuosi sitten E3:ssa The Witcher 3:sta saatiin ensimmäinen pelikuvatraileri osana Microsoftin lehdistötilaisuutta ja jonkinlainen vastaavanlainen ratkaisu nähtäneen ilmeisesti tänäkin vuonna.

Paljastettavaa The Witcherin suhteen edelleen myös riittää. Iwinskin vihjailujen mukaan peliin on ujutettu sisälle muun muassa jonkinlainen verkkopuoli, josta ei vielä toistaiseksi tiedetä muuta kuin se, että kyse ei ole moninpelistä. Mahdollista tosin on, ettei vielä E3 ole oikea aika ja paikka keskustella kyseisestä osa-alueesta.

The Witcher 3: Wild Hunt saadaan kauppoihin ensi vuoden helmikuussa niin PlayStation 4-, Xbox One kuin pc-versionkin kera.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Munkk1 kuva
Munkk1

CD Projekt RED <3 Ovat jälleen kerran pelaajan puolella.

Käyttäjän One-N07 kuva
One-N07

Oikein.
Alkaa mennä ihan naurettavaksi kaikki nuo konsolikohtaiset lisärit nykyään.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Hemmetin hieno homma, vahvasti juonivetoisten pelien yksinoikeuksilla pelaaminen jurppii ainakin itseäni aivan tolkuttomasti.

Käyttäjän Pred kuva
Pred

Tuli tossa juteltua eilen juuri tästä aitojen roolipelejen kuolemasta, kun rahan ahneus näkyy kaikkialla joko FreeToPlay MMO:na (MIKSI PITI TEHDÄ ESIM. ELDER SCROLL MMO (ei vielä F2P) JA OLD REPUBLIC MMO?) taikka erittäin laaduttomina ja keskeneräisinä RPG kokemuksina *köh* *köh* BioWare *köh* *köh*.

Kaikkien ajankohtaisten pelialan epäonnistumisten taustalta tulee kumminkin pieniä toivon pilkkeitä kun kuulee esim. Alien Isolationista ja CD Projekt Redin tulevista julkaisuista (+Cyberpunk 2077<3). CPR tekee kaiken juuri miten pitäisikin.

Käyttäjän Dynamithix kuva
Dynamithix

Hyvä juttu!

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

– Emme toimita yksinoikeussisältöä yhdellekään alustalle

Toivottavasti pitää paikkansa. Kuulostaa jalolta, mutta olen skeptikko enkä usko ennen kuin näen.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä MastaKillah

– Emme toimita yksinoikeussisältöä yhdellekään alustalle

Toivottavasti pitää paikkansa. Kuulostaa jalolta, mutta olen skeptikko enkä usko ennen kuin näen.

CD Projekt RED on tähänkin asti pitänyt pelaajien puolta ( esim. kaikki alkuperäisen The Witcherin ja Witcher 2:n ostajat ovat saaneet molempien Enchanted Edition-versioiden päivitykset ja lisäsisällön ilmaiseksi), joten kyllä tähän Puolan-tiimiin voi luottaa..eivät ole ennenkään DLC:llä turhaan rahastaneet ja tuskin tulevat jatkossakaan.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Hatun noston arvoinen linjanveto.

Käyttäjän OngoingOcean95 kuva
OngoingOcean95

Hienoa! En ole koskaan pitänyt yksinoikeus lisämateriaaleista. Vaikka yksinoikeuspelit ovat kyllä parhaita (; Mutta kuitenkin hieno juttu ettei CD Projekt lähde tuohon vain toisella kehittäjällä pelleilyyn.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Vois melkein tukea tätä politiikkaa ostamalla tuon pelin vaikka ei juuri kiinnostusta peliä kohtaan ole, yritin pelata aikaisempia, ei vain iske. Tosin open world on lempilajini niin voi olla toista maata tämä kolmas.

Alustakohtaiset yksinoikeus sisällöt niin lopulliset kuin ajastetutkin pitäis multiplattereissa kieltää lailla.

Nostoja