The Witcher 3 -päivitys rankaisee huijareita "nautapuolustusjoukoilla" / Uutiset / pelaaja.fi

The Witcher 3 -päivitys rankaisee huijareita "nautapuolustusjoukoilla"

8.06.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8

Kehittäjä CD Projekt RED on kehittänyt nokkelan keinon estää The Witcher 3 -pelaajia kartuttamasta kukkaroaan epäreiluin menetelmin.

Uusimpaan päivitykseen saakkaThe Witcher 3 -pelaajat pystyivät kartuttamaan kukkaroaan melko turvallisesti eräänlaisen huijauksen turvin. Pelaajien ei tarvinnut kuin tappaa pelistä löytyviä lehmiä ja meditoida muutama tunti, jotta tilalle ilmestyisi uusia lehmiä joiden uumenista löytyvät tavarat olivat jälleen kerättävissä.

The Witcher 3:n uusimman päivityksen puuhasta tuli ainakin hitusen haastavampaa. Nyt peli nimittäin lähettää muutaman toiston jälkeen paikalle "nautapuolustusjoukot". Tässä tapauksessa nautoja saapuu puolustamaan reippaasti korkeamman tason demoni, joka rankaisee takuulla ainakin alemman tason noiturit miettimään tekosiaan:

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hanska kuva
Hanska

Päivitys paransi huomattavasti myös suorituskykyä PC:llä. Gtx 780, i7 2600k & 8 GB muistia. Pyörähtää melkolailla vakaalla 60 fps high/ultra asetuksilla. Nyt pystyy myös käyttään hairworksia jos ei 40-50 fps haittaa. Ite tykkään pitää kumminki menon sulavana joten hairworks on pois päältä.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu

Ihan huvittava juttu sinänsä, mutta mielestäni nyt olisi CDPR:n parasta keskittyä korjaamaan pelistä ne ihan oikeat gamebreaker-bugit, jotka monella pelaajalla (allekirjoittanut mukaanlukien) estävät tarinan jatkamisen kokonaan.

Oma pelini tyssäsi varsin tunnettuun Vernon Roche -bugiin, jossa kyseiselle NPC-hahmolle ei pysty puhumaan luolassa lainkaan. Olen tehnyt kaikki mahdolliset sivutehtävät, master armorit yms. ja pelannut peliä n. 150 h. Minulla ei ole tässä pelissä nyt enää mitään muuta tehtävää, kuin odottaa korjausta tähän bugiin, että pääsisin ehkä jonain päivänä näkemään, miten Geraltin tarina päättyy. Ja yrittää vältellä spoilereita siihen asti. Patch 1.05 ei korjannut tätä bugia.

Toinen vaihtoehto on, että kehittäjät vaivautuisivat kertomaan tuohon debug consoleen jonkin komennon, millä "Get Junior" -tehtävän voisi aloittaa uudelleen tai asettaa "Completed"-tilaan. Mutta tällaistakaan ei ole kuulunut. Kyseessähän on IMO ehkä paras videopeli koskaan, mutta tällaiset bugit sapettavat ihan saakelisti.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä Jamatsu

Ihan huvittava juttu sinänsä, mutta mielestäni nyt olisi CDPR:n parasta keskittyä korjaamaan pelistä ne ihan oikeat gamebreaker-bugit, jotka monella pelaajalla (allekirjoittanut mukaanlukien) estävät tarinan jatkamisen kokonaan.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että bugikorjaus saattaa olla jo tehty ja bugit täysin eri tiimin käsissä. Pienet lisäykset kuten tämä "lehmävahti" ei välttämättä vaikuta bugien korjaamiseen millään tavalla.

Olisi kieltämättä hyvä, jos pelinkehittäjät pitäisivät pelaajat paljon paremmin tietoisina bugien statuksista. Joillain pelinkehittäjillä on avoimet bugiraportointijärjestelmät käytössä, jolloin bugien raportointi ja seuraaminen on helppoa.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Heh. Hauska tuo demonin lisääminen. Toivottavasti edes jollekin pelaajalle on tullut yllätyksenä, kun on lehmiä lahdannut alhaisella levelillä.

Alkuun oli vähän raha tiukassa, mutta hyvinhän tuo on sekin puoli hoitunut, kun on vaan pelannut. En ole erikseen alkanut keräilemään tavaroita rahan tarpeessa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ja miksi ei yksinpelissä saisi huijata jos siltä tuntuu? Typerää.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Jamatsu

Ihan huvittava juttu sinänsä, mutta mielestäni nyt olisi CDPR:n parasta keskittyä korjaamaan pelistä ne ihan oikeat gamebreaker-bugit, jotka monella pelaajalla (allekirjoittanut mukaanlukien) estävät tarinan jatkamisen kokonaan.

Oma pelini tyssäsi varsin tunnettuun Vernon Roche -bugiin, jossa kyseiselle NPC-hahmolle ei pysty puhumaan luolassa lainkaan.

Itselläni ei peliä pysättäviä esteitä ole onneksi tullut mutta joskus en pysty puhumaan esim. blacksmitheille. Silloin auttaa joko pieni pyöriminen hahmon ympärillä tai vielä varmemmin meditointi. Yleensä tyypin päälle tällöin ilmestyy se kehote puhumiselle.

Itse kaipaisin lähinnä korjausta bugiin, jossa bandiiteilta ei löydy avainta vankinsa häkkiin. En saa ostettua kyseiseltä kauppiaalta Gwent-kortteja tuon takia.

Ja itse olen mielestäni kohdannut vain enemmän ja enemmän bugisuutta päivityksen jälkeen. Välikuvissa tyypit kuolivat taustalla useaan kertaan (kuuluu miekan ja "kuoleman" ääni), Geralt kävelee toisen hahmon kanssa ovesta läpi sen avaamisen sijaan ja yhdellä oli kämmenessä nuoli, joka jäi välikuvan jälkeen ilmaan leijumaan.

Ei mitään peliä pysäyttävää mutta ei tällaista aiemmin minulle ollut sattunut. Myös eräs kääpiö ensin leijui ja sitten laskeutui maan tasalle. Yksi tyyppi taas upposi maan sisään ja joskus kävelee vastaan pelkkiä hiuksia, hanskoja ja kenkiä. Pari kertaa on jonkun seinän tai kallion tekstuuri ollut pitkään melkoista muusia.

Liekö sitten syynä se että kyseiset bugit tulevat vasta tuolla Novigradissa mutta tosiaan ei näitä tuolla enemmän maaseudun puolella näkynyt.

Olenkin päässyt näiden bugien kautta oikeasti hyödyntämään PS4:n videokaappausta, josko noista jonkunlaisen kokoelman tekisi.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu
Lainaus käyttäjältä zappah

joskus en pysty puhumaan esim. blacksmitheille. Silloin auttaa joko pieni pyöriminen hahmon ympärillä tai vielä varmemmin meditointi. Yleensä tyypin päälle tällöin ilmestyy se kehote puhumiselle.

Itse kaipaisin lähinnä korjausta bugiin, jossa bandiiteilta ei löydy avainta vankinsa häkkiin.

Sama blacksmith-bugi tullut vastaan, ainakin Skelligen saarilla. Mutta siitä tosiaan pääsi meditoimalla yli, Vernon Roche -bugiin ei mikään tunnu auttavan ja se on todellinen gamebreaker.

Tuo bandiitit ja avaimen puuttuminen on myös tunnettu bugi, olen monesti nähnyt siitä kirjoituksia keskustelufoorumeilla.

Käyttäjän Samwais kuva
Samwais

Raha ei ole ainakaan itselle ollut todellakaan mikään ongelma tietyn pisteen jälkeen. Kai jengi haluaa sitten sikana massia? Ihan kuin oikeassakin elämässä :D

Nostoja