The Witcher -sarja laajentaa MOBA-pelien kerhoon / Uutiset / pelaaja.fi

The Witcher -sarja laajentaa MOBA-pelien kerhoon

1.07.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Puolalaiskehittäjä CD Projekt RED on viemässä The Witcher -pelisarjansa verkkoareenamätkintöjen maailmaan. Yhteistyössä Puolassa myöskin asustavan Fuero Gamesin kanssa CD Projekt työstää The Witcher: Battle Arenaa, joka hieman yllättäen ei ole pc- tai edes konsolipeli, vaan iOS-, Android- ja Windows-mobiililaitteille kehitelty kokemus.

Mobiilipelipohjansa myötä Battle Arenan on tarkoitus olla astetta kevyempi MOBA-genren tuotos. Peli tarjoaa toki tiimipohjaista moninpelimättöä niin netissä kuin bottienkin kanssa kuin myös eräänlaisia hahmonmuokkauskeinojakin. Pelaaminen itsessään muodostuu kuitenkin pääasiallisesti nopeista ja kiivaista otteluista, jotka sopivat paremmin juuri käsissä kulkevalle laitteelle.

The Witcher: Battle Arena tulee olemaan ilmaiseksi pelattava peli. Mukana nähdään näin ollen siis sovelluksen sisäisiä mikromaksuja, joilla erinnäistä pelin sisältöä voi ostaa nopeasti haltuunsa. CD Projekt on kuitenkin vahvasti painottanut, että mikromaksut eivät luo epätasapainoa pelaajien välille.

Mutta miksi suunnata MOBA-pelillä mobiililaitteille? Eurogamerille antamassaan haastattelussa CD Projekt valaisee, että genren suosiosta huolimatta mobiililaitteilla kilpailua on vielä varsin vähän.

– Emme halua taistella League of Legendsin tai Dotan kanssa. Olemme nöyrä yhtiö. Ei olisi viisasta hypätä sellaisia vastaa, jotka ovat tehneet työtä näiden parissa jo pitkään, projektimanageri Tadek Zielinski totesi.

The Witcher: Battle Arenan edistymistä voi pitää silmällä esimerkiksi pelin koti- ja Facebook-sivuilla. Pelin julkaisun on määrä tapahtua "pian". Battle Arenan ohella CD Projekt varmistelee mobiililaitteille parhaillaan myös versiota The Witcher -lautapelistä, joka on määrä tuoda ajan myötä toki myös Windowsille ja OS X:llekin.

Uuden sukupolven roolipeli The Witcher 3: Wild Hunt on vuorostaan edelleen saapumassa Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja pc:lle 24. helmikuuta.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jani kuva
jani

Ei ole genrellä kilpailua mobiililla. Mielenkiintoista nähdä.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Mikäli tulee Androidille, niin mikäs siinä. Pidän kilpailullisista moninpeleistä, eikä niitä ole mobiililla liikaa. MOBA-pelejä en ole ennen pelannut, mutta jostakinhan tähänkin genreen tutustuminen täytyy aloittaa.

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

MOBA on sama kuin viimevuosien MMO-villitys. Niitä tulee sekä ovista, että ikkunoista. Kaikki haluavat osansa kakusta, jota DotA2 ja LoL pääasiassa jakavat.

Käyttäjän Jamzu98 kuva
Jamzu98
Lainaus käyttäjältä jani

Ei ole genrellä kilpailua mobiililla. Mielenkiintoista nähdä.

CD projektin mukaan tulee iOS, Android ja Windows phoneille :)

Nostoja