The Witcher -studio: Ilmaisen lisäsisällön pitäisi olla sääntö, ei poikkeus / Uutiset / pelaaja.fi

The Witcher -studio: Ilmaisen lisäsisällön pitäisi olla sääntö, ei poikkeus

20.08.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
6
The Witcher -studio: Ilmaisen lisäsisällön pitäisi olla sääntö, ei poikkeus

The Witcher -studio CD Projekt RED ei anna omatuntonsa kolkutella lisäsisältöasioissa.

The Witcher III: Wild Huntin julkaisua seurannut, monta kuukautta kestänyt ilmaissisältöralli on nyt tullut päätökseensä, ja studio vaikuttaa olevan tyytyväinen kättensä jälkiin. Yhtiön perustanut Marcin Iwiński kiittelee pelisarjan faneja ja tukijoita vuolaasti tuoreessa blogimerkinnässä pelin kotisivuilla.

– Tahdon kiittää kaikkia pelaajia, jotka pelasivat peliämme ja kokeilivat lisäsisältöä. Mikään ei tee kehittäjiä onnellisemmaksi kuin se, että pelaajilla on hauskaa heidän luomustensa parissa, mies ylistää blogissa.

Blogitekstin perusteella Iwiński tiedostaa, miten keskeistä ilmaisuus on ollut The Witcher 3:n lisäsisällön menestykselle. Mies on aiemminkin kritisoinut lisälevybisneksen moraalittomuutta, mutta tällä kertaa hän kommentoi asiaa toiveikkaampaan sävyyn.

– Tahtoisin todella, että vastaavista käytännöistä tulisi alamme normi, eikä vain poikkeus sääntöön, ja toivon The Witcher 3:n näyttäneen hyvin esimerkkiä, Iwiński kertoo.

The Witcher 3:n kuusitoista lisäsisältöpakettia ja New Game+ -pelitila ovat nyt ladattavissa kaikilla pelin julkaisualustoilla.

Lähde: CD Projekt RED, Polygon, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Kaikki kunnioitus studiolle, oikeastaan kaikista muista isommista kehittäjistä on jäänyt paskanmaku suuhun, mutta jumalauta witcher 3 on pcllä ollut niin uskomaton kokemus(nyt alkoi ng+) että muut studiot voisivat hävetä ja ottaa oppia. Dragon age 3 nyt vain yhtenä esimerkkinä oli vitsi kaikin puolin mainitsematta vielä edes naurettaa lisäsisältöä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Vähän kuitenkin kaksijakoista tuo DLC mitä ovat antaneet ilmaiseksi: pientä tehtävää ja turhaa kosmeettista kamaa sekä useissa peleissä mukana jo oleva tai viimeistään jälkeenpäin, melkeinpä aina ilmaiseksi tuleva, NG+. Tosin kun pääpeli on mitä on, eli täyttä timanttia sisältönsä ja sen määrän suhteen, on oikeasti ihan turha valittaa, olkoon ilmaiskama kuinka triviaalia tahansa. Tosin edelleen jää se pointti että on vähän turha jeesustella jos se omakin ilmaiskama on noin pientä settiä. Ei tuosta rahaa edes kauheasti viitsisi pyytää, vai mitä Rocksteady ja Arkham-pelien lisärit?

Itsellä menee todellakin ostoon ne Witcher 3:n kaksi isompaa lisäriä ja toivoisin saavani ne myös levyllä. Mieluiten Borderlands-tyyliin: asennus levyltä ja sen jälkeen sitä ei tarvitse enää käyttää. CDP:n uskoisi jopa tällaiseen lähtevän vaikka tuota pystyikin käyttämään Borderlandsin suhteen hyväksi jakamalla lisälevyä myös kavereille.

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Hyvä lisäsisältö saisi mielestäni maksaa. Tietenkään en asiakkaana halua maksaa ellei ole pakko, mutta se ei ole myöskään mikään ongelma, jos tuotteella on oikeasti arvoa. Kuitenkin pitää tällaisissa asioissa ottaa huomioon kehitysvaatimukset. Jos lisäsisältöön on satsattu tarpeeksi, ja vaikka ihmisten palkanmaksut ovat sunniteltu tiettyyn suunnitelmaan, voi olla hankalaa tehdä asioita ilman, että saa vastineeksi mitään tuloja.

Asia olis varmasti suunniteltavissa, mutta olisiko se sitten sen arvoista. Tulisiko lisäpaketeista kevyempiä ja mitäänsanomattomia?

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Aika moni firma rahastaisi tai ainakin yrittäisi rahastaa varmasti tuollaisillakin DLC:illä kuin mitä CDPR antoi ilmaiseksi. Ja aika usein lisäsisällöt eivät ole sen arvoisia sisällöltään että niistä haluaisi maksaa...

Käyttäjän hell_patrol kuva
hell_patrol

Pelistudio on sitä mieltä että lisäsisällön pitäisi olla ilmaista, mutta silti nuo kaksi isompaa tulevaa lisäsisältöpakettia on maksullisia. Kyllä niin suuresta lisäsisällöstä mieluusti maksankin, mutta aika ristiriitaista on kuitenkin.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu
Lainaus käyttäjältä zappah

Tosin edelleen jää se pointti että on vähän turha jeesustella jos se omakin ilmaiskama on noin pientä settiä.

Mielestäni voivat hyvinkin "jeesustella", koska suurin osa julkaisijoista repisi ihan surutta tällaisesta lisäsisällöstä ryöstöhintoja (EA, katson sinuun päin). Lisäksi nämä lisurit ovat olleet enimmäkseen vieläpä varsin hyviä ja kiinnostavia, ainakin itse olen tykännyt niistä. Ainakin kolme Witcher Contractia oli niin pääpelistä poikkeavia, että ne jäivät mieleen ja Skellige Armor Setistä, sekä muutamista muista kosmeettisista lisäyksistä (Gwent-kortit, asut) pidin myös paljon.

Lisäksi korjasivat patcheillä kaikki itseäni vaivanneet bugit. 1.07 toi vieläpä vaihtoehtoisen liikkumis-/kontrollitavan ja lukuisten bugikorjausten, sekä muiden lisäysten vuoksi peliin tuli tämän patchin myötä (ainakin itselleni) runsaasti uutta pelattavaa, vaikka patch ei mitään DLC:itä sisältänytkään.

80-luvulta asti pelanneena olisi vaikea sanoa, mikä on se kaikkein paras pelaamani videopeli koskaan. Mutta The Witcher 3 on ainakin hyvin lähellä sitä.