
"Tiesitkö?" on Pelaajalehti.comin uusi artikkelisarja, jossa kerromme faktoja pelialan, sen ikonien ja tekijöiden taustoista ja salaisuuksista.
Kun Mega Manin isäksikin virheellisesti kutsuttu Keiji Inafune aloitti työnsä Capcomilla, ensimmäisen Mega Man -pelin kehittely oli jo alkanut. Alustavat hahmosuunnitelmat olivat valmiina, ja päähenkilön alustava design oli itse asiassa kehittäjätiimissä työskennelleen Akira Kitamuran kynästä. Inafunen kontolle jäi viimeistellä suunnitelma Kitamuran luoman pikselihahmon pohjalta.
Suunnittelmasta uupui kuitenkin vielä yksi olennainen osa: väritys. Muun tiimin mielestä hahmon tulisi olla sininen, mutta Inafune oli ajatusta vastaan. Hän taipui lopulta, mutta on myöhemmin kommentoinut, että väriin päädyttiin yksinomaan Nintendo Entertainment Systemin rajoitusten takia.
NESin väripaletti kattaa 54 tai 56 väriä laskutavasta riippuen. Paletin väriskaalasta sininen on monipuolisin, ja sen käyttö mahdollisti muita värejä yksityiskohtaisemman hahmosuunnittelun. Tämä on pääsyy sille, miksi yhdestä pelihistorian ikonisimmista hahmoista tuli sininen aikakaudella, jolloin sen värisiä pelihahmoja ei juuri nähty – eräs toinen sininen sankari kun kiihdytti pelikansan tietoisuuteen vasta muutamaa vuotta myöhemmin.
Inafune pääsi suunnittelemaan päähenkilönsä kuusi vuotta myöhemmin, kun Super Nintendo alkoi vallata alaa NESiltä. Tosin Mega Manin oli tarkoitus siirtyä syrjään, kun sankariksi piti nousta Inafunen suunnittelema Zero. Capcom ei kuitenkaan pitänyt ajatuksesta, vaan negatiivisen vastaanoton pelossa Inafune suunnitteli Mega Man X:n pelin nimihahmoksi ja tipautti Zeron sivuhahmoksi.
Kommentit
http://didyouknowgaming.com sivuston voisi mainita lähteenä, kun kerran artikkelisarjan nimi on suora käännös ja ainakin tämän artikkelin sisältö suoraan Did you know gaming - Mega Man pätkästä.
Didyouknowgamingin tyyppien oma lähdemaininta olisi myös kiva nähdä sillä tämä tieto nyt on ollut julkista jo 80-luvun lopulta lähtien kuin lähes kaikki muukin janareiden Mega Man-videossa olevat asiat. Kiva juttusarja pyhien ratoksi ja kyllähän nämä kaikki jollain muotoa netin syövereistä löytyvät mutta mikäs siinä kun kompaktiin muotoon tälle saitille saapuvat.
Tiesitkö? -laatikot lehdissä ja -artikkelit verkossa ovat olleet aika yleisiä jo iät ja ajat. Tuntuisi typerältä mainita kyseinen taho puhtaasti vain sen takia, että heidän videoissaan yleinen "Did you know?" -termi sattuu olemaan nimessä ja että hekin ovat jossakin jaksossaan nostaneet esiin Inafunen usein kertoman yleistiedon. Mutta saatavilla olevat lähteet merkitään jatkossa tarkemmin, jotta asiasta kiinnostuneet voivat lähteä tutkimaan asiaa.
Toki kyseessä on varsin mukava videosarja, tullut joskus katseltua itsekin, ja sen takia käytin sitä toki yhtenä esimerkkinä tätä artikkelisarjaa ideoidessa. Varsinainen innoitus syntyi tosiaan enemmän lehtipuolella usein nähdyistä taustoittavista "Tiesitkö?" -laatikoista :)