Tieteisräiskintää tarjoillut S.T.A.L.K.E.R.-pelisarja vaihtoi omistajaa (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Tieteisräiskintää tarjoillut S.T.A.L.K.E.R.-pelisarja vaihtoi omistajaa (päivitetty)

12.12.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Saksalaisjulkaisija BitComposer ilmoittaa napanneensa haltuunsa oikeudet tuleviin S.T.A.L.K.E.R.-sarjan peleihin. Jo aikaisemmin yhtiö on tullut tunnetuksi vuonna 2010 saapuneen S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyatin julkaisijana.

Tiedotteessaan julkaisija hehkuttaa sarjan keräämiä miljoonamyyntejä ja toteaa näkevänsä siinä vielä reippaasti potentiaalia. Yhtiö pitääkin ostoa merkittävänä tapahtumana ja vertaa sitä osin vuonna 2010 tekemäänsä Jagged Alliance -lisenssin hankintaan.

Tähän mennessä avoimeen maailmaan ja postapokalyptiseen henkeen panostaneita sarjan pelejä on nähty kolme kappaletta. Niistä kunkin kehitti ukrainalainen GSC Game World. Pelitalolta odotettiin pitkään myös varsinaista S.T.A.L.K.E.R. 2 -peliä, jota ei kuitenkaan koskaan nähty.

Pelisarja pohjautuu osin Arkadi ja Boris Strugatskyn tieteisroomaaniin Stalker: Huviretki tienpintareelle. Veljeksistä Boris kuoli hiljattain marraskuun lopulla, kun taas Arkadi menehtyi jo vuonna 1991.

Päivitys kello 20.53S.T.A.L.K.E.R.-sarjan Facebook-sivuilla GSC Game World kertoo, että oikeudet sen luomaan pelisarjaan ovat edelleen sen omissa käsissä.

Gamasutra on puolestaan vastaanottanut BitComposerilta tiedotteen, jossa saksalaisjulkaisija väittää, että se on hankkinut pelisarjan oikeudet suoraan Strugatskyilta. Julkaisijan tietojen mukaan GSC ei ole koskaan edes pitänyt hallussaan kyseisiä oikeuksia.

Parhaillaan onkin pohdittu, puhuvatko osapuolet lopulta sittenkin hieman eri asioista. Vaikuttaa nimittäin siltä, että BitComposer olisi hankkinut oikeudet Stalker-romaanin maailmaan suoraan liittyviin peleihin, eikä välttämättä niinkään GSC:n omaan S.T.A.L.K.E.R.-sarjaan.

Lähde: BitComposer, Gamasutra

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Loistavaa! =) Hyvä että sarjalle saataisiin vielä jatkoa ja toivottavasti hyvä kehitystiimi jatko-osaa kehittämään.

S.T.A.L.K.E.R:it ovat olleet piristävä poikkeus FPS-pelien joukossa, tunnelman osalta etenkin, ja ovat kyllä kovin aliarvostettuja pelejä, vaikka sarjalla onkin oma fanikuntansa. Onhan peleissä ollut omat ongelmansa kuten varsin ohut juoni ja olemattomat hahmot, nuo asiat jos saataiisin jatko-osassa kuntoon, kuitenkaan tunnelman siitä kärsimättä, niin luulisi tämänkin sarjan herättävän samanlaista kiinnostusta kuin mitä Metro: Last Light.

Kunhan eivät sarjan peruspilareita eli suhkot avointa pelimaailmaa ja sitä loistavaa tunnelmaa ja äänimaailmaa lähde ryssimään, niin ehdottomasti tämä nousee S.T.A.L.K.E.R 2 jälleen odotuslistan kärkipäähän!

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No voiha per.....juuri kun ehti innostua =((((.....toisaalta en kyllä ymmärrä mitä järkeä GSC:n on Stalkkerin oikeuksia pitää hallussaan, kun eivät edes sarjalla (ainakaan tällä hetkellä) suunnittele jatkoa, vaan tekevät sitä FPS-MMO-peliä, joka ei S.T.A.L.K.E.R sarjan kanssa jaa oikestaan muuta kuin samankaltaisen pelimaailman.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä poisondreamz

S.T.A.L.K.E.R.I.N. facebook sivulta:

No tästähän tuli jännä keissi. Uutista päivitetty.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey
Lainaus käyttäjältä Balnazzard

No voiha per.....juuri kun ehti innostua (((.....toisaalta en kyllä ymmärrä mitä järkeä GSC:n on Stalkkerin oikeuksia pitää hallussaan, kun eivät edes sarjalla (ainakaan tällä hetkellä) suunnittele jatkoa, vaan tekevät sitä FPS-MMO-peliä, joka ei S.T.A.L.K.E.R sarjan kanssa jaa oikestaan muuta kuin samankaltaisen pelimaailman.

Eikös sitä MMOFPS:ää tee se Vostok Games?

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä Malarkey

Lainaus käyttäjältä BalnazzardNo voiha per.....juuri kun ehti innostua (((.....toisaalta en kyllä ymmärrä mitä järkeä GSC:n on Stalkkerin oikeuksia pitää hallussaan, kun eivät edes sarjalla (ainakaan tällä hetkellä) suunnittele jatkoa, vaan tekevät sitä FPS-MMO-peliä, joka ei S.T.A.L.K.E.R sarjan kanssa jaa oikestaan muuta kuin samankaltaisen pelimaailman.

Eikös sitä MMOFPS:ää tee se Vostok Games?

Jooh,taisi olla nimenomaan niin, että GSC:ltä lähti porukkaa perustamaan toisen studion, jossa tuota kyseistä peliä kehitetään S.T.A.L.K.E.R 2.:n parissa tehdyn työn pohjalta....noh jokatapauksessa hiaman ihmetyttää miksi GSC edes haluaa sarjan oikeuksia pitää hallussaan, jos kerran S.T.A.L.K.E.R. 2 ehdittiin jo kerran perumaan...

E: no kerpele, pitäisi osata käyttää wikipediaa ennenkuin kommentoi mitään:

"As of April 25, 2012, GSC Game World is closed. The existing team formed a new company called Vostok Games"

"On May 15, 2012, a Russian blog posted an interview with one of the executives of GSC Game World. He revealed that GSC is not closed and S.T.A.L.K.E.R. brand still belongs to GSC. On the same day, during a live interview it was revealed that S.T.A.L.K.E.R. 2 is put on indefinite hold until the head of GSC finds a new developer team and investors"

Joopa joo, ei ole ollut helppo tämän pelisarjan tie....Shadow of Chernobyl myöhästyi alkuperäisestä aikataulustaan monta vuotta ja saas nyt nähdä tuleeko jatko-osasta mitään, toivottavasti nyt jostain saisivat kehitystiimin kasaan tai sitten vain myisivät sarjan oikeudet eteenpäin

Käyttäjän Masa kuva
Masa

Toivottavasti sarja saa jatkoa, koska todella harva peli tarjoaa saman tunnelman. Pelkän taskulampun ja salaman valossa liikkuminen muuten pilkkopimeässä ympäristössä ja siihen vielä huikea äänimaailma, niin kyllä alkaa syke kohoamaan. Tarinaan ja hamoihin saisivat todellakin panostaa, jos jatkoa tulee.

Käyttäjän poisondreamz kuva
poisondreamz

S.T.A.L.K.E.R.-pelisarjan facebook sivulta:

Official note of GSC Game World

In view of the rumors appearing in press, we find it necessary to inform that GSC Game World and Sergey Grigorovich remain to be the sole owners of all the intellectual property rights to the S.T.A.L.K.E.R. game series and the brand overall, including all the trademarks, the game universe, the technology etc. This can be easily verified with the trademark services online.

From time to time news on the S.T.A.L.K.E.R. brand purchase by this or that company appear over the Internet. We relate such a keen interest in the brand to its exceptional popularity. Even the purchase of rights to create a “Roadside picnic” book-based game by a small publisher is presented as the continuation of S.T.A.L.K.E.R. franchise. We have doubts regarding the mentioned product by bitComposer (the publisher of S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat on some territories), since the latter has significant debts in terms of fulfilling the obligations under the existing contract between our companies.