TimeSplitters-kehittäjät työstivät kahta peruttua Star Wars -peliä / Uutiset / pelaaja.fi

TimeSplitters-kehittäjät työstivät kahta peruttua Star Wars -peliä

26.04.2012 // Kirjoittanut: Paavo Niskala
11

Free Radical Designin perustajajäsen Steve Ellis avautuu GamesIndustryn haastattelussa studion vaikeuksista.

Free Radical Design nousi arvostettuun asemaan edellisessä konsolisukupolvessa TimeSplitters-räiskintöjen alussa. Sen jälkeen studio ajautui kuitenkin vaikeuksiin, kun se ei enää omistanut oikeuksia peleihinsä vaan työskenteli tiiviimmin yhteistyössä julkaisijoiden kanssa.

Ellis kertoo haastattelussa kahdesta LucasArts-projektista, jotka molemmat peruttiin. Hän ei mainitse pelejä nimeltä, mutta aiheeseen perehtyneet voivat arvata, että kyseessä olivat Star Wars: Battlefront 3 ja sen jatko-osa.

Studio aloitti Star Wars -pelin parissa vuonna 2006 ja nautti suuresti projektista. Myös julkaisija oli tyytyväinen, sillä seuraavana vuonna he pyysivät Free Radical Desiginia tekemään jo jatko-osan.

- Se oli todella iso juttu meille, koska se tarkoitti kaikkien munien pistämistä yhteen koriin. Se oli kriittinen päätös - haluammeko laittaa rahat likoon LucasArtsin puolesta? Ja me päätimme tehdä sen, koska asiat menivät niin hyvin kuin ne olivat vain koskaan menneet. Se oli projekti, joka näytti siltä, että se olisi ehkä ollut meidän menestyksekkäin juttumme koskaan ja he pyysivät meitä tekemään jatko-osan myös. Se näytti ilmiselvältä, Ellis muistelee.

Homma meni kuitenkin puihin, kun LucasArtsin johtoportaassa tehtiin muutoksia alkuvuodesta 2008. Battlefront 3 kävi läpi viimeisiä testejä ja oli käytännössä valmis. Peliä ei kuitenkaan koskaan julkaistu, sillä LucasArts ei halunnut satsata vaadittuja summia markkinointiin ja pelin julkaisemiseen.

Samalla myös unelmat jatko-osasta murskaantuivat. Jäljelle jäivät lähinnä YouTube-videot, joissa esitellään pelin tekniikkaa. Free Radical Design oli työstänyt teknologiaa, jonka avulla onnistuivat saumattomat siirtymät taisteluista kiertoradalle ja planeetan pinnalle.

Sittemmin ilmoille on ilmestynyt huhuja, joiden mukaan Lost Planet 3:akin kehittämään värvätty Spark Unlimited olisi työstämässä kolmatta Star Wars: Battlefrontia.

Free Radical Designin tarina muistuttaa vahvasti Double Finen vastaavaa. Studio joutui julkaisijansa johtajaruletin uhriksi kahdesti, kun Microsoft hylkäsi Psychonautsin ja Activision Blizzard Brütal Legendin.

Free Radical oli vaikeuksissa myös Ubisoftin kanssa, kun studio työsti arvosteluissa lytättyä Haze-räiskintäpeliä. Studio oli tottunut omistamaan oikeudet peleihinsä. Hazen kohdalla korkeampi budjetti vaati kuitenkin toimintatavan muuttamista.

Suunnanvaihdos puri omaan nilkkaan, kun Ubisoft sopi kulissien takana Sonyn kanssa, että alun perin Xbox 360:lle ja PC:lle suunnattu räiskintäpeli olisikin PlayStation 3 -yksinoikeus. Lisäksi kehittäjät eivät olleet tottuneet julkaisijan vaatimuksiin ja tapaan puuttua kehitysprosessiin.

Haastattelussa mainitaan lisäksi, että Activision tiedusteli studiolta kiinnostusta GoldenEyen kehittämiseen. Studion perustajat olivat nimittäin entisiä Raren työntekijöitä. Lupaava projekti haihtui kuitenkin yllättäen kuin savuna ilmaan.

Lopulta Free Radical Design päätyi saksalaisen Crytekin omistukseen. Tällä hetkellä studio työstää jatko-osaa THQ:n Homefrontille.

Ikävät kokemukset saivat Ellisin puolestaan siirtymään ladattavien pelien pariin. Nykyään hän työskenteleekin iOS-projektien kimpussa.

Lähde: GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Mitä todellista vittua...

LucasArtsilla ei tosiaan taideta tietää mitään fanien toiveista. Tässä olisi peli, mitä varmasti helvetin moni fani on odottanut ja olisi valmis maksamaan siitä, ihan vain tukeakseen sen tekijöitä. Sitten se päätetään perua ja julkaistaan SW: Kinectin kaltaista hirveää paskaa. Mielestäni myös studiota kohdeltiin todella törkeästi. Sietäisivät todellakin hävetä!

Lainaus

Jäljelle jäivät lähinnä YouTube-videot, joissa esitellään pelin tekniikkaa. Free Radical Design oli työstänyt teknologiaa, jonka avulla onnistuivat saumattomat siirtymät taisteluista kiertoradalle ja planeetan pinnalle.

Olisi vähemmän tuskallista laittaa omat kivekset ruuvipuristimeen, kuin lukea tälläistä. Kuinka siistiä tuo olisikaan ollut!

LucasArts, kuole pois.

Käyttäjän Nacho kuva
Nacho

Toivottavasti tämä tultaisiin joskus näkemään :/ Battlefront 1 ja 2 olivat kova juttu Ps2

Käyttäjän Wyyrlok kuva
Wyyrlok

Battlefrontit oli ihan hyvää viihdettä, ei mitään huippu laatua SW pelien saralla.
Tekisivät nyt ensin Republic Commandosta kakkososan kerta lopettivat sen niin jännästi.
RC:n jälkeen voidaan miettiä BF3:a ja jos se joskus tulee niin toivottavasti jotain erilaista kuin mitä kaksi edellistä...
Huom. En nyt tarkoita mitään radikaaleja muutoksia, mutta Pandemicilla tuppaa olemaan noi pelit samanlaisia.
Toki tässä tapauksessa erikehittäjä niin olisi peli varmasti ollut erilainen. Tosin nyt voitaisiin hyödyntää paremmin tämän päivän tekniikat.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Olipas surullinen tarina. Battlefrontteja en ole pelannut, mutta Timesplitters Future Perfectiä oli hauska pelata kaverien kanssa.

Käyttäjän Subaiku kuva
Subaiku

Todella surullista. BF 1 & 2 olivat yksiä parhaimpia co-op/moninpeli pelejä. Toivottavasti vaikka Kickstartterin avulla saisimme kunnolisen 3 osan.

Käyttäjän Moromopo kuva
Moromopo

Havaitsen hype-junan lähdön! Ottakaa minut mukaan!!! Helvetti, jos tämä Bf3 tulee, se on sitten se toinen SW-sarjan peli, jonka tulen 150% todennäköisyydellä ostaa!

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu
Lainaus käyttäjältä Moromopo

Havaitsen hype-junan lähdön! Ottakaa minut mukaan!!! Helvetti, jos tämä Bf3 tulee, se on sitten se toinen SW-sarjan peli, jonka tulen 150% todennäköisyydellä ostaa!

Jos vaikka lukisit sen uutisen...

Käyttäjän Munkk1 kuva
Munkk1
Lainaus käyttäjältä Wyyrlok

Tekisivät nyt ensin Republic Commandosta kakkososan kerta lopettivat sen niin jännästi.

Aamen. Siinä on peli(sarja), jolla olisi todella paljon potentiaalia ja ensimmäinenkin peli oli hyvä.

Käyttäjän Moromopo kuva
Moromopo
Lainaus käyttäjältä Muksu

Lainaus käyttäjältä MoromopoHavaitsen hype-junan lähdön! Ottakaa minut mukaan!!! Helvetti, jos tämä Bf3 tulee, se on sitten se toinen SW-sarjan peli, jonka tulen 150% todennäköisyydellä ostaa!

Jos vaikka lukisit sen uutisen...

otsikko ja 1. Kommentti kertoo jo tarpeeksi

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Battlefront 3 Frostbitella olis nannaa. Ei vain taida onnistua.

Nostoja