Toiminnastaan kritisoitu G2A-kauppapaikka jatkaa imagonsa kiillottamista – kauppiaat jatkossa tarkempaan syyniin / Uutiset / pelaaja.fi

Toiminnastaan kritisoitu G2A-kauppapaikka jatkaa imagonsa kiillottamista – kauppiaat jatkossa tarkempaan syyniin

8.07.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Pelikauppapaikka G2A on tehnyt jälleen muutoksia toimintaansa yrittäessään parantaa imagoaan kuluttajien ja peliyhtiöiden silmissä. Tästä viikosta alkaen kauppapaikka on hyödyntämässä uusien kauppiaiden kohdalla tuoreita varmennejärjestelyjä, joilla se yrittää päästä aina vain tehokkaammin eroon hämärämmistä kaupustelijoista.

Jatkossa uudet G2A-kauppiaat joutuvat käymään läpi niin puhelinnumeron kuin sosisaalisessa mediassakin käytettävän profiilin voimin tehtäviä varmenteita. G2A rajoittaa kauppiaita myös myymästä enempää kuin kymmentä tuotetta kerralla elleivät nämä suostu käymään läpi lisävarmennusprosesseja.

Lisää varmennustoimia on myös tulossa lähitulevaisuudessa. Näihin lukeutuvat niin luottokortteihin, PayPal-tunnuksiin kuin kaupustelija osoitteeseenkin liittyvät varmenteet.

G2A:n toimet ovat varsin selvä vastaus sen erityisesti viime viikkoina kohtaamalle kritiikille. Kauppapaikka joutui kovan keskustelun keskelle, kun indiejulkaisija TinyBuild Games kertoi menettäneensä noin 450 000 dollaria G2A:n toiminnan johdosta. Se on syyttänyt kauppapaikkaa myös pimeän kaupankäynnin helpottamisesta.

G2A:n toiminta perustuu siihen, ettei se itse myy pelejä sivuillaan, vaan tarjoaa sen käyttäjille mahdollisuuden myydä näillä hallussa olevia pelilatauskoodeja muiden käyttäjien haltuun. Ongelmalliseksi tilanteen on tehnyt usein se, että aina ostajalla ei ole varmuutta siitä, mistä hänen hankkimansa latauskoodit ovatkaan peräisin.

Aiemmin viime viikolla G2A ilmoitti pyrkivänsä parantamaan vielä heinäkuun aikana myös tapaa, jolla se tekee yhteistyötä peliyhtiöiden kanssa. Kauppapaikka on luvannut tarjota yhteistyöstä kiinnostuneille pelitaloille niin myyntirojalteja kuin myös pääsyn tarkastelemaan sen tietokantoja hämärien latauskoodien varalta. Tuolloin TinyBuild kritisoi nimenomaan sitä, kuinka kauppapaikan kauppiasvarmennusta on vielä ainakin parannettava, jossa huijaustoimintaa voitaisiin kitkeä. 

Lähde: G2A, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Cilee kuva
Cilee

Kylläpä ne ny yrittää kovasti. En kyllä siltikään oo ostamassa G2A:sta paskaakaan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Nyt alkaa jo kuulostaa joltain. En ole vielä näilläkään tiedoilla menossa kauppapaikalle ostoksille, mutta nyt voin jo myöntää, että hyvään suuntaan ollaan menossa. Jos nyt esimerkiksi itse tulisin tuolla huijatuksi varastetulla avaimella, niin kyllä minulle henkilökohtaisia korvauksia monta kertaluokkaa tärkeämpää olisi vain saada se avaimen kaupannut kusipää vastuuseen rötöksistään ja varmistusjärjestelmän myötä tämä saattaa jopa olla mahdollista.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Sanoisin kyllä edelleen että se perusidea on mätä vaikka kuinka paljon heitetään turvaköysiä ja ratkaisuja.

Tottakai olen sen kannalla että ihmisillä on oikeus myydä asioita joita omistavat, mutta tullaan siihen eroon että fyysinen tavara on yleensä käytettyä, missä digitaaliset avaimet ovat kertakäyttöisiä. Voisin kuvitella monen katsovan hieman vinoon jos joku myy kaupan vieressä pikkupuljussaan maitoa halvemmalla mitä valmistaja siitä kaupoilta laskuttaa - koska se ei voi yksinkertaisesti rehdillä keinolla olla mitenkään mahdollista.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kuinkas nyt yhtäkkiä aletaan laillistaan toimintaa? Tulee vähän mieleen yks toinen parhaillaan käynnissä oleva kohu.

Käyttäjän HarttZa kuva
HarttZa

Mikäs siinä, tulee tuolta edelleen ostettua kamaa, main shopitti paikka nykyään peleille.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä HarttZa

Mikäs siinä, tulee tuolta edelleen ostettua kamaa, main shopitti paikka nykyään peleille.

Ja kaikesta negatiivisuudesta huolimatta juuri tällaisten henkilöiden takia tämä pulju pysyy pystyssä.
G2A voisi alkaa antaa torrenttilinkkejä wareversioihin peleistä niin saisivat vähemmän vahinkoa aikaiseksi.

Käyttäjän HarttZa kuva
HarttZa

Noh en nää estettä siihen miksi ei voisi kyseinen pulju olla pystyssä, tuota indiejulkaisijan ulisemista kyllä ymmärrä..

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä HarttZa

Noh en nää estettä siihen miksi ei voisi kyseinen pulju olla pystyssä, tuota indiejulkaisijan ulisemista kyllä ymmärrä..

Eipä tässä ole kyse pelkästään yksittäisen indiejulkaisijan ulisemisesta. Onhan tässä jo vuosikaupalla tullut uutisia paikasta ja toisesta, isoimmat uutiset tuon indieulisijan lisäksi taisi olla Sniper Elite 3 ja Natural Selection 2 tapaukset. Suurin osa vain tuntuu heittävän sen syyn julkaisijalle koska muuten heidän halvat pelit olisi vaarassa. Tämän lisäksi kaikki ne ulisemiset että ostettu avain onkin otettu pois käytöstä jonkun aikaa ostamisen jälkeen ja ilman vakuutusta uutta ei anneta.

Eli yksinkertaisesti uhkapeliä puljun käyttäminen. Onko avain varastettu tai ostettu varastetulla rahalla? Jos on, niin kuinka kauan on siihen että avain otetaan pois käytöstä? Jos sitä ei oteta pois käytöstä, niin kuinka paljon tappiota tekee julkaisija kun mahdolliset asiakkaat ovat saaneet pelinsä mutta rahan saamisen sijaan julkaisija itse joutuu pulittamaan koko roskan? Jos on ryssäavain, niin kuinka kauan on taas seuraavaan uutiseen että pelien aluelukituksia lisätään koska mm. Mirror's Edge Catalyst ei sisällä englantia tietyillä alueilla, juurikin sen estämiseksi ettei avaimet leviä laajalle tai että kaikkien alueiden hinnat kasvatetaan samalle tasolle, jolloin joillakin pelin hinta nousee koko kuukauden palkan suuruiseksi?

Myönnän itsekin pariin kertaan PC pelaamisen alkuaikoina ostaneeni g2playsta pelejä, koska tottakai oma intressi on siinä että saan pelini halvimmalla. Mutta mielummin pulitan sen pari euroa enemmän siitä että kaikki on varmasti kunnossa ja julkaisija sekä kehittäjä saa osansa, kuin että uhkapelaan rahani ehkä toimivaan tuotteeseen jossa ainoastaan välikätenä toiminut välittäjä voittaa, jos ei muuten niin vakuutuksia myymällä. En halua ostaa maitoa joka on varastettu viereisen liikkeen takavarastosta, ostettu satunnaisen mummon pankkikortilla, tuotu venäjältä tai johon on lisätty vettä.

Ja juurikin tästä syystä nämä lafkat ovat niin pahoja. Aika mahdotonta pakottaa ihmisiä että minne rahansa tuhlaavat tai saada lafkaa suljettua koska ovat teknisesti laillista bisnestä josta takovat voittoa toisten tappiolla. Mutta aivan varmasti isommat julkaisijat alkavat kiristää otettaan entisestään ja se jää nähtäväksi että kuinka kireäksi se ote muuttuu, varsinkin jos nämä lafkat muuttuvat isommiksi kuten uutisesta voi kuvitella.

Nostoja