Toiminnastaan kritisoitu G2A-kauppapaikka jatkaa imagonsa kiillottamista – kauppiaat jatkossa tarkempaan syyniin

G2A jatkaa pyrkimyksiään parantaa tapaa, jolla kuluttajat ja peliyhtiöt näkevät kauppapaikan. Nyt sivusto on luvannut varmentaa kauppiaitaan aiempaa tehokkaammin.

9.7.2016 00:39

Pelikauppapaikka G2A on tehnyt jälleen muutoksia toimintaansa yrittäessään parantaa imagoaan kuluttajien ja peliyhtiöiden silmissä. Tästä viikosta alkaen kauppapaikka on hyödyntämässä uusien kauppiaiden kohdalla tuoreita varmennejärjestelyjä, joilla se yrittää päästä aina vain tehokkaammin eroon hämärämmistä kaupustelijoista.

Jatkossa uudet G2A-kauppiaat joutuvat käymään läpi niin puhelinnumeron kuin sosisaalisessa mediassakin käytettävän profiilin voimin tehtäviä varmenteita. G2A rajoittaa kauppiaita myös myymästä enempää kuin kymmentä tuotetta kerralla elleivät nämä suostu käymään läpi lisävarmennusprosesseja.

Lisää varmennustoimia on myös tulossa lähitulevaisuudessa. Näihin lukeutuvat niin luottokortteihin, PayPal-tunnuksiin kuin kaupustelija osoitteeseenkin liittyvät varmenteet.

G2A:n toimet ovat varsin selvä vastaus sen erityisesti viime viikkoina kohtaamalle kritiikille. Kauppapaikka joutui kovan keskustelun keskelle, kun indiejulkaisija TinyBuild Games kertoi menettäneensä noin 450 000 dollaria G2A:n toiminnan johdosta. Se on syyttänyt kauppapaikkaa myös pimeän kaupankäynnin helpottamisesta.

G2A:n toiminta perustuu siihen, ettei se itse myy pelejä sivuillaan, vaan tarjoaa sen käyttäjille mahdollisuuden myydä näillä hallussa olevia pelilatauskoodeja muiden käyttäjien haltuun. Ongelmalliseksi tilanteen on tehnyt usein se, että aina ostajalla ei ole varmuutta siitä, mistä hänen hankkimansa latauskoodit ovatkaan peräisin.

Aiemmin viime viikolla G2A ilmoitti pyrkivänsä parantamaan vielä heinäkuun aikana myös tapaa, jolla se tekee yhteistyötä peliyhtiöiden kanssa. Kauppapaikka on luvannut tarjota yhteistyöstä kiinnostuneille pelitaloille niin myyntirojalteja kuin myös pääsyn tarkastelemaan sen tietokantoja hämärien latauskoodien varalta. Tuolloin TinyBuild kritisoi nimenomaan sitä, kuinka kauppapaikan kauppiasvarmennusta on vielä ainakin parannettava, jossa huijaustoimintaa voitaisiin kitkeä. 

Lähde: G2A, Eurogamer

Lisää luettavaa